Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím o koupi nového auta a jsem ztracená - prostě ženská
Jezdím hodně, často a i docela velké vzdálenosti. Každý všední den min. 50 km do práce (tam i zpět po dálnici) a několikrát do měsíce Ústí n/L - Praha, nebo Beroun, občas i cizina. V létě se chystáme celá rodina k moři.
Určitě bych chtěla něco s větším kurfem, mám psy a v kufru mám klec. Většinou jezdím sama, ale občas jako právě nyní v létě, vyrážíme celá rodina, takže 4-5 lidí.
Hledám spolehlivé auto. Trávím na netu už několik dní hledáním vhodného auta, ale nevím jaký motor zvolit, aby to zvládalo mé představy. Mám momentálně Hyundai i30 kombi 1.0 TGDI, ale poslední dobou samý problém, při cestě do Itálie, naštěstí ještě v ČR, auto "umřelo" a musela mě zachránit odtahovka. Auto je ještě v záruce, takže vše opraví a vymění, ale už k němu nemám důvěru. Pán z odtahovky doporučoval určitě nějaký čtyřválec, že tyhle trojválce 1.0 motor nic nevydrží.
Nejsem žádný Schumacher , takže jezdím dle pravidel
, ale ráda bych v kopci třeba předjela kamion a nemusela se bát, že auto bude lapat po dechu.
Zaujal mě Hyundai Tuscon, Kia Sportage, Volkswagen Touran,... Samozřejmě každý bude preferovat to svý. Nechci úplně zavrhnout Hyundai a Korejce celkově, asi sem jen neměla štěstí na kus. Předtím jsem měla Kia Picanto, ale tak to sem si kupovala, když sem jezdila pouze po městě. Nakonec zvládal i cesty do zahraničí s naprostým přehledem, nikdy žádný problém, nikdy mě nikde nenechal a sloužil 13 let. Ale hold malé autíčko a žádný kufr
Budu moc vděčná za pomoc.
Není to kvůli jedné cestě. Většinou jezdím se psama sama, teď sem byla v Itálii sama se psem. V létě pojedeme celá rodina. Nemáme žádné větší auto, tak aspoň jedno, aby bylo větší.
Klec potáhneme taky, jedeme i se psama. Bagáž bude v boxu na střeše. Klec není přes celý kufr, takže se něco vejde ještě do půlky kufru
Tuscona bych chtěla mírně ojetý/předváděcí. Co mi tak doporučovali, tak ta 1.6 T-GDI 110kw by měla stačit?
Hm tak to je na dodávku, klasicky Transporter...
Nebo polododávku typu Berlingo/ Partner, příp Caddy delší verzi.. Z kombíků třeba Mondeo v TDCi ale 5 + pes to budou sardinky.. Jednou za rok to přežít ale jde..
Ford S-max
Tak proto prosím o radu Nejsem první ani poslední kdo takto pojede a box na střechu mi doporučili právě ti, kteří jezdí na dovolené i se psy. My s nimi jedeme poprvé, vždy jsme to nějak zařídili a myslim si, že pro jednou se to přežít dá. Vždyť potkávám na cestách spoustu aut, které jsou narvané po střechu, jede celá rodina a vždycky dojeli
Je mi jasný, že to nebude s prostorem žádná radost, ale nejedeme na zátah, máme to cestou s přespánim a nejedeme zase nějak extrémně daleko.
chcete auto, které vás dopraví za dobrý peníz na místo určení - žádný F1 a přitom vozit psy... - já bych hledal dacia lodgy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.