Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o radu, jak to vyřešit. Vyměnil jsem na Golfu 6 žárovky HB4 za LED HB4. Fungují, svítí, ale po pár dnech akumulátor 10,5V, takže auto nenastartovalo.
LEDky na + a - voltmetrem 0, žádný zkrat, pokud dám voltmetr do série (zdroj+LED-voltmetr-zdroj-) tak zdroj 12V, multimetr 9,8V. Nevím jak proměřit LEDku?
Jak to udělat, aby mi nevybíjely LED akumulátor?Neměřil jsem, jestli k žárovkám jde napětí, ale klasické žárovky nesvítily, tak předpokládám, že tam při nepoužívání nejde nic? Jak zjistit klidový odběr, když HB4 jsou mlhovky, které jsou v provozu jen při jako přísvit do zatáček?
Děkuji
Popsanými způsoby nelze LEDky měřit! Zrovna tak jako nelze zapojit voltmetr do série s měřeným subjektem. Předpokládám, že akumulátor nevybíjí LEDky, ale závada bude jinde. Tvůj popis závady je natolik stručný, že z něj nelze na nic soudit. Vlastně kromě popisu nesmyslného měření neobsahuje žádné informace.
Příčinou není výměna žárovek za LED. Auto má velký klidový proud, nedobíjí nebo odešel akumulátor. Klidový proud by neměl být větší než asi 40 mA a při zvýšených otáčkách by mělo být napětí něco kolem 14 V. Akumulátor se dá orientačně otestovat zátěžovým voltmetrem nebo minimálním voltmetrem při startování.
Akumulátor je starý ani ne rok Exide 60Ah, podle PP 12,7V a při startu klesne na 11,6, pak dobíjen 14,4V..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.