Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou pojišťovnu pro auto?

Od: astik odpovědí: 30 změna:
Poradíte mi někdo prosím, jaká je dobrá, levná pojišťovna pro auto? Zatím vím, že ČSOB je prý hotové neštěstí. Prostě kdo má kladné zkušenosti s danou pojišťovnou. Hlavně při plnění pojistné události. Zmíněná ČSOB prý bere jen peníze.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já zase mám dobrou zkušenost právě s ČSOB a naopak s velmi levnou Slávia poj.

Jinak každá ráda přijímá peníze. ale pokud má plnit pak se snaží co nejvíce plnění pokrátit!

omg
hodnocení

3x

relevantni srovnani je zadat RZ, rodne cislo a PSČ do nejmene 4 srovnavacu...

Pro kazdou kombinaci vyse uvedenych 3 parametru vypadne pokazde nekdo jiny jako nejlepsi...

Placat tady kdo je nejlepsi? Za chvili nam tady diesel napise, jak mu Cpoj nebo Slavia vypovedela a dalsi subjektivni klise...

Za me cisla jsou king.

Zase jeden ... co nečte celé vlákno, ale zaměřuje se jen na část? A neumí navíc ani číst?!

4 srovnávače jsou nesmysl. Pokud už použiju srovnávač, tak Carkulka od OK group ;), ale stejně si jeho výsledky ještě prověřím přímo v systému pojišťovny.

hodnocení

3x

Jedna paní povídala... Zrovna ČSOB je mezi těmi lepšími. A po stránce havarijního pojištění na ni nedám dopustit.

mathew
hodnocení

2x
Nějaký konkrétní příklad toho neštěstí máte? Já jsem si totiž za tu dobu co u nich jsem žádného problému nevšiml.

mate59
hodnocení

2x

PR mám u Direct,zkušenost s plněním žádná.Ale 2x do mně nabourali klienti Kooperativy a pojišťovna to řešila z jejich PR svižne a k max. spokojenosti.

krtek6
hodnocení

1x

záleží co je to za auto co chceš pojistit a jaké máš bonusy

astik
hodnocení

Já myslím, jak se ta pojišťovna chová a zda je předražená. Chápu, že je rozdíl v tipu auta, věku... Taky nebudu do prodejny, kde jsou arogantní, předražení... Ale děkuji.

trololo
hodnocení

0x

Pov, hav?

všechno psáno velkýma.. = opravte si automatický opravy !

hodnocení

0x

Každá pojištovna je dobrá a nejlepší, pro ty, co si jí vybrali. Když uzavírám zákonné pojištění, vždy vybírám tu nejlevnější a ještě licituji o ceně.

Na začátku toho měsíce jsem musel zrušit jedno pojištění a hned si u přepážky sjednal levnější. Hned mi nabídl, že mi udělá ještě na další vozidlo. Zkoušel a vzdal to, že tak levné neumí.

Každý rok hledám vždy levnější jak loni. Páč mám maximální bonus, chci to nejlevnější.

Plnění je vždy podle zákona, a žádná pojištovna nedá více, nežli musí. Je na každém, co si nechá líbit.

omg

U přepážky těžko sjednáte nejlevnější, kdo by pak zaplatil tu přepážku (člověka)! Myslet!

mate59

Již několikrát jsem si přes srovnávač našel vyhovující/nejlevnější/ pojištění,pak zašel na pojišťovací kancl,tam mi udělali výpověď starého a uzavřeli to nové ve výši,co jsem si našel na netu.Oni mají takové provize,že se nám o tom ani nezdá.

omg, nebo kdo jste,

aha, tak to jsem tedy byl asi někde jinde, nikoliv u přepážky.

Nebo, že se mi to jen zdálo?

omg

Pokud by sis přečetl pořádně, tak musíš použít nejmene 4 srovnavace. ne jeden. Zkus a poreferuj.

omg, ale to já dělám každý rok u všech vozidel, používám snad všechny srovnávače, pak ještě licituji, když mi volají zpět...

V zákonném pojištěni jsem znalý a dobrý..

omg

Psal jsem to mate59. Psal o jedinem srovnavaci.

Pokud pouzijes ty 4 srovnavace tak neverim ze ti prepazka nabidne levnejsi pojistku o zajimavou castku (Ale je to vyjímečně možné), maximalne se u nas dostali na o 100,- levnejsi aby se nereklo (Ale s nižšími limity) a to se mi fakt nevyplati tam ani chodit. Ano, také to děláme pro více lidí více aut a více lokalit...

