Nejste přihlášen/a.
Autoelektrikář Fabia 1
Tušíte zda tahle poplastovaná čínská pojistka (odpovídající hodnoty 175 A) a.aliexpress.com/... rozměrově bude pasovat do bateriového boxu - na místo téhle originální plechové pojistky autodilyvojkov.cz/...
Původní se mi zlomila při manipulaci (evidentně byla zkřehnutá) tak zatim jsem tam dal drát ;-(
podle těch fotek si nejsem jistý jestli není větší a nebudu muset vzít brusku, tak doufám že aspoň ty díry budou pasovat
Na spouste prodejen uz i o vikendu stihli sdelit, ze to nikdy nemeli skladem ...
Chapes ze dotaz byl z "vikendu"? Jo a Budu jezdit po vokresu kuli "plisku" Vis kolik stoji dnes clovekocas?
No ale asi to tam fakt nepasne ta midival, je o 2 milimetry sirsi (10 vs 8mm ve zuzeni) musela bz se pribrousit a zvetsit dira... Btw pouziva se tahle plechovka i na jinych autech?
Ne, ta tam nepatří.
Kup si to, co tam má být a nevymejšlej čínské sra**y.
N 104 249 07
Podle čísla dílu ti to prodá kdejakej dealer v okolí Škoda/VW/Audi, pokud je ti líto poštovného. A nebo si rovnou kup i něco dalšího. Třeba spotřebák na výměnu oleje.
Jakoze roztec der a prumer der nesedi? Samozrejme resim stejnou hodnotu 175A, kdyz sundam ten plast tak by nemel byt problem ne?
Navic mi prijde - ze ty hodnoty Amper jsou normovany a tak by mely byt i ty velikosti ne?
Z vrakace ne to bude zkrehnute - ta pojistka se dost hreje protoze plast okolo je takovy no vyhraty - mas zkusenost se 120A altikem jestli je to bezne vyhraty?
(jestli stoji 5 nebo 16 mi je jedno ale v Skoda ND to u nas mit nebudou a asi to budou objednavat) a cena vychazi na 110,- viz priloha (kde je cena v Eur bez DPH) coz mi prijde za plisek teda jako dobrej overkill...
Zkusim napsat jestli mi v utery nejaky znackovy odpovi...
Midival je tlustá o to pouzdro a nemusí sedět rozteč. Díry budou sedět.
Pokud neočistíš oxidaci a nepoužiješ ideálně nové matky, tak vypálíš i novou. Nesmí vznikat úbytek napětí. Na čínské pojistce bude vznikat na tom odpadním materiálu sám o sobě.
1) na fabku je pojistka HSB - roztec je 30 a diry pro 6 mm sroubky viz priloha 1
2) na midival bude mensi dirka pro 5 mm sroubek, roztec je stejna 30 mm viz priloha 2 - tak presne obracene jak pises, ale direcka by sla prevrtat... jen aby nebyl na sich hodnot nejaky vetsi rozmer treba... Jako je to u tech bocnich pasku...
----
3) Mozna by to slo vyrobit z medeneho pasku? Ale jak spocitat ten prurez pro 175A aby netopila? Mozna viz priloha 1. Anebo nechat plny prurez 8 mm?
Vsak altik stejne nemuze davat vic, neni to zatez ale zdroj, co myslite? Vic jak 120A stejne altik neda - tak proc je tam ta pojistka? Jak by se mohla pretavit, kdyz otaveny je vzdycky jen ten plast okolo?
4) Z ceho je vubec vyroben ten originalni pasek, med to urcite neni.
5) je dobry zavity nastrikat WD40 anebo jen kontaktolem? Je tak vyrazne rozdilny slozeni?
Nejen díry M5 a M6, ale i tloušťka středu 8mm a 12mm (s obalem midivalu).
Do většiny fuseboxů na Fábku to nedáš. Jsou co vím 3 typy a dva mají toto provedení. Ten pofaceliftový má otvírací chlívky a baterku nezakrývá tak moc.
Podle mě ani do jednoho midival nenacpeš, pokud nebudeš k vůli pár korunám ničit box. To je na palicu! Takové lidi je střílet málo.
Ted me napadlo jestli na vrakaci cely ten dekl akumulatoru nebude levnejsi jak pojistka To je mazec kousek plisku ve skodovce na objednani 145 Kc ...
Porad jsi mi neprozradil, proc je tohle jisteno z altiku? Jakoze se altik pretoci a mohl by vyrobit vic jak 120A, treba tech > 170A? Pokud je na pojistce 175A, tak kdy se prepali? Pri 1,5nasobku? Beru, ze bezny jistic zvladne trvale (dele jak hodinu) i 1,4 nasobek...
Zdroj neni jen altík ale i baterka
Pokud pasuje nebo jde dobastlit aby pasovala tak proč ne, a číny bych se nebál.. Ostatně jestli je všechno čínský šunt, tak zahoďte veškerou elektroniku kolem sebe
Alternátor je třífázový generátor s usměrňovacím můstkem. Pokud by se nějaká dioda prošlehla, tak to přetížení musí odpojit pojistka od zbytku elektroinstalace.
Ale jak píše asd1. Pokud by v alternátoru došlo na zkrat, tak ta baterka dodá i 800A a bez pojistky by altík začal hořet nebo vedení k němu, pokud by baterce dělal ten zkrat.
asd1... děláš si srandu?
Číná má kvalitu dle požadavků a norem výrobců. Dle toho vyrobí cokoliv. Od kvality po šunty.
Pojistky nikdy nedělá kvalitní, protože v evropě trh pojistek zahlcují littefuse a MTA pro automotive. To jsou kvalitní výrobky. Čínská pojistka klidně má na sobě napsáno 175A, ale zhoří už při 100
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.