Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začal vrzat spojkový pedál

Od: martinmax* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, prosím o radu. Mám Touran 2016 a poslední měsíc jsem si všiml kapiček oleje pod spojkovým pedálem na gumovém koberečku(když na něho sáhnu zespodu tak mám na ruce čirý olej) a ted začal vrzat při sešlápnutí...

Co by to mohlo být?

velice děkuji

voccci@seznam.cz

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nejspš teče hlavní spojkový válec. Urychleně opravit, jinak spojka přestane vypínat. Důsledky někde na cestě si určitě dokážeš představit.

... a ten čirý olej je brzdová kapalina
martinmax*
hodnocení

jak to chutná?

jedovatě...dře to na prstech.

martinmax*
hodnocení

jako spíš to maže,lehce zbarvený do hněda,fakt jemně

výtka
Upozornění od sys milancukrar 31. 03. 2023 15:04:53
špína to zamaže...
martinmax*
hodnocení

to je možný

Brzdovou kapalinu málo kdo mění a ve spojce už skoro vůbec nikdo, pokud se nerozpojuje vedení.

hodnocení

0x

Brdová kapalina sákne okolo gumičky. Otírat, nebo rozebraz, vyčistit, vyměnit gumičky a smontovat zpět.

martinmax*
hodnocení

Moc děkuji, už jsem se objednal na seris...nerad bych někde zůstal

Snad to nebude za bambilion

děkuji

asd1

Hlavní válec od Sachse stojí 2k (v servisu spíš 3k) + práce. Ohlídej si aby ti nedali levnější čínskou sračku který za rok poteče znova...

Jestli jde přetěsnit nevim, na Forda byl nerozebíratelný a musel se měnit celý..

Brzdovka ja korozivní = pořádně vyčistit jinak ti shnije podlaha *smich*

martinmax*
hodnocení

Tak mi tam dali Valeo, cena i s prací 6060 kč

cena válce na netu 2400 a oni účtují 3600 a práce 4x 500.

+cena brzdovky

asd1

Hezký ceny, přihodit si 1,5k za objednání dílu neboli 5 minut práce.. 4 hodiny mi taky přijde "trošku moc", ale tam nevim detaily co se všechno sundavá, na Fordu to byl filtrbox baterka atd. kvůli přístupu, pak odpojit hadic připojit odvzdušnit a zase smontovat.. Co naděláš, neumíš svépomocí tak cáluješ.. To by až tak nevadilo, horší je že ta práce po nich často neni kvalitní a ty prachy jsou vyhozený.

Hlavní spojkový v/...

VALEO 2106015 - H/...

VALEO 874312 - Hl/...

Každý může podnikat, vydělávat, každý může druhého hanit...

To je normální. Cena 500 za hodinu je nesmyslně nízká, pokud platíte zaměstnance, odvody, vybavení, nájem a energie.. 500 může stačit možná garážníkovi na ruku.
Servis se musí hojit na ceně dílů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]