Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdy v autoškole

Od: jank* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, přihlásil jsem se k autoškole. Mám odježděno 14 hodin z 28. Tak jsem se chtěl zeptat, jak jste zvládali autoškolu Vy, popřípadě nějaké typy. Také se chci zeptat jestli je normální když například jedu po hlavní pozemní komunikaci a v podstatě si "nemusím" nic kontrolovat jenom odbočit, ale i tak si zkontroluji jestli tam nejede nějaký blázen nebo tak něco a instruktor na mě okamžitě vytáhne proč se tam koukám, že není potřeba, a že mu tím dávám najevo že tomu nerozumím.
Předem děkuji za vaší odpověď a váš čas.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x

No vidíš, to mě zase instruktor říkal, že si to kontrolovat mám. Zřejmě to má každý jinak takže nezbyde než to dělat tak jak to chce a pak si to dělat po svém až pojedeš sám.

hodnocení

1x

Tak trochu máte pravdu oba. I když jedu po hlavní, nikdy si nemůžu být jistý, jestli jiný řidič třeba nepřehlédne stopku. Ovšem neznamená to, že na každé křižovatce budu otáčet hlavu o 90 stupňů a čučet jestli tam něco nejede. Hrozící nebezpečí musím zaregistrovat tak říkajíc "koutkem oka", situaci vyhodnotit a případně zareagovat prakticky podvědomě, na velké přemýšlení není čas. To ale chce cvik a praxi.

Řidičák na "Pionýra" jsem udělal v roce 1969, na auto pak v roce 1973 na 1. dobrou.

*palec*Já podobně , na písta v 77 a ještě jsem pomáhal spolužákovi -jediná správná křižovatka v testech ta co jsem mu poradil. Po čas svého působení v armádě, jsem zkušebně dělal testy na NA se žáky KŘK-VŘK, kterým jsem velel, snad 20x voj.skušební komisař se bál dát mi "štempla" do řidičáku , byť jen na OA nebo velkou moto a tak jsem B dělal až v 97 z 25 žáků kurzu jsme 3 dělali v předtermínu beze ztráty bodu.

A to jsem byl nucen v rámci funkce jezdit, nakládat na podvalník a vagonovat pásovou techniku-OT62 a PTS10-bez oprávnění a kurzu na to...

hodnocení

0x

Ono se řekne "blázen", ale vozidla autoškoly (zvláště mladé slečny) jezdí jak hlemejždi 30km/h a jsou vyklepaní. Problém je pak mnohdy takové předjet. A pak se řekne blázni...

Pokud tě zajímá, jak jsem zvládal autoškolu já, tak bezproblému, protože jsem jezdil od 15ti autem po polních cestách a placech.

Navíc, když člověk ví, jak vypadá rozdělanej motor a spojka, tak pochopí, k čemu tam je a jak se využívá prokluz na spojce pro různě rychlé rozjíždění.

Nejhorší je, že se technika v autoškole takto dávno neučí a v kombinaci s technickými antitalenty co se z knihy nebo od kamarádů naučí teoreticky šlapat pedály a nechápou proč, je to to vůbec nejhorší na silnicích.

Udělal jsem napoprvé v roce 2009.

007cz
hodnocení

0x
Dcery jsem naučil ovládat vozidlo za dvě hodiny. Není problém naučit se jezdit, důležité je,chovat se v silničním provozu bezpečně. Je dobře, že kontrolujte situaci okolo sebe a nejedete slepě dopředu s vědomím jsem na hlavní mám přednost.
Proč neděláš instruktora? Ušetřila by se spousta peněz a benzínu.
007cz
Když já nemám nervy na nemehla, liborku.

tj
hodnocení

0x
Samozřejmě to děláte správně. Ne tedy, abyste tam otáčel celou hlavu, jako když dáváte přednost, ale očima určitě kouknout. Jinak 90% když je klidná cesta a jedete po hlavní kontrolujete, abyste nevymetal díry ve vozovce, kanály a mimo město kontrolujete strany kvůli zvěři.

hodnocení

0x
Však auta z vedlejší vidíš periferně, není třeba se někam dívat. Musíš se dívat tam, kam jede auto. Někdo skočí do přechodu, tak ti moc nepomůže se dívat někam jinam. Jinak první jízdy jsem dělal v LIAZ, takže z nadhledu a pionýra jsem už řídil dva roky, od 15ti. Ale to byla jiná doba, silnice byly prázdné, takže člověk se mohl dívat i po ženských :) Dnes už se to nevyplácí, kamarád tak zrušil pár aut před sebou, které nečekaně přibrzdily. Takže čum před sebe nebo tě komisař vyhodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]