Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Asi před 2 měsící jsem přišel ráno k autu (Audi A4 z roku 16, 2.0 tdi) a byla uplně mrtvá baterie (pár dní předtím jsem ji dobíjel). Byla to ještě origo baterie z výroby stará asi 6 a půl roku (typ EFB). No koupil jsem novou AGM, která je vhodná i na rekuperační brždění a start-stop a složitě se dostával do kufru úplně zamčeného auta abych ji vyměnil. A pak jsem ji zapsal do řídící jednotky. A ta nová baterie používáná 2 měsíce přes noc zase "odešla". Nabíječka ukazuje 5V a odmítá tu baterii dobít. Se starty nebyl problém ani během mrazivých nocí, jen se po nastartování zapnul alternátor (vyšší otáčky na volnoběh). Řekl bych, že nejezdím krátké tratě a mám vypnutý start-stop abych neždímal baterku.
A můj dotaz: Jaká je pravděpodobnost, že ta nová baterie je vadná? K reklamaci chtějí výpis z diagnostiky, tak jestli vůbec mám vyhazovat peníze za diagnostiku. A nebo jestli může auto tu baterii takhle vybít přes noc (stálo zhruba 22h) a mám tedy jet s autem do servisu aby složitě hledali třeba zkrat.
Díky za rady
základem je změřit dobíjení na volnoběh se svetlama musíš naměřit na baterii 14,3V
Dál musíš změřit klidový odběr z baterie a ten nesmí bejt větší jak 30mA
pokud sou tydle dvě věci v pořádku můžeš řešit baterii
Baterii musíš co nejdříve dobít, protože každým dnem vybití se ničí, sulfatuje! Nejlépe jít dobít na nabíječce, horší je použít startovací kabely a jízdou dobít = moc prudké a zničí se.
Kut tvoje nabíječka nejde zapnout, tak na chvíli připoj přes startovací kabely jinou baterii a nabíječka i z Lidlu se spustí, poté lze ihned druhé auto odpojit.
Je potřeba tu baterii dobít nabíječkou, která ji nabije i když má pět voltů. Je také možné, že když ji úplně odpojíte, po nějaké době se napětí zvýší. Pravděpodobně s ní nic nebude.
Potom je potřeba změřit dobíjení, ale také klidový odběr auta, případně zjistit, jestli něco nezůstalo svítit, např. světlo v kaslíku, kufru, viděl jsem i seklý zadní stěrač nebo vadný zámek a tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.