Nejste přihlášen/a.
Vypnout nelze. Je tam proto abyste ten motor nezničil, což by vás stálo ne litr, ale hodně těch litrů. Kapišto?
a já se tazateli vůbec nedivím...už před x rokama když po mě za to chtěli téměř všude 500,- jsem jim říkal jestli jsou normální...na to, aby mi řekli co s tím je nebo vymazali něco po opravě co je potřeba dát do defaultu se k tomu stavím stejně jako tazatel...nebudu platit takový prachy "za nic"...za těch pár bezpracných kliknutí bych jim nedal víc jak 100,-
tazateli doporučuju si za 200,- buď an aliexpresu nebo někde na českých stránkách koupit ELM327 a do mobilu nainstalovat příslušnou aplikaci na dignostiku, která vyčte a umí mazat chybové hlášky (nic víc) a jeho problém to vyřeší...
Zajímavá teorie. Dle Vás to je "pár bezpracných kliknutí". Ta diagnostika něco stojí, proto časová složka je v té částce to nejmenší. Kupte si za pár desítek tisíc univerzální diag na všechny auta a dělejte to za 200 korun, budete se topit v penězích...
@alois5: znám spoustu lidí co to za tu 100,- dělají...a většinou to jsou borci co ví víc než všichni experti v autorizovaných servisech...dalším paradoxem je, že tyhle autorizovaný servisy si tyhle borce, co to za tu 100,- dělají zvou na práce, které se jim dělat nechcou nebo pro jejich neodbordnost je neumí opravit...
bohužel třeba pro mě jsou daleko, tudíž další aspekt jsou časové náklady pohoné hmoty. A tvrdím že... 9,5/10 problémů tady těch kontrolek je buď splašený čidlo nebo nějakej nesmysl. Aneb jak říkají zkušení mechanici. "Dokud to svítí žlutě a nic to nedělá, je to OK, jak to začně divně jet nebo svítit červeně, pak to řeš"..taky mají svoje zkušenosti.
Já si tu diagnostiku koupil. Právě pro tyhle případy. Když se něco rožlo, napích jsem zjistil jsem závadu podle kódu, vyhledal řešení, vyhodnotil, když to byla ptákovina jakože byla, smazal jsem a jel jsem dál. Když to bylo vážné jel jsem opravovat. Ušetřilo mi to takových 500,- a 1000,- nespočet.
zajímavost: třeba taková kontrolka žhavení (ta pružina) u VV znamenala např. prasklou žárovku v zadním světle..s tím bys chtěl jet za 500,- nebo 1000,- do servisu?
Pozor, i když to "samo zhasne" tak zápis závady zůstane uložen v paměti a při následné kontrole v STK, resp. měření emisí může "nevymazaná" závada znamenat vyhazov z TK /emisí/.
Příklad: v mé Xs. Picasso se některý podzim, když motor poprvé "prochladne" pod 0°C nějak "nedohodnou", asi "nastydnou" ř. jedn. a čidlo teploty motoru a rozsvítí se kontrolka motoru. Po dvou, i krátkých jízdách kontrolka zhasne a je zase rok pokoj. Takže do servisu se v tomto stavu /svítící kontrolky/ nikdy nepodařilo dojet. Autorizovaný servis, ještě v záruce to výměnou čidla teploty nevyřešil. Při "diagnostice" za 99,-Kč v rámci každoročních "předzimních" prohlídek závadu, "pomíjívá porucha čidla teploty", vždy smazal. Od "covidu" a změny majitele servis již pravidelné zimní prohlídky nekoná, takže před poslední TK jsem se zastavil u mechanika, ten závadu za 200,- smazal .. a je to !
@vitovec: ano to máš pravdu...STK jsou někdy zbytečně urypání, záleží na jakýho orgána narazíš...s rozumnýma lidma se dohodneš a rozumnej mechanik tohle přejde, protože ví, že je to ptákovina...osobně jsem před STK tohle párkrát musel preventivně promazávat, abych se s někým nemusel hádat ...jinak...ono ne nadarmo se v tom vtipu "stupně zimy" neříká, že tyhle jižanský auta kolem nuly nestartují
že jsou dělaný max do +15°
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.