Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak projet správně křižovatku?

Od: ridic odpovědí: 29 změna:

Ahoj,

jak správně projet následující křižovatku, když obě vozidla odbočují? Mají se míjet vlevo (pravými boky)?

Jedná se např. o tuto křižovatku:

google.com/...

Pokud oranžové vozidlo zastavi takto, a červené vozidlo chce jet doleva, kdo má správně přednost? Je tam oranžové špatně?

Pokud chci jet do vedlejší PK, pak musím udělat "esíčko"? Vyhnu se vlevo a najedu zpět doprava do pravého pruhy vedlejší PK?

Díky

Jak projet správně křižovatku?
Jak projet správně křižovatku? #2

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1, míjejí se vlevo, pravými boky, na obrázku to je špatně. Dejte si tam místo osobního vozidla, autobus s vlekem, abyste pochopil, že to tak nejde.

2) přednost vozidel zprava.

ridic
hodnocení

jojo, na obr je to špatně, takhle jsem to něklolikrát viděl...

a viděl jsem i situaci, že tam právě někdo zastavil, viz obrázek dva... Nicméně pokud přejiždí z vedlejší do vedlejší (zleva doprava), pak zřejmě nic špatného nečiní a může dávat přednost vozidlům na hlavní PK, předpokládám.

ale Vy tam nemáte žádnou hlavní silnici...

ridic
hodnocení

v obr ne, to bych se s tim kreslil roky, ale je tam v odkazu na google streetview

google.com/...

V odkaze na mapy je tam tá križovatka,hlavná ide priamo ako koľaje električky.

Poradím Vám jako laikovi. Postavte se na křižovatku a koukejte, jak ostatní projíždějí. Několikrát denně, několikrát za týden...

Pro tazatele

tady na té křižovatce když bude vozidlo odbočovat vlevo a protijedoucí se bude otáčet do protisměru tak to dle namalovaného obrázku ani nelze.

google.com/...

Milane

Tak jak to namaloval tazatel vzpomínám si, že to takto kdysi v minulosti platilo ale pak to bylo zrušeno - nevím ale kdy.

Vzpomínám si když jsem dělal autoškolu koncem 70 let, tak při testech jsem dostal otázku.

Protijedoucí vozidla odbočující vlevo se míjejí.

a - vlevo

b - vpravo

c - nemíjejí se

C jsem vyloučil jako nesmysl a když odbočuji vlevo tak jsem usoudil, že ho vidím na pravé straně a tak jsem označil volbu b - a nebylo to správně.

Naštěstí jsem tu otázku při zkouškách nedostal.

Pro všechny.

Červený citroen C4 zde parkuje v souladu s předpisy?

google.com/...

Nesmí tam stát.

Proč by nesměl? Navíc nevíme, jestli parkuje, stojí, zastavil nebo nouzově zastavil...

zde parkuje

5 metrů před přechodem...mě to vychází na 4 metry a 30 cm

To modré auto jsem ještě nedávno vlastnil.

google.com/...

Poznávací znaky - na levé straně rybička a na pravé straně v názvu chybějící I.

google.com/...

zajímavé - první obrázek je ze srpna 2019 a druhý ze srpna 2022

to červené auto na druhém obrázku má rozbitou přední část a na zadní RZ chybí nálepka STK - přední RZ chybí.

Slavo, jak je to důležité pro dotaz?

@milancukrar: Mně to vychází na 5,47 metru. Co dál?

gene, zítra se tam sejdeme, přeměříme to a pak se pozná, kdo byl blíže. :)

Slavovi je to jedno, jaká je odpověď, on chtěl asi něco jiného sdělit.

Zde je to 4,6 metry

Úředně ověřené měřidlo a doklad o proškolení v měření přineseš ty? To červené auto máš zajištěné, že od té fotky neodjelo?

Gene, musel bych se stavit v práci pro metr, s ověřením a certifikací. Jen nevím, zdali to bude ještě platné, páč jako důchodce si nepamatuji datum...:)

hodnocení

2x

Ani jeden obrázek není správně. Auta, odbočující vlevo se budou míjet vlevo (pravými boky). Oranžové auto na druhém obrázku tam nemá co dělat, překáží v jízdě případné tramvaji! Pokud přece jen k té situaci dojde, pak ho červené auto mine podle obrázku, protože oranžové auto NEODBOČUJE vlevo! Stejnou situaci máte na přiložené fotce u nás v Chebu. Pouze tam není ta tramvaj.

Jak projet správně křižovatku? #3

hodnocení

2x

Ten přejezd pro automobily má šířku 11 metrů. Jestli se tam neumí správně vyhnout jelimani s 1,8 m širokým autem, tak to je napřesdržku.

Míjí se vlevo. Pokud tam oranžový najede jak tatar, je potřeba problém řešit hlavně v klidu a podle konkrétní situace. Přesně se odpovědět nedá.

...na přesdržku a druhý krok odevzdání ŘP

kdo nedělá přestupky, ať hodí kamenem..

ridic
hodnocení

tak on nemusí jet jako tatar...

Když jede z leva do prava, tak jede přeci vpravo. Ano, neměl by vjíždět do křižovatky, pokud mu není umožněn plynulý průjezd, ale po halvní se může přiřítit nějaký pako nedovolenou rychlostí a bude odbočovat... A kdo tedy má přednost? Pravděpodobně ten z hlavní, ale musí se vyhnout vpravo :D

Epicky jsem vylepšil nákres...

Jak projet správně křižovatku? #4

Neblbněte! Kde jste viděl, abyste auto jedoucí PŘÍMO chtěl při odbočování míjet VLEVO? Začněte myslet hlavou!

Pavle, to je zbytečné, to asi nepochopí...

Chybu může samozřejmě udělat každý, ale děsí mě představa, že někoho takového potkám na silnici *ee*.

Magdone, ještě že již nejezdím denně...

ridic: Co to meleš? To jsou dvě úplně rozdílné situace.

Koukám, že papíry na hlavu je dnes složitější sehnat, než ty na auto...

ridic
Ernie, jsou fakt borec, ale to, že jsi nedokázal identifikovat rozvíjející se diskuzi není můj problém.
Tak se zarad donrady tady k místním dementum, páč reálné tu je jedna správná odpověď :)

ridic: Pokud chceš rozvíjet diskuzi, tak to předpokládá formulovat věty.

zaseja
hodnocení

0x

google.com/...

Tady máte tu křižovatku, je to v Modřanech a jezdím tam denně, a ten váš oranžový, který tam podle vás nemá co dělat, tak by neměl šanci tu křižovatku vůbec přejet, brání mu tam totiž ve výhledu tramvajová zastávka a navíc je tam ještě zábradlí, vuplněné vlnitým laminátem a za něj se osobní auto dost slušně schová. takže musí najet až na tramvajový pás, aby viděl doprava, jestli může ten odbočovací pruh přejet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]