Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo, prosím, jakou cenu měla Tatra 148 - taková ta modrá, v době, kdy se vyráběla? Děkuji za odpovědi.
No, Tater se vyráběly spousty variant, T148 nebyla výjimkou. Takže specifikace ,,modrá´´ může obsáhnout spousty nástaveb od ,,hovnocucu´´ přes AD20, dumper, valník, až po, asi nejobvyklejší verzi S3 (třístranný sklápěč) T 148 skončila výrobu někdy v roce 1981, nebo 82. Koupit soukromě to nešlo, ale někde jsem slyšel a nějak mi to utkvělo v paměti že ta S3 byla někde okolo 250.000 Kčs.
Tahle S3 je skorosouseda - je dostatečně klasická?
Modrá je, takže vyhovuje?
Nicméně v lomech jezdily převážně dumpery - tedy jednostranné sklápěče, notoricky známé i z dětského provedení.
Téměř výhradně vojenské,ale je možné, že byla měněna jen kabina, po nehodě! V letech 1992-1997 jsme měli v jednotce u VZP CO jednu 148-S3 a jednu 815 S3 bez toho!
On to není střešní vlez, je to velitelský poklop. Navíc u té Tatry je celkem na nic, jelikož se dá otevřít jen tehdy, když je zvedlá korba![]()
Nicméně jej měla asi většina českých armádních aut, T805, T111, T138, PV3S atd. Já va vijně kočíroval převážně ZiL131 a ten to neměl, měli jsme na boudě ohrádku na maskovačky. Mělo to snad sloužit k tomu, že velitel měl za jízdy v koloně stát v tom poklopu a sledovat pokyny velitele kolony. V praxi jsem to nikdy nezažil za jízdy jinak, než zavřený, ona taky třeba u PV3S, nebo T111 byl v kabilně takový hluk od motoru, že ten velitel stojící hlavou nad střechou by mohl řidiči ty pokyny předávat tak jedině mlácením pěstí do střecha auta![]()
To Jenyk - ano, ta T148 byla původně armádní, krom toho deklu to má i třeba světla s rámečkem na upevnění clonek. Koupil to v 91 v armádním výprodeji tedy ojeté, nebyla to uloženka a dosud s tím jezdí. Které dnešní auto to vydrží?
Áno kabína je vojenská, no predný nárazník ostal z civilnej verzie, vojenská ho mala z z profilu U. a mala ostré hrany.
Jasně, on to má na civilních značkách, není to veterán, takže na nějakou autenticitu si soused zcela jistě nehraje má to na práci . My jsme na útvaru S3 neměli, měli jsme T148VN - tedy valník, ten vypadal viz video. Podobně vypadaly i AV8, s tou jsem i jezdil, ale to byla verze T138.
Ale je fakt, že na Tatry rád vypomínám, i když tehdy mě nejvíc brala tehdejší novinka AV15, což byla osmikolová T815, obrovský auto s úžasnou průchodností a ovladatelností. Do Prahy to bylo ideální auto, ta třímetrová radlice vpředu budila respekt a ostatní řidiči se nesnažili narvat těsně před ni. To už dnes nefunguje, tradiční manévr ,,na Pražáka´´ praktikují současní řidiči i na vetší techniku - viz nedávný případ Peugeot vs ShKH Dana - což je v podstatě zase T815 8x8 .
Ti kluci jeli na Open days do Čáslavi, kde jsem s nimi shodou okoností mluvil. Tatra ještě měla při podrobném ohledání patrné následky té nehody (červenou šmouhu na stupačce řidiče)
Zajímavá byla reakce řidiče Peugeotu - pražského seniora - prý ,,Sorry, přehlíd jsem vás´´
idnes.cz/...
Děkuji za odpovědi, samozřejmě jsem měla na mysli tu klasickou tatrovku, co vozila např. písek z lomu. Nedávno jsme viděli, jak s ní někdo pořád jezdí při jakési stavbě. Tak nás to zaujalo. Takže tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.