Nejste přihlášen/a.
Zdravím automechaniky sjíždí se mě zvenku zadní kola,ale ůplně u ráfku,čím to může být,děkuji.
Pokud tím u ráfku míníte z boku, tak je to drblé o obrubník. Pokud je myšlená obvodová plocha- tak bych to viděl na geometrii ev podhuštěné pneu - ale to by bylo i z vnitřní strany. I když najednou obě kola? / v dotazu je množné číslo/
Myslím si to co,vy, že je to geometrii ,ano,obě kola se sjíždí stejně z venčí,myslíte,že to má cenu opravovat?,je to 20letá vrána a moc nejezdím,aby pak oprava seatu toledo nebyla dražší než celá vrána.
Milane, otočení řeší jen důsledek, ne příčinu. A tou může být i vážná závada na nápravě. Doproručoval bych určitě kontrolu zadní naápravy!
Gumy otočit nejdou,mám ty jednosměrný,leda tak je dát dopředu a do servisu zajet to je samozřejmé,ale napřed testuji cenu,sami víme jak to chodí,udělaj cenu a až to bude na zvedáku tak budou volat,že se to musí celé vyměnit,páč šrouby jsou zamrzlí,protože tady neopravují,tady jem mění...
někdy stačí vyměnit nějaký silentblok za pár set a jezdí se další roky bez potíží... ten servis snad za diagnostiku závad nic nechce - pokud chce, jeďte do jiného servisu...
Řešit takový problém výměnou za jiné auto není zrovna ekonomické.
Chápu, když tam někdo přijede (nebo se nechá odtáhnout) a řekne "nejede to"...
Ale když přijedu, nechám zvednout, on mrkne, hýbne, shodí a řekne "chce to xyssdztoasd" - tak buď to nechám opravit po odhadu částky nebo řeknu dík a jedu pryč... Dělám to tak 20 let a budu dělat dál.
Nepíšu tu o autorizovaných servisech - tam je to jasné - objednání za 200,-, přivítání 500,- ...
Takhle to asi funguje u kamaráda v garážovém servisu! ostatní servisy i za diagnostiku (ne jen za načtení Lexií OBD či jak se to vše nazývá) chtěji své peníze. Musí zvednout autom, musí a ...to nikdy zadara neudělá
@jmlc: A co uděláš, když ti to omítne sundat z heveru, dokud nezaplatíš diagnostiku závady? Budeš se prát? Zavoláš Policii, která ti řekne "Zaplať a můžeš odjet"?
Slušný servis ví, že se mu ochota vrátí - že to nebudu dělat na koleně ani u konkurence. A když to půjde do vrakoviště, zase koupím jiné auto a budu servisovat tam.
To, že si lidi nechají kálet na hlavu, to je jejich věc.
K dotazu - pokud by chtěl zaplatit a vyhrožoval zabavením věci - na to jsou jasná zákonem daná pravidla. Klidně ta PČR, protože nemá nárok na zabavení věci. Vymáhat může soudně.
V případě takového jednání tomu servisu na 100% zaplatím fakturovanou adekvátní částku a budu varovat všechny známé i neznámé v okolí před takovým servisem. Samozřejmě u něj už nenechám opravit žádné auto ze široké rodiny či firem s mými kontakty... NEBUDU nikde lhát, jen zveřejním zkušenost.
Jsi k smíchu. Takhle to funguje u nějakého garážníka. Slušný servis s tebou sepíše zakázku, provede objednanou práci (např. zjištění závady) a ty zaplatíš. Tak jednoduché to je...
@jmlc - a Vy pracujete zadarmo? Zadarmo dostanete zdvihací plošinu, neplatíte nájem,...?
@genehawkins prosím o seznam slušných servisu, kde jsou dva až 3 servisáci, pokud pamatuji tak mimo těch značkových servisu co takhle nikdo nedělá.
Ka pokud tam mám nechat auto, tak mi musí předem říci cenu, neboli rozpočet, a to i ten značkový i jakýkoliv jiný, když to neuděláš, tak taky nemusí dostat zaplaceno.
Takže je naprosto logický že při obhlídce která zrovna U něčeho jako jsou kola nemusí být placena, jsou tom rozpočtu pobavíme
Pánové, prosím - uklidněte se trochu!
Já zadarmo nepracuji, ale za "podívání se" si nic neúčtuji. Jak jsem psal - nejedná se o napojení na diagnostiku, nemá náklady mimo chvilku času a zvednutí auta - 2 minuty. Jestli vás to uráží, buďte v klidu, nechci od nikoho z vás jakoukoliv službu. A pokud bych ji potřeboval, zaplatil bych podle vzájemné domluvy.
Včera jsem zajel do svého servisu přehodit kola (mám trochu potíže s karpály, tak jsem to nechal na nich) - 4kola sundat, 4 dát na auto, 8x vyvážení alu (260g), kafe, domluva na příští servis s druhým autem, poptávka po "nové ojetině". Podání ruky, 500,- na stůl a hurá domů.
Živnostník servisák má 2 zaměstnance. Práci má na měsíce dopředu. Servisuji u něj auta celé široké rodiny a kdykoliv potřebuji poradit, je ochotný.
Možná proto má na měsíce dopředu objednávky nejen z okresu. Kvalita práce a jistota "nečínských" dílů, možnost sedět vedle auta u kafe a dívat se, co a jak dělají... - Na toto jsem si prostě zvykl.
A ohledně mých požadavků na finance - pokud za mnou někdo dojde s požadavkem na pomoc, přehodnotím si sám, jestli se mi vyplatí i tu maličkost účtovat nebo pomůžu rád a zdarma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.