Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechtěné nacouvaní do vozidla, které parkovalo u prostřed křižovatky

Od: jenda* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den, chci se zeptat.
Stalo se mi že jsem při couvaní z parkoviště narazil do auta které parkovalo přes noc uprostřed křižovatky a chtěl bych vědět zda má jeho přestupek vliv na řešení nehody a hlášení na pojišťovnu. Logicky kdyby nestal v křižovatce, tak do něj nenarazím protože nečekám že tam někdo bude parkovat.
Přikládám foto.

Nechtěné nacouvaní do vozidla, které parkovalo u prostřed křižovatky

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
On může dostat pokutu za špatné parkování, ale nehoda jde plně za vámi.
Kdyby tam nestálo zaparkované auto, mohlo tam klidně stát jiné, které by jen čekalo, až vycouváte. Vy se musíte ujistit, že za vámi není žádná překážka.

hodnocení

9x

Jendo jen tak mimo , buďte rád že tam nestálo dítě...

kmet
hodnocení

6x

Obávám se, že tam tak stál, protože přijel v době kdy bylo parkoviště zaplněné, okolo byla taky auta a jen se zařadil. Je to tam tedy běžné. Můžete zkusit nehlásit se k vině, s argumentem, že tam nemá co dělat a nepředpokládá se, že bude stát auto uprostřed cesty, ale nedovedu si představit, že by to mělo nějaký vliv.

hodnocení

5x

protože nečekám že tam někdo bude parkovat.***Vy jste ho neviděl?

jeho přestupek vliv na řešení nehody a hlášení na pojišťovnu***Ne, to vliv nemůže mít.

Vy jste porušil zákon a způsobil nehodu, nehledejte viníka jinde, nežli v zrcadle.

Dejte přesné místo GPS. Opravdu stál v křižovatce?

doplněno 07.04.23 20:05:

...Nechtěné nacouvaní do vozidla...

jako by někdy někdo chtěl schválně nacouvat,...

hodnocení

4x

"nechtene nacouvani" je ako vyhovorka pri nevere na sposob "prepac, zakopla som a spadla susedovi rovno na penis".

hodnocení

3x

Logicky bych čekal, že pokutu dostanete oba.

Škodu na vozidle do kterého jste nacouval zaplatíte Vy.

Na svém taky.

Samozřejmě.

hodnocení

3x
Buď rád, že tam nešel člověk.

hodnocení

3x

Asi by to mělo být NEOPATRNÉ couvání způsobilo nabourání stojícího vozidla, které parkovalo při kraji vozovky!

mnd®
hodnocení

2x

Není poznat že je to parkoviště.

to auto stojí v křižovatce?

když nevidíte co stojí za vámi při couvání,tak proč couváte a nejdete se napřed podívat? Že by tam mohl někdo nakládat dítě a kočárek vás vlastně ani nenapadlo.To se neumíte při příchodu k autu podívat jaké jsou vaše možnosti a jedete stylem ,,pat a mat? ,, No tak to dík za vámi parkovat.Jestli jste to hlásila a neujela,tak to zaplatíte sama dle mého názoru.Ale sto litrů to zaplatí protože on už nemá nebourané auto a bude ho prodávat s tím že je bourané a cena půjde hodně dolů.A to že ho zrovna chtěl prodat a nyní nemůže nabourané tak mu to srazilo cenu víte co ...

break
hodnocení

2x
Kdyby tam místo auta rostl strom , tak by byl ten strom viník.

hodnocení

2x

Vy couváte, aniž byste se podíval kam? Vina je jednoznačně na Vás. Že tam neměl co dělat je sice pravda, ale tu nehodu nezavinil.

Kdysi jsem slyšel týpka, který říkal: "dokud nic nevidím, tak jedu. Až něco uvidím, tak zastavím". Nejste to náhodou vy ;)?

doplněno 08.04.23 09:31:

"Logicky kdyby nestal v křižovatce, tak do něj nenarazím..."

To je stejná logika jako: " ...kdybych necouval, tak do něj nenarazím...", nebo "...kdybych jel autobusem, tak do něj nenarazím..." *bzum*

hodnocení

2x
Před lety jsem zaparkoval u našich vrat a šel je otevřít..část zadku auta čněla do silnice..Najednou rána a chlapec ve Favoritu to narval do mého stojícího MB 123..Začal řvát,že jel pomalu! Ptám se proč teda nezastavil? Prý jela auta v protisměru a já tam nemám co stát! *bzum* Co myslíte,měl chlapec pravdu?
08.04.23 21:45

neměl.

Díky,Milane..Naštěstí jsem mu nasedl prozíravě do auta a trval,že to oznámíme hned pojišťovně.Tam se vše naštěstí sepsalo a ikdyž paní "pojišťovačka" mu radila,že nemusí souhlasit,tak vše nakonec dobře dopadlo..Ještě několik let,vždy když jel okolo mého domu,tak gestikuloval nejčasťěji prostředníkem. *znalost*

ach
hodnocení

2x

Proboha jak muzete coufat tam, kam NEVIDITE?

kdyz jste tak bl... tak si nechte namontovat coufaci senzory! Ja to udelal uz pred 10 lety, neco z ciny za cca 500,- rovnou v laku a pri montazi taznyho mi to tam borec zapojil, kdyz se zaradila zpatecka, tak to hlidalo prostor za autem, 4 senzory a pri dobrem umisteni je to 99%...

Doporucuju.

