Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň.Po výmene riadiacej jednotky komfortu začala svietiť ABS kontrolka a kontrolka ručnej brzdy bliká.Skúšal som to vymazať cez VCDS, ale kontrolky nezhasnú ak sputim program znovu tak zase tam píše tu chybu. Ďakujem za každú radu
Komfortu? Nepleteš si komfortu a BSG jednotku?
V BSG jednotce je gateway u Fabie 1,2 a Roomstera. Tedy dvě jednotky v jedné. Gateway se musí nakodovat dle výbavy, jinak hledá jedotku ABS, kterou nemáš (mělo jí předchozí auto). Pak po CAN blbě pošle informaci budíkům a budíci rozsvítí ABS.
Musíš to tedy správně nakodovat. Buď podle staré jednotky jak BSG tak gateway nebo podle VIS či podle mě.
Co máš za jednotku (opiš číslo!)
Co máš za vozidlo (výrobce, model, rok, motor, výbava)
...
Vykřičník není kontrolka ruční brzdy, ale obecné poruchy brzd stejně jako kontrolka motoru MIL.
Bzuco, myslel jsem si to dle problémů v dotazu. To co tě trápí není komfortní jednotka, ale jednotka BSG tedy Bordnetzsteuergeräte. Česky se jedná o hlavní jednotku decentrální elektriky. Ovládá blinkry, stěrače, topení zadního skla a další.
Jednotka komfortu je nad pedálem plynu uprostřed palubní desky a ovládá centrální zymykání dveří, alarm a dálkové ovládání klíčkem včetně odskoku kufru nebo ovládání oken přes zámek dveří apod...
Jednotka komfortu je tato a pokud nemáš origo centrál, tak tam ani nemusí být.
...
Takže toliko teorie, co tam máš.
VCDS zakomunikuj s BSG, ale né na kanále 04 elektrika, ale na kanále 19 gateway a napiš mi kodování, jaké má jednotka. Je to hned nahoře u čísla dílu jednotky v oknu pod tím.
Ještě mi napiš, zda máš výbavu potřebnou pro gateway a její správné kódování.
Servo posilovač řízení ANO/NE?
Manuální převodovka nebo automatická?
Airbagy?
Fabia Junior nebo Classic?
Tažné?
Ahoj, OK.
Takže klikni na kodovani a číslo 00014 změň na 00012
(servo hodnota 8, bagy hodnota 4 = 12)
Musíš odečíst hodnotu 2 ABS
...
Ulož, zkontroluj, zda se to v okénku ukazalo a ukonči komunikaci. Pak vypni klíček na 30 sekund.
Hotové
U Dčkové BSG jednotky lze aktivovat automatické setření zadním stěračem při zařazení zpátečky a musí být puštěny přední stěrače. Šikovná funkce.
Dále lze nastavit trojblik při lehkém stisku páčky a dá se modifikovat nejen na 3 blik, ale i 2 blik nebo 5 blik.
Pak se dá nakonfigurovat co si pamatuju dotankování paliva po otevření dveří nebo při ostřiku čelního skla a tří setření po nějaké době až do 256sekund čtvrté automatické setření.
Ďakujem veľmi pekne zajtra to vyskušam, keď niečo tak napišem.Menil som to preto,že keď som zapol kľúč na 1 všetko ok ale ak som naštartoval stále išli stierače vypol som ich len keď som vybral poistku
Slušné poděkování zde na poradně je nejlepší oplata. Bohužel takových je málo.
...
Mě to baví a tohle byla pro mě maličkost jako výměna pojistky.
Supr práce.
Ale to automatický pouštění zadního stěrače k předním při couvání je voser co bych rád vypnul..
Automatický pouštění stěračů k ostřikovači ještě voser ještě větší - v létě na mouchy je nejlepší ostříknout, ošudlat hadrem a až pak setřít. V zimě zase ostříkneš, 3x setře (oschne to) chvíli počká a čtvrtým setřením rozmázne slaný bláto a můžeš to opakovat furt dokola - na mokrý dálnici 50m za autem voser největší.
Nemám rád auta chytřejší než řidič, funkce jsou nastavený na standardní situaci, ovšem auto se pohybuje i v situacích jiných a v těch je to kokotina.
Ahoj. Skúšal som tie stierače, ale nejak som to nenašiel, ale to nieje podstatne netreba to.Ale vďaka za radu.Mam ešte jednu otázočku môže byt chyba v bsg alebo v zámku na vodicovych dverách, lebo, keď sú otvorene dvere sa nerosvieti v aute a ani nepíska, že sú zapnute svetla.Ďakujem
Ahoj, To je problém dveřního spínače nebo drátů v průchodce dveří.. Ne BSG.
Na BSG můžeš pustit test akčních členů a pokud umí rozsvítit světlo interiéru, tak jsou na vině dveřní kontakty.
Ale přímou jednotkou zpracování dat dveří není BSG, ale komfortka, kam dveře vedou.
BSG ovšem umí ukázat v bloku hodnot dveře, zda jsou otevřené či zavřené a tak si můžeš ověřit dveřní spínače.
Stačí vstoupit do BSG, dát blok hodnot a hledej kanál, kde bude ve čtyřech buňách zavřeno nebo otevřeno a pak zkus dveře fyzicky a čum na políčka ve vagu, jak se mění.
Stěrače a trojblik se nastavuje ne kodováním BSG, ale přizpůsobením v BSG na jednotlivých kanálech.
Tohle si pročti a vytiskni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.