Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta u Auto Esa

Od: karel78 odpovědí: 18 změna:

Mám u auto ESA vybrané vozidlo, dle jejich web stránek je stav 7 ze 7 hvězdiček a mají i informaci o kontrole vážné havárie. Podle fotek má ale auto trochu jiný odstín předního nárazníku než zbytku auta. Znamená to, že se auto ve vážné havárii neocitlo a dá se na to spolehnout, nebo ne? Díky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Například Fiat Punto měl barvu takovou, že na plechu to drželo, ale plastové díly bledly... takže přední a zadní nárazník po 10ti letech vypadaly jako bořené nebo měněné..

Máte VIN?

doplněno 16.04.23 11:27:

tak STK nevidí problém, Thálie v tomto motoru není špatná...

Stran barev - u takového auta je barva asi to poslední...

doplněno 16.04.23 11:36:

Ta cebia má možnost zjistit údaje v ČR - tady máte jistotu, že to bylo koupeno v ČR a podle STK nájezd souhlasí, podle kontrol žádná závažná vada.

Nehody cebia tahá z databáze pojišťoven. Není předpoklad, že by byla totální škoda a někdo zrovna takové auto opravoval...

Zaměřte se na olej v motoru, vodu v chladiči, pocit na sedadle řidiče. Vše ostatní je prostě jako běžná ojetina - servis dle potřeby.

Jediné, co se dělá, když nemáte fakturu za servis rozvodů - rozvody - jinak podle chuti a potřeby... To auto by mohlo najet dalších 200tis km.

Koupě auta u Auto Esa
karel78
hodnocení

Vf1lbn00547974848

karel78
hodnocení

Diky moc za informace a za tipy *palec2*

mathew
hodnocení

0x

Já bych vybral jiné auto... A spolehnout se na to co řekne prodejce se rozhodně nedá. No a pokud tvrdí, že auto nebylo ve vážné havárii tak je jisté, že bylo bourané jinak by to takhle neformulovali

karel78
hodnocení

Formulované na webu to mají takhle

Koupě auta u Auto Esa #2

hodnocení

0x
Loni jsem byl v esa nekolikkrat a doporucuji se neupinat na fotky na internetu. Realita je jinde. Co se tyce havarek, tak je dobre mit meric tloustky laku. Ten vam hezky napovi. Mel jsem nabidku na octavku a kdyz jsem ji obesel s merakem, tak cely bok lakovany. No a muzeme si domyslet jestli jen objete klicem a nebo treba ocesane o svodidla, bocni naraz atd.. v esach maji dost dotazenych aut a kdyz to je treba francouz, tak tam je to co se tyce servisni historie utopie.
karel78
hodnocení

Známej se na to byl ráno mrknout osobně a neviděl žádný velký nedostatky. Ale taky si všiml toho nárazníku. Není to prý velký rozdíl, ale je to znát. Těžko říct, jestli je to měněný nebo míň vyblednutý. On ale autum rozumí prd jako já. *smich*

re4zon
hodnocení

0x
A ze tam maji nejake hvezdicky a blaboly typu "kontrola xy" znamena co? Akorat ze maji dobre vymysleny marketing a tahak na pitomce. Je tam napsano "kontrola havarie", ne "vozidlo nebylo havarovano". Ve smlouve na 99% bude, ze je na aute vse ve stavu na vymenu a prodejce za nic neruci, vcetne najezdu a predchozich bouracek. Jedina moznost, jak zjistit stav auta, je vzit k tomu nekoho, kdo tomu rozumi, ma diagnostiku a meric laku. Nestoji to zas tolik.

u auta za 35000? ..

ty hvězdičky mají svou tradici - jedná se o zjištění Cebia - nicméně pokud by někdo havárii opravil bez pojišťovny, PČR .. tak to tam opravdu nezjistí.

" Závažná havárie"- je tam napsáno - že? ... takže asi nebudou řešit prasklý nárazník od košíku z tesca.

Co chcete zaručit smlouvou u ojetiny staré 11 let?

KM - viz. kontrolatachometru.cz/...

karel78
hodnocení

Když už tady zmiňujete tu cenu, bazar auto nabízí za 75000. Myslíte si, že to není odpovídající cena, za kterou by mělo být nabízeno?

ta cena je věcí nabídky a poptávky...

Bazar musí platit lidi, náklady na energie, musí samozřejmě i vydělávat..

obecná cena auta podle tabulek je kolem 70.000,-Kč. Dalších cca 50% nahoru-dolů se pohybujete podle aktuálního stavu vozu a dostupných informací.

Takto stará auta prodává spousta lidí před servisem za 35tis. - pokud se vám auto líbí, nemá v oleji kovové kousky, vodu v oleji a naopak, nemá puchýře na prazích ... - proč ne, i za těch 75 by mohlo být dobrá cena.

Skutečný stav a nutné náklady zjistíte ale jedině se servisákem na místě. Zkuste někomu dát 2000,- za půl dne námahy, aby zavřel svůj servis a jel s vámi na místo mrknout na auto.. - máte někoho takového?

mathew

Za tu cenu se to prodávalo nový*smich* No dobře pár tisíc by ještě bylo potřeba přihodit...

které auto se prodávalo za 35000kč? Nepředpokládám, že nemyslíte auta prodávané do roku 1990!

Mathew to trošku podcenil, nová dacia stála něco pod dvě stovky v litrech, pokud si pamatuji. Ale marně dumám, kde se tady vzala cenovka 35 litrů? Pokud jsem pochopil, tazatel má v merku káru za 75tkč, ne? *zmateny*

35 jsem odhadl na základě VIN - typ vozu, roku výroby a nabídky na netu ... nicméně to byl jen nástřel. Na těch esách a jiných bazarech taky najdete "35tis v případě úvěru.. - hotově 60"

Jo takhle. A já dumal, je jste to z těch info vymačkal, jak jste našel konkrétní auto, inzerát...*smich*

mathew

Ano Dacia stála něco pod dvě stovky, ale Thalia byla v době, kdy ještě nebyla nová Dacia za nějakých 120 tisíc a už to bylo v tomhle století. Přesné období už si nepamatuji, ale ta tazatelovo od toho bude maximálně pár let.

paveldvorak
hodnocení

0x

na mém webu má to auto jen jednu hvězdičku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]