Ahoj mám golf 4 koupil jsem elektrony 15ctky se zimní pneu 185/55/R15 na kola budu dávat letní, vždy jsem měl 195,65R15 bude to mi jiné jízdní vlastnosti když letní budou také 185/55/R15? Jsou o něco nižší, ovšem líp to vypadá. Změní se jen vzhled nebo i jízdní vlastnosti? Děkuji
Menší kola zlepší dynamiku, ale víc bude kecat tachometr. Jen se mi ty rozměry nějak nezdají, že by byly oba legální na tohle auto, vždycky bývají psané rozměry, které mají +- stejný obvod kola. Já bych tam dal takové, které jsou v techničáku
praivo*
Výjimky se najdou. Měl jsem Kiu Ceed, kde z nějakého důvodu byly v TP dva výrazně odlišné rozměry (myslím, že 185/65/15 a 195/65/15).
Což je pořád o dost menší rozdíl, než co tady píše tazatel (větší šířka + větší profil vs menší šířka + menší profil). Rozdíl 8,55% na obvodu. Ve tvém případě jde o rozdíl jen 2%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.