Nejste přihlášen/a.
1 - má zelenou a jede rovně
2 a 3 - má zelenou a odbočuje vlevo (musí dát přednost motorce, protože jí kříží cestu)
4 - má zelenou jede rovně (nemusí nikomu dávat přednost, ale překáží mu 2 a 3)
5 - musí čekat na zelenou
V případě, že zrovna pojede vlak, tak v pořadí 1 - 2 - 5 a zároveň vlak pak 3 - 4.
To bylo na mne? Ne papíry už nemám a ani si je v dvaapadesáti dělat nehodlám znovu dělat když mám vození zařízené.Už jsem jen jako spolujezdec a ostatní je mi jedno.Když jdu pěšky tak vím,že se rozhlídnout napřed vlevo a potom vpravo,ale stejně se najde nějaký blbec co m může na přechodu srazit.Taky vím,že kolaři nemají co na chodníku dělat a stejně po nich jezdí a porušují zákon.Kdyby je policajti kontrolovali,tak bych za to bral řidičák taky. Ještě když byla manželka,tak že s invalidním vozíkem můžu jet po silnici/teda krom jedničky/.To zas nevědí někteří za volantem a úplně zbytečně troubí a hulákali že tam nemám co dělat.To není pravda.Zákon mi to umožňoval.XX let jsem rozvážel zboží po celé republice,ale co jsem skončil,tak už se o tuto problematiku nezajímám.Stejně si myslím,že by všichni řidiči měli chodit na pravidelné zdr.prohlídky a přezkušování dopravních předpisů,když se to tak často mění.Za alkohol a drogy doživotní zákaz a když znovu chytnou tak deset let jak za vraždu - sice to zaplatíte vy daňový poplatníci,ale aspoň něco.Nejhůř se mi jezdilo v Praze.Tam snad zákony nedodržuje nikdo.Pardubice a Hr.Králové v pohodě i když jsem slyšel,že to tam stojí za píp.Zlín - to je kapitola sama na dlouho.Nebo Ostrava.a Győr v Maďarsku je taky ...
@spu: Zákon o provozu na pozemních komunikacích, § 11, odst. 1: "Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak."
Ako prvý pôjde motocykel,no smie ísť len rovno a do prava. Do ľava smie ísť len vtedy ak nebude mať protiidúce auto,ktoré pôjde rovno alebo bude odpočovať do prava z pohľadu motocyklistu do ľava. No záleži na správnom poradí,že aký semafór tam je,či len svetlo alebo svetlo so šípkami,podľa nákresu je tam len svetlo. Takže platí to,čo som napísal.
Tam někdo jede doprava? Asi mám taky horečku,ale ty auta jedou dle blinkru doleva.Nebo se pletu?
Problém vidím v tom, že je to špatně namalované, protože vlak se nemůže řídite semafory, ale drážními návěstidly. Ten semafor nemá být vedle kolejí, ale vedle silnice, protože v opačném směru u kolejí také není. Maximálně se z dané situace dá předpokládat, že jde o vlečkový přejezd a v tom případě každý průjezd vlaku musí řídit drážní pracovník.
Pochopitelně jak už tu bylo několikrát uvedeno, tato křižovatka se jinak řídí semafory a v tom případě DZ nemají význam.
Zajímalo by mě GPS, tedy odkud tahle přímo debilní dopravní situace s vlakem pochází.
Už zase "debilní dopravní situace" proč nenapsat dopravní situace.
Já si nevzpomínám přesně, ale již jsem podobnou situaci viděl, tuším někde na Moravě...
protože vlak se nemůže řídite semafory,
Taky se neřídí, ten semafor je pro auta, jen se nevešel vedle vozovky...
Milane, ty víš, kde to je? Profesionálně mě ta situace zajímá, protože třeba jen dávat semafor až za koleje, pokud je tam skutečně železniční trať, byť "jenom" vlečka, je holý nesmysl.
Za tu "debilní" dopravní situaci se omlouvám, ale nic lepšího mě nenapadlo. Taková situace se snad ani nedá vymyslet, ta musí VZNIKNOUT
Jaký vlak? Žádný tam nejede ani není namalovaný ! U nás šalina - je to odborně vlak dokáže přepnout funkce semaforu a má přednost.Ostatním ,,naskočí,, červená.Brno Palackého tř. u Bille.Proto jsem se ptal jestli to není někde ve Zlíně.Tam jsou tyhle křižovatky běžné.
Pavle, vzhledem k Tvému původnímu zaměstnání tě takové situace iritují, ale v našem věku to již řešíme přeci s nadhledem.
Přiznám se, že nevím přesně, kde je tato situace, proto tipuji na severní Moravě, jen si vybavuji takovu silnici, že je více těchto míst na jedné trati. Taky pamatuji, že jsem si říkal, rosvítí se zelená pro auta, ale závory dole a jede vlak.
Už jsem jednou na takovém místě jel...
protože třeba jen dávat semafor až za koleje...pro přijíždějícího řidiče před koleje. Já si vybavuji, že tam nebylo místo pro semafor a pro auto, proto stáli před kolejemi na červenou...
@mnd: Asi jsem slepý, když na náčrtku vidím "KOLEJE VLAKU" a výstražné kříže na přejezdu.
Jinak se všem diskutujícím omlouvám, že jsem zatáhl diskuzi někam jinam a nedržel jsem se tématu. Tím v této diskuzi končím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.