Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kód autoradia

Od: bery* odpovědí: 7 změna:

Zdravím rádce, potřeboval bych radu s oživením radia, pokud to jde.

Jedná se o typ Blaupunkt Verona MP27 , v autě je od koupě před x lety, stejně tak baterka, která teď dospěla k výměně ... a radio ukazuje jen čas a nejde zapnout, aspoň mi to kamarádka takhle vylíčila s tím, že prý to asi chce kód :)

Netuším, jestli je to opravdu o zadání kódu (třeba bude na radiu napsaný od předchozího majitele auta), nebo jestli třeba nechybí jedno z napájení (jde o fabii a nějak tam haraší v elektrice :))

Google je plný odkazů na různé "generátory kódů", ale pokud by tady někdo měl něco vyzkoušeného, případně tip, kde hledat problém (ani nevím,jestli to radio opravdu nějakej kód potřebuje, nebo je problém v napájení, případně v panelu), uvítal bych to spíš, než si (zbytečně) něčím zaplevelit počítač :) Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vyjmete rádio a vyfotíte dlouhý kod - něco jako VIN rádia.

@gumidek toho dokáže dost, já ten generátor mám na PC, které zapínám tak jednou měsíčně..., ale třeba bych to taky rozlouskl

bery*
hodnocení

Jakmile ji s autem uvidím, vyndám rádio a kouknu na to, nevím, jestli by ho ona zvládla vyndat vcelku a ne třeba vypáčit rámeček kolem panelu :) Ani nevím, co je u Blaupunktu potřeba za paklíč na nenásilnou demontáž, pokud teda vůbec má ten plech okolo zafixovanej zohýbanýma packama, třeba to půjde samo. Zatím díky

bery*
hodnocení

Tak už mám rádio venku, na štítku je 815BP7793 7 0922481 , tak kdyby se tu našla dobrá duše a převedla to na kód ...

Snad to teda tím kódem bude, rádio po zapnutí klíčku svítí, na displeji jsou jen hodiny, nereaguje na žádný tlačítka, nijak nevyzívá k zadání kódu, tak snad to bude ono, když před výměnou baterky prý hrálo :)

6589 a pokud nepůjde, tak (0589)

bery*
hodnocení

Gumídku, díky !

A zároveň se omlouvám, že jsem s tím otravoval asi zbytečně. Hned jsem letěl kód vyzkoušet, ale nějak ho nebylo kam zadat, všude píšou, že po zapnutí ... A tohle prostě nijak nereaguje na čudlíky, jen svítí čas. Otevřel jsem "tatranku", tam všude pěkně cvakající mikrospínače, jen "zapínač" v podobě vodivý gumy spojující 2 cestičky na plošňáku. Po škrtnutí o ně šroubovákem rádio ožilo. Odmaštění nepomohlo, ale nalepení čtverečku měděný folie na tu gumu, stejně jako už dřív u ovladače od televize, jak se zdá, opět pomohlo. A k vysvětlení té omluvy, kód to nakonec asi nechce :) Zatím jsem to zkoušel jen "nahlucho" na ponku na zdroji bez repráků, ale subjektivně se chová v pořádku. Takže tenhle gumovej zapínač je asi pojistka kurvítka v podobě přeškrtlýho Pb vedle čísla na štítku ... Přes zimu asi ta guma nějak znevodila a teď se to dalo do souvislosti s novou baterkou a protože její výměna byla na moji radu, i to rádio pak takhle padlo na mě :)

Vypadá to tak. Je tam ta tatranka a bez kodu. Generátor kodu to u ser. čísla neřeší :-D.

manualslib.com/...

hlavac
Zdravím,
mám to uplně stejně, u Octavie I jsem měnil startér a radio Blaupunkt Dublin C31 my svítí jen čas, na žádné tlačítko to nereaguje. Takže asi tuším vše ven a zkusit kde je chyba? Kod nemám kam zadat. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]