Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD Error, zaseké cédéčko v rádiu

Od: ernie® odpovědí: 8 změna:

Zdar.

Rádio 6000CD, Ford Focus 2.

Vysmahnul jsem si CD-RW Metallica And Justice for All.

Cedlo hrálo. Když jsem jej chtěl ejektovat, nahlásilo CD Error a nejde vyndat. Nejde ani přehrát. Jako je tam škvírka na tloušťku cédéčka, takže kombinačky ani hasák tam nedám. Není tam eject otvor pro špendlík jako u mechaniky v PC. Jak to mám vyrvat ven?

Příčina? Kdybych vypálil Evu a Vaška, stalo by se to? S přehráváním jsem skončil u skladby One.

Dík za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ty mechaniky časem odchází. Slot-in mechaniku chrání jen ta sametka na vstupu a pokud je oběhaná a válečky na vyrolování disku taky, tak se to čas od času hryzne.

Je potřeba celé rádio vykopnout ven. Zrovna tyhle fordí 2 DIN jdou někdy blbě. Zasunout do štěrbin vytahovací klíče z háčkem a všechny tlačit vždy dvojice na jedne a dvojice na druhé straně od sebe (tedy směr k zrcátkům auta na jedné a na druhé straně rádia.

Pak rádio za klíče i tahat k sobě.

Dále rozebrat a CD osvobodit. Buď pohnout mechanikou nebo rozebrat její patro, ale tak, aby mechanika šla opět použít. Násilí je na škodu, pokud chceš ještě mechaniku používat.

doplněno 16.03.23 17:12:

Které 6000CD máš?

doplněno 16.03.23 17:14:

Klíče pro to první s fotky

potřeba 4 ks

2din.cz/...

doplněno 16.03.23 17:15:

Klíče pro to první s fotky

potřeba 4 ks

2din.cz/...

CD Error, zaseké cédéčko v rádiu
CD Error, zaseké cédéčko v rádiu #2
hodnocení

OK, DÍK.

Zrovna mám tu verzi na spodním obrázku, ke které jsi dal video. Akorát musím sehnat ty špachtle.

Ještě jednou dikec. *zdravi*

Ta spodní kulatější se kuchá nejlíp. Místo špachtle lze improvizovat s nabroušenou kreditní kartičkou nebo plastovým příborovým nožem s fastfoodu a podobně.

Jinak je na to sada páčidel a špachtlí s měkkého plastu.

Ať se to podaří ;)

P.S.: Dobrý je začít odcvakávat na té nejspodnější hraně rámečku, jak je dole zahnut dovnitř, kde končí. Jednak to tam není moc vidět a dobře se tam začíná vycvakávat. Jak už je něco vycvaknuté, tak už to jde samo.

Není to Ford, ale princip stejný. Zde je lepší zahájit vycvak

16.03.23 17:23
hodnocení

*zdravi*

16.03.23 17:26

;)

hodnocení

PROBLEM SOLVED. Vyřešeno.

Cédéčko se po několika pokusech o eject rozhodlo vylézt.

Nicméně si otázku uložím, abych případně věděl, jak kuchat.

Díky, @gumidek.

Možná ta origo lisovaná cd jsou o pár setin tlustší než pálená cd-r.
Další nápad.
Jinak supr, že to vyjelo. To je vždy nejlepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]