Nestartuje mi auto, při startování není nic slyšet?
Od:lukas*odpovědí:10změna:
Pěkný den, mám problém, který trvá už pár měsíců a stále se zhoršuje. Dříve se mi to nestávalo tak často, ale teď už je to skoro každý den co s autem jedu a startuju několikrát denně. Mám Fabii 1.4 Tdi 2007(nafta) a stává se mi, že chci nastartovat, ale nic se neděje. Je totální ticho, baterka je nabitá, startér je nový a dělo se to i při starým. Kontrolky a budíky normálně svítí. Někdy musím třeba i 5x zasebou startovat než se začne něco dít. Občas je i časová prodleva. Startuju a třeba za 1-2s to začne startovat. Jinak nastartuje okamžitě, ale musí to přejít tu fázi hrobového ticha. Dodavám, že se to nestává při každém startování, někdy startuje normálně a někdy nastává tento problém. Nevíte čím by to mohlo být? Předem děkuji za rady.
Pokud funguje ventilátor topení a stěrače, potom můžeme vyloučit startér a jeho drát s koentkorem k němu, protože relé se v klidu přes něj kostří a spíná silovou elektriku v kabině.
Potom to bude spínačka.
Pod zalakovanými šroubky (červené tečky) v hliníkovém držáku jsou mini červíci co drží bílou plastovou část spínačky.
To by bylo slyšet startování a jenom by to nechtělo chytat, podle dotazu se jí jenom nechce točit startér a pokud není slyšet ani cvakání cívky, tak byde chyba v tom konektoru a nebo ve spínací skříňce.
Uvolněný kablík na cívce startéru od spínací skříňky nebo uvolněný silový kabel od baterky na kontaktu cívky startéru, ale ten by bylo slyšet jak prská.
neumim sem dát tu fotku, ale asi se ti vyklepal ten konektor a nebo ho při výměně startéru špatně nasadili
zaseja
Teď jsem si prohlídnul znovu dotaz a jelikož to dělalo i při starém startéru, tak to vypadá na tu spínací skříňku a nebo může někde být přerušený ten kablík od ní k cívce startéru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.