Dobry den, potrebuji poradit s moji situaci. Dnes jsem prodal auto, v inzeratu i v kupni smlouve jsem uvedl ze je nutne vymenit rozvody a proto jsem auto prodal pod cenou. Je to jak naschval, nova majitelka auto prevzala a po 100km ji zacaly problemy s motorem, zdrejme vlivem tech rozvodu. Do te chvile jsem s autem jezdil bez problemu. Pani mi chce automobil vratit a ze chce penize zpet, je z toho celkem nestastna, a ja vubec nevim jak se k tomu postavit. Opravdu nejsem podvodnik a pri prodeji jsem nic nezatajil. Jak by jste postupovali vy? Dekuji
Auto vzít zpět, nechat opravit a prodat dráž o cenu opravy. Bude to stát čas, ale nebude tě hlodat svědomí. Představ si, že by ses ocitl v situaci jako paní, která neměla ani prostor na to ty rozvody nebo opravu udělat, protože ujela směšných 100km a rozsypalo se jí to a to je špatně. Není fér to nechat takto.
sick
tak mi samozřejmě nevíme, jakým způsobem proběhlo obchod, a jestli třeba paní nedojela na STK na přepis, a tam mi to roztočili na 5000 rpm
Retez se uz hodne ozyval... Pri startech. Nechtelo se mi to uz resit, tak jsem auto prodal pod cenou. Do doby prodeje plne funkcni.
sick
No tak si to uvedl do smlouvy, jaké auto má vady a pak si s obliga formálně i morálně, anebo neuvedl? )0
no tak to jsi rychle printscreenuj tvůj původní inzerát. Až se ti ozve, řekni ji jasně, ať ti požadavek sdělí písemně (proste ať mas černý na bílým co chce).
následně na její písemný požadavek take písemně odpověz s tvými argumenty a případně i s kopii tvého inzerátu.
Budeš z obliga a je to čistý postup. Ostatně už jen to, že jí vyzved, aby ona s formulovala požadavek písemně, tak je vysoká šance, že se na to vysere už v téhle fazi...
V listopadu jsem byl na stk, vse v pohode, vcera evidencni kontrola, kontrolovali co mohli, ale chapu ze kupec muze mit smolny den... Ted budu muset vratit penize a znovu prepsat auto na sebe...
sick
Řekl kdo? Vždyť ani nevíš, o co konkrétně tu jde?
Neurčitá formulace "problémy s motorem", nemůže to být 2hmotnostní setrvačník?
Vy mně připadáte jak ta paní, kterou jsem kdysi v zimě autem roztahoval a která se strašně rozčilovala, jak to, že jí to auto nestartuje, když byla minulý měsíc na STK a prošla.
Jako hned v den koupě, to je fakt blbý. (I když není jasné, co znamenají "problémy s motorem".) Dal bych auto do servisu, ať řeknou, co tomu je. Pokud je to prkotina, zaplatil bych opravu, jinak vrátil peníze.
Pokud přeskočil řetěz a nepotkal se motor, tak se to dá chápat jako projev ve smlouvě zmíněné vady. Ona to nebude jen smůla, ale asi jak s tím ještě neuměla, tak blbě zařaďila, nebo na stojáka s k altem pustila spojku, motor dostal kopanec a přeskočil.
Jestli jste to prodával pod cenou a navíc paní řekl, že je tam problém tak ji klidně můžete poslat do háje a nic si od vás nevezme.
Nadruhou stranu 100km není moc a pokud je to ve stejný den tak je nepravděpodobné, že by to stihla sama zničit nebo s tím něco udělat. Pokud se chovala slušně tak bych vza autol v tomhle případě asi zpátky a vrátil peníze. Případně se domluvil na opravě, ale pokud je oprava za 50 tisíc a prodejní cena 20 tisíc tak bych to vzal spíš na vrakoviště než do servisu
Pani byla v servisu a vypada to na preskoceny retez rozvodu. Ve smlouve mam napsane, ze je nutnost vymenit rozvody po koupi. Auto ktere ma cenu cca 130 000kc jsem ji prodal za 89000kc. S tim ze si musi vymenit rozvody. Tak premyslim ze ji necham vymenit ty rozvody a pokud to tim nebude, vratim ji celou castku. Ale ty rozvody ji teda platit nechci.
Doporučil bych si auto vzít zpět opravit a prodat za hodnotu auta 130tis. Celkově mi přijde divné že jsi nenechal vyměnit rozvody za pár tisíc a prodal jsi kvůli tomu auto o 40tis levněji.
re4zon
Na druhou stranu, pokud byla upozornena, ze rozvody jsou spatne a bylo to tak moc zohledneno v cene (nehodlam tady spekulovat nad tim, jestli to dava logiku. Tazazel se tak z nejakeho duvodu rozhodl a naznacovat tu, ze keca, mi prijde pekna drzost.), tak to kupujici riskla vedome. Kdyby ji to prodal se sjetymi gumami, rekl ji o tom a ona se nekde zabila, je to taky jeji problem. Ja bych ji poslal nekam, pokud je informace o nutnosti vymeny rozvodu dolozitelna. Nevidim duvod ji platit neco, na co byla poskytnuta sleva uz jednou.
kick
Na gumy ani nemusel upozorňovat, protože to nemůže kupující tvrdit, že je skrytá vada, to VIDÍ...
formálně jde pouze o to, jak prokáže, že kupujícího na ty skryté vady, konkrétně rozvody, a jakou formou a v jaké intenzitě upozornil A jestli je skutečně možné, aby rozvodový řemen nebo řetěz přeskočil.
Ostatně na spálení spojky stačí taky 2 minuty, Možné je vše
octavia2
Upozornil jsem dvakrat ustne a pak to i uvedl do smlouvy, mezi zavady jsem napsal ze je nutnost vymenit rozvody plus olej. Kazdy den jsem s tim jezdil a nic, a zrovna ji to preskoci, smula.
lojer
Pokud máš ve smlouvě, že je nutné vyměnit rozvody, a ona je nevyměníla, tak můžeš být svině a jakmile budeš mít za prokázané, že závada je v těch rozvodech, tak jí to necháš celé zaplatit. Možné to je, protože ženská s tím mohla jet jak prase, bezohledně, nezkušeně.
Ale bacha aby na tebe ne navlíkli nějakou jinou závadu takže bych to skutečně o šéfoval a zjistil tu závadu.
Každopádně nevím proč jsi jenom kvůli rozvodům a oleji dal slevu na auto 40 000? To jsi mohl ty rozvody za 5000 vyměnit a prodat auto skoro o 50% dráž...
mathew
Když bude svině tak nemusí řešit ani jinou závadu, protože jí prodal ojetinu a ne zánovní auto navíc už dostala slevu 40 tisíc.
Jinak nevím jak jste přišel na tu cenu, možná tak u vašeho HTP, ale jestli to zvládnete za těch 5 tisíc na jakémkoliv autě tak za vámi hned zítra přijedu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.