Chtěl bych se zeptat.. Nesvítí mě parkovací světlo předního světlometu na Toyota Yaris 1.3i 2008 rv. Musím povolit světlomet nebo lze žárovku vyměnit bez větších problémů.zda se mi že to bude nejspíš oříšek Díky za info..
Ono jde o šikovnost... třeba já - byť na jiných autech - raději zajedu do servisu, dám si tam kafe a poprosím o žárovku vč. výměny. Když jsem měl ford fiesta, musel jsem sundat masku a povytáhnout světlomet. Ale ten servisák s malinkatou ručičkou naprosto neuvěřitelně dokázal žárovku vyměnit jen tak..
glyx
U Mondea mk3, nebo treba Volva V50 se vyndava cely světlomet. Je to otazka dvouzminut a člověk si nemusí lámat prsty jako u některých jiných strojů (pri vzpomínce na jedničkovou Fabii s 1.9 mě dodnes bolí klouby)
1.4MPi 8v škoda (AME,AQW,AZF,AZE,...) mají stejnej kastl jako TDi a stejnej přístup. Baterka je koplá na světlo k vůli tomu, že je tam za ní i filtrboxík.
Motory 1.4MPi BKY VW koncernu mají filtrbox ve víku designového krytu nad motorem a baterka je šouplá líp v prostoru a není tak na světle.
Ale stejně se tam dá vpoho dostat.
Horší je víčko nádobky od serva. Tam se nedá dostat ani s minirukou.
break
Já vím , ale nepsal jsem ani čárku, že by se tam člověk nedostal. Jen kvůli baterie je to na té straně komplikovanější na výměnu. Mám pravdu nebo ne?
Peklo byla i Felicie MPi a filtrbox naraženej na pravým světle. Když to měl někdo špinavé a zaolejované, tak se mi nechtěla škrábat a špinit ruka, tak jsem povolil 4 vruty (a lištu pod světlem) a světlo povytáhl.
Nejhorší je, jak to tam lidi svépomocně rvou a tlačí a pak jim světlo svítí do řiti a oslňuje. Nebo je vypadené ze závěsů a třepe se parabola a odchází jedna žárovka za druhou.
break
Mám normální ruku, žádnou medvědí. Jsou i horší přístupy u jiných aut a některý dost nepohodlný. Pak se stává, že to lidi tam narvou. Na fabie jsem totálně alergickej z cest. Nic proti autu samotnýmu. Ale nejvíc na cestách oslňují právě fabky. Když ne blbě namontovanou žárovkou, tak mlhovkou. To s autem nemá nic společného, je to jen o debilitě majitelů.
Souhlasím. Fabie je jedničkou v oslňování ve spojení s majiteli, kteří prdí na rozleštění světel, nevidí a tak tam místo rozleštění prdnou silnou žárovku. To by se mělo pokutovat a na STK vyhazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.