Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá vada

Od: lukas* odpovědí: 24 změna:
Zdravím, koupil jsem ojetý vůz: Škoda Octavia I 1.9TDI 66kw 1998.
Když jsem od koupě přijel domů zjistil jsem, že v servu není dostatek oleje tak jsem ho dolil s tím, že to řeší situaci jenže po nějaké době vyteklo znovu, bere se to jako skrytá vada? Mám právo na náhradu?
Auto jsem koupil cca měsíc zpátky.
Předem děkuji za odpověď

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

To jako skutečně očekáváte, že koupíte čtvrtstoletí staré auto a bude ve zcela bezchybném stavu? Pochopitelně nemáte nárok na jakoukoliv náhradu.

hodnocení

6x

Seznámil ses před koupí se stavem onoho pojízdného vraku?

hodnocení

4x
Moje odpověď zní..Cha chá..jsi blázen? U tak starého auta buď rád, že jsi odjel, že jezdí a nech to opravit! Pokud si kupuješ takhle starého skoroveterána,tak co jsi čekal?Tohle zboží je jen pro "Pepu,co má garáž a umí sehnat díly z vraků"! Promiň,ale jsi naivní hlupák! Omlouvám se!Tys čekal, že auto starší než ty bude o.k.?Snad nee!
doplněno 12.03.23 13:08: Já si kupuji staré plečky zachráněné před ekolikvidací a ty jsi vpodstatě koupil to samé! Takové vraky patří pouze do rukou někoho,kdo romu rozumí! Umí si díly sehnat a sám vyměnit...pokud nemá kamarády..Jinak je to nesmysl! Teď už to víš!

66kW nikdy veterán nebude. Tyhle auta si kupují lidi, kteří s tím jezdí za minimální náklady a podle toho se k tomu i chovají s minimálními náklady do dílů a do kvality dílů a pak končí nájezdy půl milionu.

hodnocení

3x

Skrytá vada u jedničkové octy z devadesátéhoosmého roku?*smich2*. Takovou káru jsem koupil předloni za dvacku, čerstvá STK, dálnička, jen nešla otevřít kapota, abych koukl na motor... Auto jelo, brzdilo, svítilo, vzal jsem to a spokojenost. Kolik to auto stálo?

Za odvoz. Chce pětikilo na naftu.

k2
11.03.23 20:49
hodnocení

2x

Ne. Ne.

hodnocení

1x

Jen jestli vůbec umíš olej v servu zkontrolovat. Víš o tom, že se kontroluje za chodu motoru?

doplněno 15.03.23 06:04:

Ano, za tepla nebo za studena, ale vždy za chodu, gumídku...

Proč za chodu? Je tam hladina za tepla a za studena na měrce víčka.

hodnocení

1x
Nech si vyměnit řízení a jezdi nikdo nebude sponzorovat opravy tvého ojetého vozu

iano
hodnocení

0x
Ne. Nejlepší je elektromechanický posilovač

Ten se do Octavie 1 snad nikdy nedával nebo mi něco uniklo?

F1 a 02 měli elektrohydrauliku.

Nejlepší bylo bez serva s velkým volantem :-D

Na Bazoši je v nabídce elektroservo na Žigula.. Nevím,kde a kdo to vyrábí,ale mělo by to být..."namontuj a jeď" bez složitých úprav..Ale za 8 tisíc.. Že bych si udělal radost? *smich*

165512355 tohle? Wow. Kolik to asi bere proudu z alternátoru a baterky :-D. Na Fabii je hydroelektro a čerpadlo nemá problém sebrat i 60-70A (běžně 5-30A) měřeno na VCDS. Tady je přímá pomoc otočení tyče. Čekám větší proudy, protože použití převodu by mohlo působit značný odpor, kdy servo nejede (v případě výpadku by klidně nešlo zatočit za jízdy před zatáčkou). Toho bych se asi bál, ale s kvalitní baterkou proč ne.

Na straně druhé, proč do závoďáku? Je to sand na běžné ježdění diskomfortní?

Jo,to je ono.Ještě tam přibylo jedno levnější.. Netuším,jestli je to dobrý nápad..Ten velkej volant umí hodně zachránit*smich*
gumidek - třeba taková T 111. Bez serva. Volant jak kolo od žebřiňáku, vůle v řízení asi půl otáčky. Měl jsem tu čest to řídit. Při jízdě to ještě vcelku šlo, ale někam přesně zajet, tak to byla dobrá posilovna.

Jenyku, tahač T141, věčně těžký, taky posilovna.

Milane, tak s tím jsem nikdy nejezdil. Já se svezl až s T813, třínápravový tahač podvalníků. Proti stojedenáctce to bylo pohlazení po duši.

To dostaneme vynadáno, že odbočujeme od tématu.

Teď si představte, že taháte za volant T111, nebo T141, a druhý den Vám dají na řízení ZIL 131, benziňák, s posilovačem, vynikajícím topením, to jsme milovali SSSR.

Už mlčím...

MAZ 543 měl snad taky posilovač vzhledem k velikosti kol. To už by byla slušná úchylárna tam posilovač nedávat. :-D

Pane Milane (11,33) tak jo - okopčeno - "Milane, já se vám divím, já bych to okamžitě mazal. Nesouvisí s dotazem... nemá to tu co dělat *stop*"...;) Zdroj zde, vlákno o utíkajícím čase.

hodnocení

0x
Jestli jen teče servo,tak je to dobrý;) Já jednou koupil auto,kde bylo elektrické servočerpadlo vykuchané! Prostě si ho někdo vzal do jiného auta a prodávající tvrdil, že "to stačí jen dolít"*smich* Kupoval jsem to za 7tisíc a v dešti,tak mě ani nenapadlo si to zkontrolovat..Fakt bych nečekal takovou prasárnu.. Pochopitelně mi pak nikdo nezvedal telefon a "reklamace" se nekonala..

hodnocení

0x

Myslím si , že když je to " čerstvě koupeno " , tak by na to měla být nějaká kratší záruka od prodávajícího , ne? Teď jde o to , že jste podepsal papír, že víte v jakém stavu auto je ( jako , že ano ) ale skrytá vada nejde vidět , že? Tak bych to zkusil reklamovat / vrátit .

tak by na to měla být nějaká kratší záruka od prodávajícího , ne
co si pod tím představujete? Několik hodin, dní měsíců?

Reklamovat to může, jak se zachováte, když to bude reklamovat Vám?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]