Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová autobaterie přes noc kaput

Od: jamesis odpovědí: 9 změna:

Zdravím,
Asi před 2 měsící jsem přišel ráno k autu (Audi A4 z roku 16, 2.0 tdi) a byla uplně mrtvá baterie (pár dní předtím jsem ji dobíjel). Byla to ještě origo baterie z výroby stará asi 6 a půl roku (typ EFB). No koupil jsem novou AGM, která je vhodná i na rekuperační brždění a start-stop a složitě se dostával do kufru úplně zamčeného auta abych ji vyměnil. A pak jsem ji zapsal do řídící jednotky. A ta nová baterie používáná 2 měsíce přes noc zase "odešla". Nabíječka ukazuje 5V a odmítá tu baterii dobít. Se starty nebyl problém ani během mrazivých nocí, jen se po nastartování zapnul alternátor (vyšší otáčky na volnoběh). Řekl bych, že nejezdím krátké tratě a mám vypnutý start-stop abych neždímal baterku.
A můj dotaz: Jaká je pravděpodobnost, že ta nová baterie je vadná? K reklamaci chtějí výpis z diagnostiky, tak jestli vůbec mám vyhazovat peníze za diagnostiku. A nebo jestli může auto tu baterii takhle vybít přes noc (stálo zhruba 22h) a mám tedy jet s autem do servisu aby složitě hledali třeba zkrat.
Díky za rady :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

základem je změřit dobíjení na volnoběh se svetlama musíš naměřit na baterii 14,3V

Dál musíš změřit klidový odběr z baterie a ten nesmí bejt větší jak 30mA

pokud sou tydle dvě věci v pořádku můžeš řešit baterii

jamesis
hodnocení

No takže to stejně znamená koupit novou baterii a zkusit změřit. Díky za odpověď.

dsa

Baterii musíš co nejdříve dobít, protože každým dnem vybití se ničí, sulfatuje! Nejlépe jít dobít na nabíječce, horší je použít startovací kabely a jízdou dobít = moc prudké a zničí se.

Kut tvoje nabíječka nejde zapnout, tak na chvíli připoj přes startovací kabely jinou baterii a nabíječka i z Lidlu se spustí, poté lze ihned druhé auto odpojit.

hodnocení

2x

Je potřeba tu baterii dobít nabíječkou, která ji nabije i když má pět voltů. Je také možné, že když ji úplně odpojíte, po nějaké době se napětí zvýší. Pravděpodobně s ní nic nebude.

Potom je potřeba změřit dobíjení, ale také klidový odběr auta, případně zjistit, jestli něco nezůstalo svítit, např. světlo v kaslíku, kufru, viděl jsem i seklý zadní stěrač nebo vadný zámek a tak...

hodnocení

2x
Takto vybitou baterku je potřeba rychle dobít. Moderní digitální nabíječkou to většinou nepůjde, nedovolí nastartovat nabíjení. Buď je potřeba použít "hloupou" trafonabíječku, nebo napětí baterky vytáhnout nad 9 Voltů třeba pomocí 12 V zdroje a žárovky v sérii. Nebo druhou autobaterií opět raději přes žárovku. Pak se dá nabít tou původní nabíječkou.
jamesis
hodnocení

Na trafonabiječku jsem to už hodil. A ta jede a dobíjí o sto šest. Tak snad se jí ještě podaří zachránit.

re4zon
hodnocení

0x
Po diagnostice viz dabel (nebo pred ni, jak je libo) tu baterku proste vem a odnes prodejci na reklamaci. Chtit muzou cokoliv, narok nemaji na nic a pokud budes dusledny, nemaji narok reklamaci neuznat.

Jasně. Ponese ji tam v síťovce, 30 dní bude bez auta a pak mu ji pravděpodobně vrátí, protože s ní nic nebude. Dobrá rada...

hodnocení

0x

Reklamaci nemá smysl řešit dřív, dokud nebude zcela jisté, že je baterka vadná. Kapacitu lze změřit doma nabitím a vybitím do známé zátěže, např. žárovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]