Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přihlásil jsem se k autoškole. Mám odježděno 14 hodin z 28. Tak jsem se chtěl zeptat, jak jste zvládali autoškolu Vy, popřípadě nějaké typy. Také se chci zeptat jestli je normální když například jedu po hlavní pozemní komunikaci a v podstatě si "nemusím" nic kontrolovat jenom odbočit, ale i tak si zkontroluji jestli tam nejede nějaký blázen nebo tak něco a instruktor na mě okamžitě vytáhne proč se tam koukám, že není potřeba, a že mu tím dávám najevo že tomu nerozumím.
Předem děkuji za vaší odpověď a váš čas.
Tak trochu máte pravdu oba. I když jedu po hlavní, nikdy si nemůžu být jistý, jestli jiný řidič třeba nepřehlédne stopku. Ovšem neznamená to, že na každé křižovatce budu otáčet hlavu o 90 stupňů a čučet jestli tam něco nejede. Hrozící nebezpečí musím zaregistrovat tak říkajíc "koutkem oka", situaci vyhodnotit a případně zareagovat prakticky podvědomě, na velké přemýšlení není čas. To ale chce cvik a praxi.
Řidičák na "Pionýra" jsem udělal v roce 1969, na auto pak v roce 1973 na 1. dobrou.
Já podobně , na písta v 77 a ještě jsem pomáhal spolužákovi -jediná správná křižovatka v testech ta co jsem mu poradil. Po čas svého působení v armádě, jsem zkušebně dělal testy na NA se žáky KŘK-VŘK, kterým jsem velel, snad 20x voj.skušební komisař se bál dát mi "štempla" do řidičáku , byť jen na OA nebo velkou moto a tak jsem B dělal až v 97 z 25 žáků kurzu jsme 3 dělali v předtermínu beze ztráty bodu.
A to jsem byl nucen v rámci funkce jezdit, nakládat na podvalník a vagonovat pásovou techniku-OT62 a PTS10-bez oprávnění a kurzu na to...
Ono se řekne "blázen", ale vozidla autoškoly (zvláště mladé slečny) jezdí jak hlemejždi 30km/h a jsou vyklepaní. Problém je pak mnohdy takové předjet. A pak se řekne blázni...
Pokud tě zajímá, jak jsem zvládal autoškolu já, tak bezproblému, protože jsem jezdil od 15ti autem po polních cestách a placech.
Navíc, když člověk ví, jak vypadá rozdělanej motor a spojka, tak pochopí, k čemu tam je a jak se využívá prokluz na spojce pro různě rychlé rozjíždění.
Nejhorší je, že se technika v autoškole takto dávno neučí a v kombinaci s technickými antitalenty co se z knihy nebo od kamarádů naučí teoreticky šlapat pedály a nechápou proč, je to to vůbec nejhorší na silnicích.
Udělal jsem napoprvé v roce 2009.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.