Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení OBDII

Od: maprof® odpovědí: 7 změna:

Dotaz zní:proč se mi nepřipojí OBDII přes bluetooth na můj telefon Motorola g62 5G?Poradí někdo?Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Bluetooth je na mobilu zapnutý a máš zapnutu viditelnost pro ostatní zařízení? Aplikaci pro komunikaci s OBDII máš nainstalovanou?

hodnocení

0x

Jaký máte diagnostický adaptér do OBDII?

doplněno 13.03.23 18:59:

@maprof ELM327 je malý šmejdík, který v některých verzích (nejvyšších) docela funguje v dost autech, v některých verzích (těch jednodušších) ho nerozchodíte skoro nikde. Problém bývá, že při koupi málokdy zjistíte verzi, tu zjistíte až po spárování s mobilem v autě. Postupně jsem si pořídil 3 ks: 1x prakticky na vyhození, 1x mi chodí v jednom ze tří aut a 1x mi v jednom autě v pohodě nuluje servisní interval (spojí se s "počítačem" kombinovaného přístroje palubní desky), ale s CPU se spojit nechce, přestože podle verze by měl. Pořizoval jsem je při plném vědomí do čeho se pouštím, šlo mi docela o jejich testování. Bohužel od toho testování už je to asi 1 a 1/2 roku a já si ty verze nepamatuji. V autě už to dnes nezjistím, možná zítra. Ale mám dojem, že verze 1.5 je nejlepší.

hodnocení

Adaptér ELM 327 mini

hodnocení

0x

ELM 327 mini - na toto téma už tady proběhly minimálně dva dotazy... Krám za pár stovek, v octě jsem to nerozchodil, zkoušel jsem tři různé aplikace. Demo běží nádherně, jen drobná chybka - nenačte ECU...:( Letěl do kopřiv...

V jaké Octě? Model...

1,9tDi z roku 00... což vlastně odpovídá Vašemu příspěvku pode mnou...*palec2*

hodnocení

0x

Tak samotná chyba není zřejmě v ELMu, ale v obvodech připojení komunikace k převodníku . Samotný ELM není šmejd, je to prostě naprogramovaný převodník pro různé protokoly. Ostatní je již věc ovládacího software. Tak spíš záleží jestli je opravdu ta krabička funkční, případně zkusit s jiným modelem mobilu. Je hromada zařízení co chodí či nechodí s různými mobily. A pokud mobil komunikuje s rozhraním a to nekomunikuje s ŘJ tak to se může stát. Zejména vozidla dieselová do roku 2004 nejsou povinně rozhranním OBDII (rozhraním!, né konektorem) vybavena. U benzínu to celkem problém nebývá. Pak to zase nemusí fungovat u dost nových vozidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]