Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor naskočí a zastaví se Citroen NFU

Od: martinpeugeot® odpovědí: 7 změna:

prosím o pomoc zda je to možné...citroen Motor 1.6 NFU rv 2006, RJ ME745, normálně auto jezdilo, dojel jsem do práce a pak uz nešlo nastartovat...jako naskočilo sekundu, dvě volnoběh a pak zakuckávalo až se motor po 6 s zastavil, pak uz neslo nastartovat, po chvilce klidunaskočil a to samé... diag hlasi P0335 porucha obvodu klikového hřídele.. máte zkušenosti co mám zmeřit-svazek vodičů od snimače do RJ? Zkrat? vadný snímač? Něcpo jiného? děkuji moc za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já nevím proč se stále ptáš na několika místech-když se Ti nelíbí rady na peuclubu a citroen klubu, tak zde se toho stejně 2x víc nedozvíš, zde není tolik znalých jako na PSA klubech!

nevím proč neodpovíš na otázky co jsem položil na citroen-clubu !

doplněno 18.03.23 12:48:

Ještě doplnění ono je velmi těžké lépe popsat co vše to nedělá nebo dělá a jednodušší napsate jen Česká republika než třeba Kotěhůlky!. Takto jednu radu dojeď do Brna k PaMovi, do Holetína k p.Voldánovi, do Prahy or Veselí n/l k p,Růžičkovi nebo do JH k p.Hejdovi! Tam všude je to ČR!

petrovic
hodnocení

0x

Snimac na klice ko.

hodnocení

kdyz nastartuji tak motor bezi na volnobeh cca 2-5 s pak začne vynechávat az se po napr 10 s zastaví. kdyz hned znova nastruji enchytne vubec kdyz pockam napr nekolik minut tak nastartuje a pak po nekolika s znova zahsne...

je to symptom imobilizeru?

zítra se na to vrhnu... a je citit nespálené palivo...

hodnocení

0x
To co popisuješ bývá většinou porucha halova čidla. To dává řídící jednotce informaci o tom, že se pohybuje kliková hřídel a pokud nemá systém signál že se klika hýbe, tak nepustí palivo na vstřiky.
Většinou se to ale projeví tak, že přijedeš a už nenastartuješ. Protože počítač vůbec nedá signál aby čerpadlo podalo palivo. To že motor naskočí a po pár sekundách chcípne většinou dělá vadný imobilizér. Ale když ti to píše poruchu čidla kliky tak bych začal vyčištěním nebo výměnou čidla. Vypadá jako motýlek a často stačí ho jen očistit nebo vyprat v lihu.
hodnocení

snimač má dva vodiče myslím že je indukční...nemuze to být jiná závada? ikdyz to píše uvedenou chybu? jiné závady jsem nevyčetl

na obr c 1313

diky

Motor naskočí a zastaví se Citroen NFU
Jednoduché systémy v kombinaci s rozdělovačem, který určuje přesnost zapálení nebo v kombinaci s čidlem váčky Hall čidlem se na klíce běžně užívá obyč indukční snímání civeckou.
Nepřímý vstřik není až zas tak potřeba přesně časovat. V sání směs může čekat dokud se neotevře ventil hlavy motoru a nastříkla směs nesfoukne do spalovaku k pístu .

hodnocení

vyřešeno snimač byl zalitý vodou z prosakujiciho termostatu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]