Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodala jsem jsem auto a kupec chce reklamovat auto

Od: speedy2 odpovědí: 20 změna:

ahoj, chci se zeptat prodala jsem auto mlademu kolegovi, při koupi byl informovan o tom že auto bylo bourané a staré melo najete přes 300t km navic SPZ byli v depozitu (bourany pouze blatnik a dveře k motoru to vubec nezasahlo), před tim než jsem mu auto předala bylo na kontrole u mechanika zda je vse v poradku a byla menena poloosa nasledky z bouracky.

za tu dobu borec naboural přední nárazník a přepis udelal až po 2 měsicich od podepsáni kupní smlouvy po tom co jsem ho do toho dlouho tlačila, udělal evidencku a řekli mu že auto je v poradku... ted po 5,5 měsicich se rozhodl že tece olej a nafta z nádrže, přitom před novym rokem skončila stk takže ted už je to 3 měsice od nového roku on s tim stálé jezdil nevim jestli vubec udelal stk jelikož borec ma exekuce, přítom stále mam u sebe faktury že do auta bylo investovano tak aby bylo pojizdné. auto jsem mu prodala za 9000 tisic kč což bylo jeste pod cenou takže z dobré vůle za levno dostal pojizdné auto.

nevím co dělat vyhrožuje mi že to bude řešit s uřady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x
Vubec ho neřeš a klidně ho slušně pošli do haje a dal nereaguj nemá šanci at si klidně vyhrožuje čím chce
Navic když nemá prachy silně pochybuju že by se hnal do drahých a zbytečných soudú *smich*

hodnocení

12x
Kolega smrdí korunou, koupil si 1,5 tuny šrotu a chce ho reklamovat? Ať to zkusí ve sběrných surovinách, ale ne u vás.

break
hodnocení

12x
Popřál bych mu hodně šťastných kilometrů a tím bych veškerou komunikaci s ním ukončil.

hodnocení

9x
Chyba, chyba, chyba. Přátelům a příbuzným se nepůjčují peníze a auto se neprodává známému. Za každou závadu toho auta totiž "ručíte", i když se projeví za deset let, tak to byla "skrytá vada" se kterou jste mu to auto kdysi prodala. Tak to prostě funguje. Když mu za 5 let upadne kolo, stále to bude auto "od vás", kterému upadlo kolo a vy za to z velké části přímo nepřímo budete "moct" a "kdo ví, jestli jste o tom problému nevěděla". ;)
speedy1*

Právě že o ničem jsem nevěděla auto po motorové stránce bylo úplně v pohodě

To je úplně jedno. To auto má od vás a cokoli se na tom autě vysype, už navždy za to v jeho očích budete odpovědná. :)
speedy1*

Spíš tam jde o to že v té práci končím ‍♀

pleskotka
hodnocení

9x

Vozidlo je transparentní podle toho co říkáte a navíc s prominutím hujda za pár korun. Kohokoliv by na vás mohl poslat, tak ho jednoduše odpálkujete argumentem - vozidlo odpovídá stáří, ceně a najetým kilometrům. Upřímně se divím, že jste to ve smlouvě neprodali jako soubor náhradních dílů za 9000,- :-D

u tak starého a levného auta není skrytá vada, že se tam něco po chvíli vysype, když to má najeto 300 tisíc. To musí pochopopit každý, kdo nosí na krku makovici.

krtek6

mě spíš fascinuje ta drzost a hlavně odvaha takových lidí vůbec něco takového zkoušet..opakovaně

Krtek- bviděl bych to tak -chtěl se povozit, což se stalo, ale pak zkjistil že je to pastička na peníze a snaží se ... prodávající.

krtku, proč to nezkusit, páč blbost lidí je neomezená, viz každotýdenní zpráva, že se paní zamilovala do doktora z ...a poslala mu milióny...

asd1
hodnocení

5x

Pokud si u tebe nepředplatil doživotní servis zdarma, tak ho slušně pošli do hajzlu a dál s ním nekomunikuj. Nejde o skryté vady které by mohl reklamovat, ale o běžné opotřebení, takže vyhrožovat úřadama si může jít na lampárnu.

Slušně mu řekni že servis mu platit nebudeš a věc považuješ za vyřízenou. Dál se s nim o tom nebav, kdyžtak jen zopakuj že věc je vyřízená a ať s tim už nevotravuje.

tj
hodnocení

4x
Zkouší to. Napsal bych mu, že auto bylo v době prodeje plně pojízdné, žádné kapaliny z něj neunikaly a bylo prohlédnuto odborníkem v servisu, což můžete doložit (doufám, že máte alespoň účtenku). Pokud na automobilu vznikly po této době jakékoliv závady, tak že si je pravděpodobně způsobil sám a nebo došlo k běžnému opotřebení odpovídajícímu stáří vozu a najetých km. Pokud jste uvedla v kupní smlouvě i to, že bylo bourané, zmiňte, že byl jako kupující seznámen se stavem vozu (bourané) před koupí. Tím s ním ukončete komunikaci a příště neprodávejte nic v rodině a ani kamarádům. Nedělá to dobrotu... Nikdy.

hodnocení

4x

Mile se na něj usmívejte a nic neřešte. On to po čase taky nebude řešit. Hlavně, že je vozidlo přepsáno na něj.

On to se žádným úřadem řešit nemůže...

speedy1*
hodnocení

taky jsem zapomněla dodat tvrdí že to byli skryté závady, pří předání semnou byl automechanik on byl sám

break
To je úplně jedno, co tvrdí. Auto je jeho, užívá ho nějakou dobu, tak ať se třeba staví na hlavu, ale má smůlu. Prostě ho ignoruje nebo mu doporučte ať to dá k soudu, když je přesvědčenej o svý pravdě.

Sdělil bych mu :"co Vám bránilo vzít si s sebou taky automechanika? To je Váš problém a kdo ví jak jste s autem zacházel těch 5 měsíců !"

safra
hodnocení

0x

Auto za 9000kč? Nebo 9 000 000kč? Za 9000kč neřešit pokud je opravdu přepsané navíc po takové době.

speedy1*

Auto za 9000 Kč, a k tomu 20 let staré

speedy1*
hodnocení

0x

Všem moc děkuji za rady, hned mám o starost méně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]