Nejste přihlášen/a.
Jen mě zajímá tato věc.
Prodal jsem vozidlo - při přepisu jsme byli oba dva.
Na základě kupní smlouvy jsem zrušil povinné ručení a nový majitel si uzavřel svoje - vím že ho má.
Ale na ckp - po zadání RZ ( vzhledem k tomu, že se neměnilo si ho pamatuji ) mi to hlásí, že vozidlo nemá povinné ručení.
Vím, že to tam nemůže být druhý den.
Ale zajímá mě zda má pojišťovna nějakou lhůtu na to aby to na CKP nahlásila.
A co když to neprovede v termínu?
informační systém ČKP bohužel nefunguje ON-LINE, ani ta 30-denní lhůta k předávání údajů od komerčních pojišťoven do systému ČKP není dodržována...
vzhledem k digitalizaci lze očekávat změnu zákona o pojištění odpovědnosti s tím, že systém ČKP bude muset fungovat online...v momentu kdy komerční pojištovna odešle emailem zelenou kartu, musí býát tato informace souičsně viditená v systému ČKP. Pojištovací lobby se z toho posere a bude tvrdit že s tím má další náklady...budou to kecy, mobilní zařízení s aplikací může mít u sebe každý pojištovák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.