Ale ano pokud je clovek v duchodu, tak je pro nej asi jednoduzsi chodit licitovat na prepazku nez vyplnit 4 srovnavace.

já jen upozorňuje na to, nepodcenit vyzkoušet opravdu všechny 4 nebo i 5, možná se budete divit, že tu nejnižší cenu ještě nemáte. A pokud jste spokojený s přepážkou vím pracovníkem, tak vám určitě nechci narušovat vaše kruhy a už to neřešme:)

omg dnes 16:34

to jste psal někomu jinému a ne mě?

Divné..

máte vždy oslovit toho, komu píšete.. Pak se nebudete vymlouvat...

omg: myslíte hodně špatně. Provize je v tom zahrnutá vždy a buď ji dostane pojišťovák (nebo si ji necá pojišťovna), nebo ji dostane makléř provozující srovnávač. Ten výběr za vás může udělat pojišťovák, jestli se mu za těch pár korun co z levného POV je bude chtít.

mate59: provize mají všichni podobné. A pokud se s nějakým klientem babrám nějakou hodinu a hledám co by se s tím dalo udělat (myslím takové chytráky kteří mají manželku, babičku, děti a bádají na koho to napsat aby to bylo o desetikorunu levnější) tak ty jednotky stokorun nejsou nijak závratné, navíc z nich dostanu jen polovinu a polovinu má kolega který se s klientem baví.

hodnocení

0x
Rixo. Na přepážce se ani nepřiblížili.

Ani RIXO nemá v zásadě odlišné podmínky než mám například já. Bývaly ale doby, kdy například AXA dávala velkým makléřům o 5% vyšší obchodní slevu.

Měl jsem dlouhá léta Uniqa, po tornádu jsem havarijko zrušil, 12let jsem ho platil, protože pak už bylo levné, zaplatili co měli, víc než jsem čekal. Povinné další rok zase zdrazili, cca 2200 a prý když si dám za 2400, tak dalších pět let zdražovat nebudou. Zkusil jsem rixo a Uniqa za 1660 , tak jsem to vzal.

el
hodnocení

0x
Čpp nedoporučuji, jezdil jsem takhle bez zelené karty pár týdnů, neposlali nic ani na mail ani písemně, jen potom přišel mail že evidují dluh.
To samé se mi stalo i u Generali kde mám pojištěný vozík.
Asi by nebylo veselé mít havárii.
Nemám čas hlídat kdy co mám platit, jsem zvyklý že se pojišťovna vždy včas ozve, což se nestalo.
U ČSOB mám 2 pojistky ne však na os.. auto a celkem ok, všude narazíte na profesionály i amatéry když je třeba něco řešit. Asi nejde úplně paušalizovat.

Stane se, mně se to stalo u UNIQA... Asi by se našel někdo u každé pojišťovny

pr

Já mám nyní už několik let povinné ručení u ČPP a prozatím mi vždy dostatečně včas před koncem pojistného období zasílají e-mailem předpis pojistného na další období včetně zelené karty.

astik
hodnocení

Děkuji za komentáře. Chápu že všude je něco. Ale když jsem četla např. recenze na ČSOB, tak tam nebyl ani jediný kladný komentář. Vím, že každá pojišťovna se snaží co nejvíce vydělat. Ale nechci platit víc než je nutné a mít s danou pojišťovnou ještě případné problémy. Docela slušná je Allianz, ale není nejlevnější. Je pravda, že pojišťovny nezajímá, zda je auto garážované, či stojí na ulici? Dříve je to zajímalo...

Jednu to zajímá, ale ne pro povinné ručení. Protože POV se netýká vašeho auta, když ho sežere rez tak je to čistě vaše soukromá věc. Pokud chcete auto komplexně pojistit aby to chránilo i vaši investici do auta, tak bude těch otázek na vás a na to auto více.

astik
hodnocení

To je mi jasné. Ale garáž znamená větší bezpečí před zloději. Tudíž by se to mělo zohlednit v pojistce. I to kde bydlíte...

To je věc pojistných matematiků v příslušné pojišťovně, kterým parametrům dávají přednost a které nepoužívají. Tupické je to například u bydliště. Někde stačí PSČ, někde je to rozpitvané na úroveň obce. Ještě docela nedávno AXA nevyžadovala pro výpočet objem motoru a stačil jí výkon. Dnes už se špatně pozná co v tomto směru je určující a co ne.

Jo a s tou garáží jsem chvíli hledal - tento údaj požaduje pojišťovna Pillow.

astik
hodnocení

Děkuju Zřejmě garáž, či to, za bydlíte v Chánově,... je nezajímá, aby pojistka nebyla levnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]