Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plná moc - stačí k prodeji auta?

Od: michalll* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, můj kamarád odjíždí do ciziny a nestačí tak prodat svoje auto a požádal mě o jeho prodej...Jelikož je to auto staré a vztahuje se na něj EKO poplatek 10tis, tak bysme to chtěli udělat tak, že sepíšeme kupní smlouvu, napíše mi plnou moc a já tomu dotyčnému pak napíšu druhou plnou moc a dám mu k tomu obě plné moci...

Stačí to takhle nebo na mě auto musí ještě odhlásit? Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Ano, stačí to.

Nezapomeňte si ale nechat napsat plnou moc na zastupování na MěÚ, která je potřeba při přepisu auta.

michalll*
hodnocení

Takže odhlásit auto na mě nemusí?

hanher*

Radši bych si tu moc nechal u notáře ověřit.

Ne, není potřeba, aby ho na Vás odhlašoval.

Zeptejte se na DI, tam Vám poradí lépe.

nu*

na DI Vám poradí, DI to neřeší od roku 2001

michalll*
hodnocení

Tak teď se v tom vyznejte :) Mohl by mi poradit M.Cukrář nebo Alf nebo tak někdo?

Jde mi hlavně o to, že když to pak budu kupujícímu jako 3 strana prodávat, jestli mi stačí 2 plné moce, od prvního majitele a odemně a nebo je potřeba ještě aby se auto odhlásilo na moji či kupující osobu nebo nikoliv...Protože potom už nynější majitel nebude k dispozici...

hodnocení

0x

Kámoš Vám udělí plnou moc k úkonům:

..ble ble...prodej a převod vozidla Škoda 130 Rapid. 2E2 8399 ... ble ble

OK?

erikch*
hodnocení

0x

Bratr přihlašoval koncem předchozího roku auto na základě asi 6 plných mocí-a šlo to,takže v poho...

nu*
hodnocení

0x

pokud je v plné moci uvedeno zmocnitelem, že zmocněnec může zmocnit k provedené úkonů další osobu, je akceptovatelná další plná moc, pokud bude těch osob 6 a každý z nich bude mít ve své plné moci uvedenou tuto skutečnost, je vše v naprostém pořádku...Pokud ale někdo udělí někomu plnou moc, tedy písemně dotyčného pověří, aby jeho jménem jednal, a v plné moci není tato věta o zmocnění další-třetí osoby uvedena, platí, že jménem zmocnitele jedná zmocněnec uvedený v plné moci...Je úplně běžné, že si může každý kdo chce vystavit plnou moc, sám sobě, kterou i sám jménem zmocnitele podepíše, v čekárně před úředním okénkem..protože ke konkrétnímu úkonu nemusí být plná moc ověřena, nemá možnost úředník pravost podpisu ověřit...tak se lehce může stát, že někdo požádá o úkon bez vědomé zmocnitele, ale jkeho jménem, a pokud přesdloží dokaldy k autu a předepsané náležitosti, vše proběhne v souladu s zákonem, až na to, že zmocnitel o ničem nevědel a neví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]