Ahoj, Mam prosbu. Zacla mi v Octavii 1 1.9Tdi blikat a houkat kontrolka brzd (vykricnik v kolecku). Rucku zatazenou nemam. Vygooglila jsem si, ze bych mela zkontrolovat stav brzdici kapaliny. Jenze ja si nejsem jista, ktera nadobka to je? Muzete mi prosim dle prilozeneho obrazku piradit, ktera to presne je? Auto jinak normalne brzdi, domu to mam cca 5 km, tak to zkusim krokem dojet a budu to pak muset dat do servisu. Dekuji moc
je "před volantem" - v motoru naproti brzdovýmu pedálu, na víčku je symbol kolečko s brzdovým obložením
A bacha to že brzdí neznamená že nevyteče úplně, pak se pedál úplně propadne a zbyde ti jen ručka, pokud lanko rupne zrovna když po letech pořádně zatáhneš tak zbývá už jen brzdit motorem a když ani to tak to opřít do pole
Votevřít motor na straně řidiče je černá bedna v ní je filtr vzduchu Z něj de silná černá plastová hadice když kouknete ta ní jakoby pod okno je tam bílá nádobka s černým víkem Víko má elektrický konektor Viz foto
Takze je to ona jo? No akorat mi reknete, jak pozbat, zda je ji dostatek? Kdyz ji vysroubuju, nevidim zadnou rysku. Viz foto
asd1
to víčko žlutý pečlivě očisti od bordelu a vrať, pak si na nádobku posviť z boku, jsou tam i rysky, max. je skoro nahoře a min tam 2 cm od vršku. Pokud je málo tak bez zjištění příčiny úniku nejezdit, opravdu to může přestat brzdit úplně a žádný další varování po kontrolce už neni.
katka29
Udelala jsem to presne tak a stejne zadnou rysku nevidim. Asi jsem slepa. Kazdopadne, pokud to chapu dobre, v obou pripadech (ad1.by kapaliny bylo dostatek, ad2.kapaliny by bylo nedostatek a dolila bych ji), stejne tak jako tak bych s tim musela do servisu, ne? Zitra se chci nekam objednat.
Vemeš baterku a z vrchu nebo.boku přiložíš k nadobce a mělo by bejt vidět kde je hladina Odhadem ji nalej cca do třičtvrtě nádobky to by mělo stačit aby ti kontrolka po našroubování víka zhasla pokud by nezhasla přileješ kapalinu žádná věda
katka29
Ale vyresim ti pricinu, kdyz kapalinu doliju? Pokud jsem to pochopila dobre, tak ne. Kapalina by prece mizet nemela, ne? Nejspis to nekde spatne tesni, ze jo?
Příčina ubytku se tim nevyřeší Je třeba prohlédnout kde to protéká a nechat to opravit Nicméně pokud se ten pedál brzdy nepropadá na podlahu či ta kapalina neubývá nák moc rychle lze stim po doliti opatrně dojet do servisu
007cz
Nutně nemusí nikde unikat, stačí sjeté desky, ale kontrola je na místě, jde o brzdy.
asd1
No nevim, nový brzdy = kapalina se doplňjje na rysku max a ojetím "na plech" to až pod minimum neklesne.. Malý dlouhodobý únik aby to nešlo poznat při brzdění - často takhle tečou válečky v bubnovce, druhá možnost je spojka jak u pedálu tak u ložiska, chčije to buď na koberečky nebo do spojky na lamelu.. Jakákoliv dírka na trubičkách je poznat při brzdění, typicky to "rupne" pedál se propadne do půlky a je jasný že na brzdách je problém (brzdí jen jeden okruh druhej nevytvoří tlak, pár zabrždění ještě funguje druhej okruh než brzdovka vyteče úplně a pak už jen ta ručka.. Dotaz chytrý auta s elektrickou ručkou která za jízdy nejde aktivovat jako ochrana před smykem - maj tohle ošéfovaný? Klasika funguje když řidič chce, asistent ručky do toho může kecat nebo je aktivní vždy "na čudlík"? Resp. jestli tam je ručky parkovací/ nouzová nebo je jen parkovací a nouzová vůbec neni...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.