Zdravim, spoustu let vozim v aute palubni kameru a zaznam jsem nikdy nevyuzil ani nijak nepotreboval. Nyni premyslim jestli ji do noveho auta vubec davat. Kazdy pise jak je to super vec, ale v podstate neznam nikoho kdo by zaznam vyuzil k prokazani sve neviny nebo viny toho druheho. Ani pojistovna a policie se pri nehodach nikoho nikdy nevyptavala jestli to maji natocene atd. Co tak koukam tak se prodavaji same cinske shity s nizkou kvalitou zaunamu. Pomohla tady uz opravdu nekomu palubni kamera? Diky
" policie se pri nehodach nikoho nikdy nevyptavala " - při nedávné kolizi to byla druhá poldova otázka. Třetí byla mířena na jeho kolegu - " Myslíš, že tamhleta kamera na tom baráku má záznam?". Zákon schválnosti říká, že pokud tu kameru do nového auta dáte, bude zbytečná. Ovšem pokud ji tam nedáte, do týdne by se hodila...
xyvb
Je mi jasny, ze to takto bude . Ale par bouracek v mem okoli bylo a opravdu to po nikom nechteli, vlastne ani po me. Tak asi zalezi na cetnikovi. Nevim no, kdyby na trhu bylo aspon neco opravdu maleho a melo to slusny zaznam, ale treba blbe hledam
Viděl jsem třeba na YouTube, že skupinka 5ti našich spoluobčanů seděla v autě v odstavném pruhu za výjezdem z čerpací stanice. Jakmile dotyčný z této čerpací stanice vyjížděl, byl tam nájezd na hlavni a značka dej přednost v jízdě, tato skupinka se s autem na plný plyn rozjela, a to dozadu. Tedy nabourali dotyčného. Po příjezdu policie samozřejmě tvrdili, že pán nedobrzdil. Dotyčný pán měl ale v autě kameru a tuto skutečnost sdělil až polici po příjezdu. Spoluobčanům sklaplo. Dotyčný pán video komentoval a říkal, že jel v autě sám a nebýt kamery, těžko by mu policie uvěřila, že do něj takto někdo nacouval. Osobní zkušenost mám jen, když autu predemnou z korby odletl nějaký drát, o který jsem prorazil pneu. Jel jsem pak do firmy, ze které vozidlo pocházelo a po shlédnutí zaznamumi škodu uhradili. Takže za mě kameru jednoznačně ano.
Teda, couvat na rozjíždějící se auto, které najíždí na dálnici připojovákem, to je hustý. Já mám na konci připojováku kilo. Ale i kdyby to byl náklaďák, který se tam připojuje v padesáti, tak to musí být hustý taky. Ale asi to nebyla dálnice, jen takový malý výjezd jedině.
asd1
Tady čmoudi posílali děcka skákat na auto, pak vylezli velký a chtěli výpalný jinak že volaj benga. Na to se kamera taky hodí.. Viděl jsem video týpek dotlačil - docouval motorkou do čumáku stojícího auta a skočil na haupnu, druhej týpek jako chodec svědek - bez kamery jsi v řiti... Pak se hodí na situace kokot v protisměru a musíš mu uhnout do škarpy - auto na sr. viník ujel, ty nevíš jakou měl značku a v tý rychlosti si nemusíš pamatovat ani co to bylo za auto (= u kamery je důležitý aby přečetla RZ)
xyvb
A to je ten problem, u vetsiny kamer. Ve dne ok, ale v noci kolikrat sotva poznas co to je za auto
Tvrdit že je kamera zbytečná je opravdu zpátečnické myšlení. Naopak je kamera dneska povinnost. Pár příkladů z mých posledních pár let co vlastním kameru a jenom ta mě zachránila. - 2x srážka se zvěří, zvěř na místě nezůstala a na poškozeném autě nebyly viditelný důkaz že šlo o zvěř. Potřeboval jsem záznam od policie na havarijko a dokud jsem neukázal video tak mi ho nechtěli napsat z důvodu nedostatku důkazů o střetu. Prý jsem se v obou případech snažil o pojistný podvod. - v této situaci mě doslova kamera zachránila před podmínkou či dokonce vězením Na světelném přechodu se ženská na její červenou rozhodla bez přemýšlení přejít silnici a 30 metrů před autem mi tam vlezla. Já jsem sice zareagoval rychle, ale jelikož bylo mokro tak zastavit z 50kmh je 30 metrů málo, takže jsem ji při dobrždení ještě nabral. Nějak extra jsem ji nezranil, ale nějaké pohmožděniny a lehký otřes mozku tam byl. A hned nastaly problémy, automaticky jsem byl braný jako viník nehody už v počátku (což je bohužel normální při takové nehodě), já jsem jel sám takže svědka jsem neměl, a lidé v okolí co to viděli tak pouze dosvědčili že jsem ji srazil na přechodě. I sama sražená tvrdila že měla zelenou. Nakonec jediný důkaz co mi pomohl byl záznam z mé kamery kdy bylo zřetelně vidět že já měl zelenou a ona červenou a podle toho rozsoudili verdikt. Nakonec jsem byl poškozený já a musela mi zaplatit jak škodu na vozidle tak i právníka. Takže ve zkratce, pokud jezdíš okolo komína a doslova najedeš pár km tak asi kameru nepotřebuješ, ale jak už jde o běžné nebo větší nájezdy je to nutné, I kdyby jsi ji použil jednou za 5 let. A kameru co používám roky je Viofo A119v3, není nějak drahá a poměr cena výkon je excelentní i na noční provoz.
