Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký benzínový vůz do 100 000Kč

Od: karlos* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den dnešní doba je zlá peněz není na rozhazování a já potřebuji koupit další vůz.

Měl sem VW Golf TDI jelikož sem jezdil do práce přes 60 km deně. Nedávno sem změni práci a jezdím už jen 10 km tam a zpět což je málo. Navíc sem se odstěhoval mi mo město takže několikrát týdně jezdíme do města cca 5 km jedna cesta.

Když to přeženu tak muj roční nájedz teď bude max 12-15 tisíc kilometrů. Proto bych chtěl nějaký benzín nejlépe kombi.

Takže požadavky benzín, kombik od roku 2005 a cena tak do 100 000 Kč víc si dovolit nemohu. Otázka co vybrat aby to bylo spolehlivé? Vždy sem vlstnil jen naftu a tu bych teď odrovnal. Proto bych rád si nechal poradit děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud nejste přímo náročný, doporučil bych Dacia Logan II MCV, nejraději rovnou s plynem (s LPG) ať už dodělávaným nebo továrním. Mám s Daciemi na LPG dlouholeté zkušenosti a nemohu si na ně stěžovat. Nerezaví, poruchovost minimální a k tomu levný provoz. Jen se případně vyhněte motoru 1.2 TCe, je na něj dost stížností. Případé další recenze si na netu najdete jistě sám. Hlavně nevěřte těm, kteří v Dacii v životě neseděli, ale budou vám tvrdit, že větší křáp neznají.

doplněno 19.03.23 15:56:

@karlos: Sám mám mj. Logana II, ale v sedanu, motor 1.2 16V 55kW 2013. Není to divoch, ale ani úplný lenoch. I s 240 tis. km "na triku běhá jako nový a na dálku po běžné silnici bere 6,5-7l/100km LPG, po dálnici když se chci trochu svézt dá i trvalých 150km/h, ovšem je to dražší, vezme si 10l/100km LPG. S novějšími motory by jezdil ještě lépe, mají vyšší výkon, ale já jsem konzervativní a tříhrnek do baráku nechci. Pokud budete mít vážný zájem, doporučuji každopádně zkušební jízdu a pak se musíte rozhodnout sám.

karlos*
hodnocení

Ta Dacia vypadá zajímavě akorát se trochu bojím toho výkonu. Obzvlášť když občas naložím auto tak aby to jelo.
k2

@satam: Proc auto s LPG?

@k2: Říká vám něco ekonomika provozu? Tak právě proto!

k2

@satam: Ekonimika provozu auta pri 5km dlouhe trase? Rad se od Vas necham ekonomicky poucit...

Tak na 5km si pořiďte elektroběžku :)

@k2: Naučte se číst! Nejde o 5km, ale o 10km do práce a 10km zpátky. Můj Logan s továrním plynem přepíná na LPG nejdéle po 1km jízdy, a to i při teplotě -10°C. Co ještě chcete vysvětlit, abyste to pochopil?

hodnocení

1x

A proč vlastně trváte na benzínu? Zkuste LPG !

hodnocení

0x
Jestli najdete kus bez koroze, tak bych doporučil Ford Focus kombi s 1.6 atmosférou.
Nebo pak koncern, Octavia, Fabia, Golf s 1,6 nebo 1,4 atmosférou.
karlos*
hodnocení

Focus mě taky zaujal a pak ještě sem docela četl dobrý recenze na Mazdu 6 2.0 benzín akorát prý sehnat aspoň rok 2007 jinak do tý doby extrémně trpěla na korozi, ale motor je prý skvělý

k2
hodnocení

0x

Predne si ujasnete, jak velke auto chcete/potrebujete. Mezi Mazdou 6 a Focusem je rozdil tridy-tedy i velikosti.

karlos*
hodnocení

Jak píšu potřebují kombi je jedno jaké. Je pro mě užitkově lepší než pětidveřový hatchback.
k2

Nejak nechapu. Jako ze je Vam jedno, jestli to bude Fabia nebo Superb, hlavne kdyz to bude v kombiku?

vaclav*
hodnocení

0x
Dobrý den, jestli můžu poradit tak si kupte českou Škodu Fabii combi, ale jen s motorem 1.4 Na! NÉ TŘI VÁLCE ! Na Škodoce Fabia combi máte k dispozici vždy nové náhradní díly,rychlý servis za pár korun na počkání. Doporučuji Fabia II 1.4 16V.
asd1

Levné díly a rychlej servis - to je taky dost mýtus, stačí se podívat na ceny konkurence...

1,4 16V 63 kW souhlas, to je jeden z nejlepších motorů co se do Fobie dávaly. Ale jsou i lepší motory, oproti konkurenci moc nejede a dost žere.

Pak mizerná kabeláž, rezne předek prahů, servo, stahovačky, centrál.. Taky to bezporuchový neni... Jízdní vlastnosti žádnej zázrak skáče to jak koza v zatáčce se vlní, výhled mizernej obzvlášť dozadu, sedí se jak ve vaně...

vaclav*
hodnocení

0x
Dodatek: Fabia II 1.4 16V doporučuji: malý nájezd km a ročníkově co nejmladší. Výběr je slušný do 100 000 kč. Přeji dobrou volbu ať u českého nebo zahraničního vozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]