Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autonabijecka jako zdroj

Od: petrnovak10* odpovědí: 16 změna:
Ahoj, jak prosím vyzkoušet autorádio mimo auto pomocí autonabijecky?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Jaké? Inteligentní se nezapne a trafová může rádio zničit přepětím.
doplněno 15.03.23 19:12: Rádiu stačí zdroj 1000mA až dva, aby hrálo.

hodnocení

4x

Nejlepší je použít jakýkoliv akumulátor s napětím 12V.

Nabíječka dodává vyšší napětí než 12V a to může rádio zničit. Takže pomocí autonabíječky raději ne.

hodnocení

1x

Ano, ovšem ne s každou nabíječkou to jde.

Já mám doma tuhle retro věcičku, vyráběli to jako zdroj pro autoledničku, s tím, že to má i fce nabíjení a konzervační nabíjení. Skvělá věc, funguje přes 40 let.

aukro.cz/...

hodnocení

0x
To se nedá obecně říct. Ty "hloupé" s trafem by fungovat měly, ale budou dávat naprázdno kolem 15 V. Elektronické se vám většinou nepodaří bez baterie zapnout. Moje stará autonabíječka z Lidlu sice má dokonce jeden z režimů 12 V zdroj pro zálohování elektroniky auta, ale mám pocit, že do tohoto režimu nejde nakrokovat, pokud není přilojena baterka.

jirib
hodnocení

0x
Aspoň CB zdroj 12V a 4(5)A...za 500,- na burze v Holicích.
petrnovak10*
hodnocení

Co je prosím značka CB?

hodnocení

0x

Rozhodně ne. Kromě toho, že rádio nemusí vyšší napětí vydržet, nemá na vstupu filtr, který by napětí z nabíječky vyhladil, takže bude bručet.

jawacek350

A když Vám auto během jízdy dobíjí třeba 14,2V, tak to rádiu nevadí? :)

Ne. Nabíječka může mít podstatně víc. Např. kondenzátorová nezatížená může mít přes 30 V.

Dobíjení alternátorem je něco jiného a navíc se jedná o soustavu, kde to neběží naprázdno, ale je zapojena baterie.

petrnovak10*
hodnocení

Tady na fotce to někde spustil přes nabíječku.
Autonabijecka jako zdroj
kare
A není to náhodou startovací powerbanka? *frajer*

Je to powerbanka. Nejedná se o nabíječku.;)

google.cz/...

obautodily.cz/...

petrnovak10*
hodnocení

OK, powerbankou to tedy jde bezpečně připojit?
Ta dává jen 12V.
praivo*

Úplně v pohodě. Můžeš použít třeba i nějakou větší baterii pro 12V akunářadí nebo modelářskou 3S Li-Pol (což je nejspíš i v té powerbance).

petrnovak10*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Pokud bych tedy chtěl připojit autorádio s baterií od nářadí tak to připojím jak? Jak propojim dráty od rádia + a - s baterií?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]