xyvb
Rozhodně nechci zpochybňovat využití kamery, nicméně stále mě to připadá, že její využití je opravdu minimální, protože co jsem dnes procházel parkoviště tak ze asi ze 150 aut jsem našel kameru asi u 3. Sám jsem jí doteď měl,ale nikdy nevyužil, proto zvažuji jestli jí opět dát či nikoliv
Kamery jsou z výroby ukryté, miniaturní v zrcátkách nejčastěji (KIA, Renault Clio ...). V mém zrcátku je dírka tak 3 mm. Vzadu dírka vedle horního brzdového světla.
A jak jsem uvedl výše, dobře fungují i starší již odložené smartphony s apkou.
xyvb
To ale nejsou záznamové kamery ne? To jsou kvůli těm různým asistentům apod..
olinl
Přidám že je kamera(přední) i v novějších Toyotách, tento náhradní díl stojí necelých deset tisíc. Údajně je to kvůli bezpečnosti-odstup vozidel..
Kameru v autě taky používám několik let a naštěstí jsem jí nikdy nepotřeboval. Já to beru tak že když si koupíš nové auto za statisíce, tak už pořádná kamera třeba za 4000kč není v celkové ceně znát. Když jí dobře umístíš a zapojíš, tak o ní ani nevíš a nikdy nevíš kdy zrovan se ti bude hodit.
Tak kameru jednoznačně doporučuji a nevím co znamená samé čínské shity... Prodává se mnoho kamer v celkem slušné kvalitě. Kdo jezdí denně, nebo je profesionál, tak ten má kameru skoro jistě. Znám hromadu lidí co jejich záznam pomohl objasnit mnoho situací...
xyvb
A nejaky tip na dobrou kameru? Truecam jsou dle recenzi na prd. Sam jsem jednu mel a uz bych do toho asi nesel. A pak krome Mio a Xiaomi je to snad sama cina o nicem.
U levných je problém v rozlišení hlavně za šera při určení SPZ, třeba rozbití čelního skla. Dále nemají senzor pohybu, vše se musí ručně ovládat/zapínat a vypínat; a tak dále - uchycení ...
Je lépe kameru mít a nepotřebovat, než nemít a potřebovat. Já používám podobnou této: cerne-skrinky.heureka.cz/...
xyvb
To je to o cem mluvim, s drzakem je strasne velka. Bohuzel kvuli destovemu senzoru a konzoli zpetneho zrcatka musim kameru strcit na stranu spolujezdce a tam pusobi rusivym dojmem.
Já jsem před několika lety vybral jen takový malý váleček (model už nevím), podle mě obrazovka není potřeba. Dosud jsem nevyužil, ale pokud by bylo třeba, vytáhnu kartu se záznamem.
xyvb
Taky koukám na "válečky" jenže, co zjišťuji, tak problém je právě ten přístup k videím, buď vzít kartu a dát do PC, nebo mít mobilní aplikaci, které nemají moc valné hodnocení a to ani od značek jako Mio nebo Truecam
Zatím jsem ji nepotřeboval k řešení pojistné události, při nehodě se to obešlo bez záznamu (druhá strana uznala vinu a bylo to bez dohadování). Ale vozím ji už asi 5 let a mám za tu dobu pár desítek uložených záznamů spíš jen tak pro sebe, když jsem nedostal přednost a bylo to tak tak, nebo vyložené prasárny od jiného řidiče. Abych teda odpověděl na otázku - ne, nepomohla, nebyla potřeba. Ale jak se znám, kdybych ji dal pryč, jak naschvál by se zrovna hodila
Tvrzení proti tvrzení. - Řízená křižovatka bez svědků v okolí. Jedeš na zelenou a z boku do tě vrazí auto. Jeho řidič bude tvrdit, že jsi mu vjel do cesty na červenou, on měl přece zelenou.
Záznam předáš své pojišťovně nebo právníkovi a ti se o výsledek ve tvůj prospěch postarají.
Kvalitních kamer je spousta, jen se musí jít nad 3 tisíce a mohou být i z Číny. Co takhle si sám pohled v testech? Příklad zde . Nebo zde ? Ach ta lenost...
Já si zpomenu na příhodu od bratrance s kamerou a gps v autorizovaném servisu, naučtované 6 hodin práce, skutečně bylo auto na dílně 1,20hod, práce 1-2 lidi, potom zkušební jízda vozu ve 180km/h se studeným motorem po dálnici. No radši, že kameru nemám
xyvb
Zatím ať už jsem byl v jakémkoliv servisu, tak první, co udělali, tak kameru odpojili (asi z těchto důvodů)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.