Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl způsobyl jsem hodu při couvání,majitel poškozeného vozidla si vyčíslil škodu na blatníku na 7000 korun ( což bylo podle mě moc,blatník byl jen tuklí,) ,udělali jsme to tedy přes mé povinné ručení,může po mě vyžadovat doplacení částky na opravu když mu to pojišťovna celé neproplatí?
ne nemůže, páč škoda na vozidle není to co oprava vozidla.
odkažte ho na Vaší pojištovu, se sdělením, já si jí královsky platím, ona vše vyřeší.
Jak jste přišel na to , že jen ťuklí blatník je za 7 000Kč moc?
Jaké to bylo auto? I za starou škodovku za blatník zadní jsem dostal více...
doplněno 22.06.10 18:37:jak jsem již uvedl nemá právo, nic mu neplaťe,
Přesněji, chtít může, ale vy nic platit nemusíte.
no nejdřív jsem to chtěl vyřešit penezi,ale když vyhrkl 7000 korun šlo to přes pojišťovnu,to auto má 16 let je to mazda 323f, mě jen zajímá když si to nechá opravit dejme tomu za tech 7000 korun a od mé pojištovny dostane například 5000,protože se tam počítá amortizace,atd,tak jestli ten rozdíl má po mě právo vyžadovat
jasně že má právo ho vyžadovat soudně, ale znáte někdo podobný případ, že by soud rozhodoval o blatníku...
Žádat soud klidně můžu, o cokoliv...podle občanského zákoníku.
Ale opět upozorňuji, že škoda je něco jiného, nežli náklady na opravu.
doplněno 22.06.10 19:54: are, vždy se najde nějaká pravda, souhlas, že je to o právnicích, aleBohužel Milane znám podobný případ kdy se soudili ohledně nárazníku. To ovšem neznamená že pán s mazdou to bude chtít řešit soudně. Spíš to jen na tazatele zkouší. Ovšem pokud má námého právníka může ho napadnot cokoli nidko neví na koho narazí. Já bych mu samo sebou taky nic víc nedával jen tak , že on si vzpomene.
doplněno 22.06.10 19:07:Jinak ta 7mička je v servise úplně běžná za opravu bltníku. Jen lak si počítají 3-3,5 litru
doplněno 22.06.10 19:10:Polisi já netvrdím, že to dá k soudu jak jsem psal , spíš to jen zkouší , ale tu možnost prostě má. Pokud auto používá k práci a nebo na dopravu do práce může požedovat i další výlohy. Tak to je.
lakování blatníku metalůíézolu stojí 3.5 tisíce, blatník na vrakáči třeba 1500...nemáš co způsobovat nehody, taklé bych chtěl nový blatník, a ne ten ťuklí"...
Kdybych nemel zpusobovat nehody, nemel bych platit PR. Protoze musim platit PR, musim zpusobovat nehody, aby byl system vyvazeny
K tematu - tohle je oblibena diskuse, co jsem slysel existuje max. nekolik pripadu, kdy vinik musel neco zaplatit ze sveho, ale to melo myslim jeste nejake specificke okolnosti. V tomhle pripade IMHO neni co resit, od toho je to pojisteni. U takhle stare pastiky je adekvatni oprava vyklepat kladivem, prejet spachtli a natrit stetkou, ja byt pojistovnou, nedam mu ani litr
Nic mu nemusíte doplácet, pokud to jde přes pojišťovnu. Vím to z vlastní zkušenosti. Před rokem do mě nacoufala jedna podnikatelka se svým autem. Ona to zavinila. Jejímu autu se nestalo prakticky nic a já měl na svém Fiatu Brava z r.1996 rozbité levé přední světlo a lehce namáčklý přední kufr. Sepsali jsme to na papír a oba to nahlásili na své pojišťovně. Za 3 dny mě kontaktoval likvidátor její pojišťovny ( Kooperativa) a ohodnotil mě škodu na 16000,- Kč. Řekl mi, že mi pošlou peníze a já ať si to opravím kde chci. Za týden mi přišly peníze. Známý automechanik mi vyměnil nové světlo, vyklepal pomačkaný kufr a přestříkal. Cenově jsem na tom vydělal. Měl jsem s tím sice starosti, ale za ty peníze co jsem dostal od pojišťovny jsem si ještě nechal vyměnit blatník a madla u všech dveří. Takže když to shrnu, myslím si, že jste udělal dobře, že jste mu nic neplatil. On si beztak sežene blatník někde z vrakáču a přijde mu to na pár korun. Akorát jste mu přidělil starosti. Člověka tyto věci mrzí, na druhou stranu, hlavně, že se nikomu nic nestalo. Zdraví především!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.