Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Start vozidla

Od: tomes odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, takovej dotaz.
Auto mi dneska při pokusu o start tak jako vzdychlo dvakrát a pak nic. Při pokusu o další start to vzdychlo jednou, a pak už jsem to radši ani nezkoušel. Nevěděl by někdo přibližně co mě může čekat? Moc děkuji.
Zn. Peugeot 307 2.0 66kw
V autech se nevyznám a do autoservisu se bohužel dostanu až za několik dní.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co je vzdychlo? Jako, že už motor naskočil nebo to byl jen zvuk startéru a baterka je ko?
tomes
hodnocení

Já právě nevím jak to popsat, auto právě nenastartovalo, jen to tak jako divně zaznělo jako kdyby to byli poslední síly.
Baterie je nová, kupoval sem ji zhruba měsíc zpět.
kmet

Tak to bude možná ten problém. Původní baterie se vybila a auto obsahuje elektroniku pracující s logikou, že pokud přes ni neprošla elektrika která by baterii nabila, musí být tato zákonitě stále vybitá. Je to ochrana před stravováním přes kabely.

tomes
hodnocení

Dobře dobře, a mohu se zeptat co mám teď tedy udělat? Nabít baterii nebo? Ať vím co udělat až ráno přijdu.

Z jakého roku je to vozidlo?

A jak píše kmet, tak pokud je to tak že si řídící jednotka "myslí" že je tam pořád stará baterka.

Musí se tzv. řídící jednotce "říct" že je tam nová baterka.

A nebo je tam někde zkrat a baterka se vybila.

Elektronika si může myslet, že je tam stará, pokud měří opotřebení, ale ona dle toho upraví jen proud dobíjení. Rozhodně neovlivní odběr startéru, aby nenastartoval. To je tak trochu na palici, ne? To by tam musel být nějaký vehement (PWM, odpor, Tranzostor,..), který proud omezí a proč by tam byl proboha? Navíc dimenzovaný na 500A?

JInak ano, musí být nakódována, aby elektronika opět dobíjela správným proudem u start stop systémů.

Baterka nová neznamená, že je nyní nabitá, pokud auto nedobíjí a nebo baterku vybil zapomenutý zapnutý spotřebič (rádio, světla, osvětlení interiéru a kufru, atd...), tak je opět vybitá. Baterka je nabíjecí, ale nesmí zůstat vybitá dlouho, jinak je na vyhození.

hodnocení

2x

Světla při pokusu startovat stále svítí, nebo v podstatě zhasnou?

Pokud stále svítí, hledejte chybu v silovém obvodu startéru, tedy v kabelu od baterie ke startéru nebo v ukostření motoru (celkem časté).

Pokud světla také zhasnou, je buď přechodový odpor na kontaktech baterie (volné, znečištěné kontakty), nebo problém s dobíjením a baterie je opravdu prázdná.

U většiny aut zhasnou. Jsou tam odlehčovací relé.
Dobrý indikátor je světlo v interiéru.
tomes
hodnocení

Světla venku netuším, v interiéru všechno lehce zatmavlo a tak jako pomalu zhasínalo
Baterka vybitá a pokud už jí někdo 24h nenabil, tak bude opět další mrtvá nebo velmi opotřebená s životem 1 až 2 let.

hodnocení

2x
Prostě máte vybitou baterii. Buď odešla, nebo auto nedobíjí. Prvně se musí dobít, a pak zjistit, jestli je problém v ní, nebo v autě.

tomes
hodnocení

Dobře, mockrát všem děkuji za pomoct, baterie se už nabijí. Mějte se hezky a ještě jednou díky

Vyřeš pak závadu. Změřit dobíjení a klidový odběr, když je vše vypnuté. Jinak se situace bude opakovat.

Ať to jezdí, pěkný den ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]