Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP - versus pojištovna

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Jen mě zajímá tato věc.

Prodal jsem vozidlo - při přepisu jsme byli oba dva.

Na základě kupní smlouvy jsem zrušil povinné ručení a nový majitel si uzavřel svoje - vím že ho má.

Ale na ckp - po zadání RZ ( vzhledem k tomu, že se neměnilo si ho pamatuji ) mi to hlásí, že vozidlo nemá povinné ručení.

Vím, že to tam nemůže být druhý den.

Ale zajímá mě zda má pojišťovna nějakou lhůtu na to aby to na CKP nahlásila.

A co když to neprovede v termínu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pojišťovna má na nahlášení změny údajů do ČKP jeden měsíc.

paveldvorak
hodnocení

3x

informační systém ČKP bohužel nefunguje ON-LINE, ani ta 30-denní lhůta k předávání údajů od komerčních pojišťoven do systému ČKP není dodržována...

vzhledem k digitalizaci lze očekávat změnu zákona o pojištění odpovědnosti s tím, že systém ČKP bude muset fungovat online...v momentu kdy komerční pojištovna odešle emailem zelenou kartu, musí býát tato informace souičsně viditená v systému ČKP. Pojištovací lobby se z toho posere a bude tvrdit že s tím má další náklady...budou to kecy, mobilní zařízení s aplikací může mít u sebe každý pojištovák

hodnocení

1x

Slavo, Vy takový znalec, víte přeci, že se podobné dělá 1x za 30 dní...

hodnocení

Milane.

Vím, že většinou úřady mají na to 30 dnů, ale jsou i případy že mají 60 a nebo dokonce 90 dnů např. pro výpočet starobního důchodu.

Ale mě hlavně zajímalo pokud to pojišťovna nepošle do 30 dnů jestli jí něco od CKP hrozí.

Nehrozí nic, když to pojištovny mezi sebou pošlou déle...

re4zon
hodnocení

0x
Je prodane, prepsane, nemusi te to zajimat. Jestli naboura a nepojistenym autem nebo jestli z nej bude tahat ckp vypalne je problem noveho majitele.

hjr
hodnocení

0x

Vím, že to tam nemůže být druhý den.

Když to víš, tak se tam podívej za týden, zřejmě se nudíš a nemáš co na práci, když řešíš, co se tě netýká? Pojišťovna to tam samozřejmě nahlásí zpětně. Nějaký den to trvá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]