Ale k otazce - obavam se ze na vas malus z povinneho ruceni to zadny vliv nema, protoze ro je vase zavineni, viz prvni veta.

Bohuzel jsem vas asi nepotesil

hodnocení

0x

Keďže ste cúval,tak je chyba vaša, keby ste do neho narazil predom, tak,ak zle parkoval, by sa to dalo možno uhrať na neoznačenú prekážku.

doplněno 08.04.23 15:13:

Milane,myslím to smrteľne vážne. Nesprávnym zaparkovaní,proti predpisom, vytvoríte prekážku, ktorú ak neoznačíte a niekto do toho nabúra,tak je vážny problém. Na toto si treba dávať najmä pozor na ceste 1.triedy mimo obce a neparkovať nikde inde než na parkovisku. Pri cúvani je to trochu iné,lebo tam kde cúvate sa musíte presvedčiť,či sa tam dá cúvať,poprípadne si vziať k tomu náležite poučenú osobu.

Druhou část odpovědi nemyslíte vážně, že?

Aha, takže když předemnou zastaví třeba motorkář, klidně ho přejedu, protože nebyl označený jako překážka. *haha* *zed*

break
Odstavený auto na parkovišti je neoznačená překážka?

Dotyčný písal o zaparkovanom aute na križovatke. Je zbytočné chytať za slova, ego si nezvýšite.

Milý Slavco, není důležité, co napsal tazatel, ale co jste napsal Vy za hloupost.

break
Tebe nemusí nikdo chytat za slovo. Co slovo , to nesmysl...
glyx
slavco31
Překážka na pozemni komunikaci (vozidlo, které zastavilo nebo stojí) opravdu nemůže byt vinikem dopravni nehody. To jste úplně mimo. Vždy za každých okolností smíte jet jen tak rychle, abyste dokazal zastavit na vzdálenost, na kterou máte rozhled.

Skúste si prečítať komplet pravidla cestnej premávky a ich prisluchájúcim predpisom, a potom niekoho obviňujte z kecania. Toto o čom som napísal mám z vlastnej skusennosti,keď som trafil kamionom odstavené auto na krajnici cesty 1.triedy mimo obce, bez výstražných svetiel,plných ľudí. Chválabohu si to odniesli len plechy, no ľudia z toho chceli vytrieskať prachy, tak sa voči verdiktu polície odvolali. Riešil to až krajský prokurátor. Všetko dopadlo dobre v môj prospech. Takže viem o čom píšem a veľmi dobre. Ak by sa toto stalo v obci,tak mám smolu.Dokonca mám aj skúsennosť keď som ja mal odstavený kamion v obci pod svetlom pred firmou a zozadu do mňa nabúralo auto. Tiež vodič podskakoval, a chcel policajtov. Nedal si povedať,tak došla nehodovka. Dostal ešte aj pokutu. Jedno si zapamätajte : Ak porušením dopravných predpisov zapričiníte dopravnú nehodu,tak prinajmämenšom ste spoluviník, ak nie vinník na 100 %.

Slavco, ano, přečtete si vše ještě jednou, páč Váš případ je úplně jiná situace, což sám popisujete.

"pozor na ceste 1.triedy mimo obce" dále "Pri cúvani je to trochu iné,lebo tam kde cúvate sa musíte presvedčiť,či sa tam dá cúvať,poprípadne si vziať k tomu náležite poučenú osobu."

mícháte hrušky a jablka.

glyx
1) Česká republika nemá krajské (ani jiné) prokurátory.
2) v ČR DN, kterou může PČR uzavřít na místě, nemůže skončit u trestního soudu. Nesouhlasite-li s příkazem na místě, začne správní řízení. Jediný soud, kam vás odvolání a následně i žaloba může dovést, je správní soud. Tam žádný státní zástupce není.
3) o mou znalost Zákona o provozu na pozemnich kominikacich nemusíte mit péči, profesně se (mimo jiné) dopravními nehodami zabývám bezmála 20 let.
4) nevím, jak Vaše zkušenosti s šetřením nehody v zahraničí (viz body 1-3) souvisí s pravidly silničního provozu v ČR.

Milane ja som presne popísal a aj doplnil to,čo sa opýtal zakladateľ otázky a aj to čo ste sa opýtal.

Pre toho druhého pána,čo rieši tie nehody,len toľko,že nezáleži na postupe ktorý štát ako postupuje,či je to prokurátor alebo spravný súd. Ja som len naznačil,že ten orgán vyššej instancie, ktorý o tom rozhodol, dal za pravdu mne a toto tu aj tvrdím ohľadom dopravných predpisov.

glyx
Nemůžete uplatňovat pravidla a zákony (tedy i zkusenosti) z jiného státu na zpusob šetření nehody a rozhodování spravnich orgánů v ČR. Ja se s vámi vůbec nepřu o tom, jak to funguje na Slovensku. Nemám v tomto ohledu potřebné znalosti.

Slavco31,

tazatel se ptal "chtěl bych vědět zda má jeho přestupek vliv na řešení nehody a hlášení na pojišťovnu" všichni jsme mu sdělili, že nikoliv. jen vy napíšete:, ...ale to je jedno co, klidně si pište, co uznáte za vhodné, třeba Vám někdo uvěří...

toki*

Zaparkované auto viníkem nehody rozhodně není.*dril*

Ale na to se tazatel neptal. No klidně tam mohla stát třeba žena s kočárkem. Couvat a nevšimnout si stojícího auta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]