Nejste přihlášen/a.
já bych nepanikařil , každý motor se zanedbaným servisem trpí / zanedbaný znamená také long-life/ .takový motor se rozebere v servosu a pak se napíše co vše je v něm vydřené...tímto pédéčkem jsem najel 360 tis motor ok auto šlo na export do polska po nezaviněné bouračce...olej jsem měnil v rozmezí 12-15 tis km samozřejmě to byla předepsaná specifikace pro VWpédéčka myslím že to značení oleje mělo 501 na konci věřím že by ten motor vydržel ještě mnoho let
Obecne motory PD vice trpi na vydrene vacky a vymackane ulozeni sdruzenych vstrikovacu. Jestli se to tyka vsech rocniku a verzi netusim. Rozhodne se neda rici, ze po 300tis. bude uz oboje KO, ale oboji neni u techto motoru neznamy jev. Zaroven se da rici, ze oboji neni v dnesni dobe problem opravit a uplny nesmysl to taky nestoji...
Takze "odbornik" mel vlastne pravdu a u 20 let stareho auta muzete cekat prakticky cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.