Nejste přihlášen/a.
Přestalo fungovat dálk.ovladání pod volantem a na displeji od rádia se nic neukáže . Když jsem měnil baterii , tak se ovládání po připojení baterie zase obnovilo , ale jen na chvíli a potom se to zase nešlo . Rádio ale normálně hraje . Zkusil jsem odpojit baterii a po novém připojení to zase šlo a mohl jsem tak zadat aktivační kód rádia , aby hrálo . No, a za chvíli cca 1 hod . to zase ovládat nešlo a můžu stanice ovládat v předvolbách jen na rádiu , ... ne dálkově pod volantem . Nebude nějaká chyba v palub.počítači? Předvolby na rádiu fungují , ale nevidím stanice ani čísla např. - 95,5 , 107,8 Mhz . Bude i nyní nějaká rada? Děkuji vám všem předem . Míla
( Renault Megane II , 1,5 dci , r.v. 2008)
Teď jsem si vlastně uvědomil , že dálkové ovládání asi jde , když se po výměně baterie se " nuly" opět na dispeji ukázaly pro vložení kódu a dálk. ovládáním jsem kódy mohl vlastně normálně vložit a rádio zaktivovat . Bohužel teď se nuly na displeji už neukážou a vidím tam jen hodiny , ale " RDS " pro radio ne .
Žlutej konektor C1 do rádia přenáší data. Odpoj ho a znovu připoj případně malinko prostříkni sprejem na kontakty.
Dále pak bych viděl vadu na desce v samotném rádiu. Proletoval bych v něm hlavně studené spoje na hlavní konektorové kostce..
Na vytažení rádia stačí zasunout 4 hřebíky 4mm nebo vrtáčky či jiné vhodné tvrdé dráty (jednou jsem použil jehly na špízy z kuchyně).
Díky moc , vyzkouším to , protože ovládání radia je fakt nepříjemný , když nevidím , co hledám za stanici , ale vlézt do rádia a něco proletovat , to si fakt netroufnu . Přeji Ti hezký den a děkuji . Míla
Tak jsem konektor od radia odpojil,prostříkl , znovu zapojil , ale ani tak se na displeji nic neukázalo . Displej ale svítí , hodiny v něm jdou , ale nuly pro vložení kódu tam nejsou a tak radio teď nejde vůbec, když nemohu vložit kód pro aktivaci radia . Už před půl rokem displej pro rádio přestal ukazovat RDS , za týden zase ukazoval , za 2 dny zase přestal , po měsíci třeba zase chvíli ukazoval a druhý den už zase nic neukazoval , tak nevím . Rádio ale normálně hraje a nastavené předvolby stanic fungují . Po odpojení a připojení při výměně baterie se nuly zobrazily a rádio jsem tak mohl nastartovat a dispej ukazoval asi 1/2 dne a zase přestal , ale rádio hrálo dál , jak jsem už popsal . Takže jsem zkusil odpojit zase baterii a doufal jsem , že se " nuly " objeví jako minule , ale nic se nedělo a jdou jenom hodiny , ale nemohu teď ani vložit kód , takže jsem bez rádia a teď si můžu teď jen " zpívat " . Nemůže být tedy problém v palub. počítači? Zapnuté rádio při stisku předvolby pípne , takže reaguje , ale bez vložení kódu ho ale nezaktivuji . Pojistky by tedy měly být dobré . Poradí někdo? Děkuji moc .
PS : ... ale pak bych musel jezdit sám , protože nevím , jesli by se můj zpěv líbil spolujezdci .
Ano, tento studeňák/spoj na obrázku je jasný . Je ale možné , aby se spoje pod konektorem poškodily , když je rádio zamontované v palubní desce, která se při jízdě ale vůbec neklepe, ani " nedrnčí " a svazek kabelů je pevně svázán? A děkuji za Váš čas , který mě věnujete .
Není zač. Právě konektory a velké součastky trpí vlastní vahou na vibrace, protože jsou těžší než třeba odpory a byť za ně třeba svazek kabelů netahá, tak za ně visí. Někdy jsou konektory fixovány dodatečně kapkou lepidla silikonu nebo velké kondenzátory mají přídržnou plastovou ohrádku (rádia Grundig a Blaupunkt OEM).
ŘJ mají většinou konektory zpevněny o obal krabičky nebo pouzdra (motorová jednotka má integrované přímo v otvoru pouzdra krytu z hliníku a podobně.
Rádia a přístrojové panely takto naddimenzované uchycení většinou nemají a závady se stejně projeví až třeba za 15-20 let taky podle série a kvality pájení na lince.
Už jsem se setkal i s tím, že VW konektory neletuje, ale u spousty věcí jen natlačí do zmenšených otvorů pro nožičky v deskách a jakoby zalisuje.
Taky vadí mráz v autě přes zimu se střídáním vytopení topením a každý den takto cyklovat velké rozsahy teplot v interiéru ničí pájené cínované spoje až se stane to, co je na fotce. Opět to není hned a za nějaký čas.
...
Takový základ - dráty nejsou někde na svazku přelomené či prodřené o kovové výztuhy palubky nebo nějaké pojistky KO?
Díky ., radio zkusím dát na kontrolu pánovi , který opravuje TV , satelity atd. , ať na to koukne . Pak Vám napíšu , jestli to pomohlo anebo ne . A to radio opel CAR 300 má shodné konektory zapojení i pro ovládaní k volantu? Na internetu jsem už hledal a nějaké tam na prodej je . Kabely v autě nejsou prodřené , ani nijak namáhané -jsou v cajku .
Má stejnou sériovou linku tuším ke komunikaci rádia s LCD panelem. SDA,SCL,MRQ dráty.
U Opelů je to panel HID, TID,...
Spíš jsem myslel jen na vyzkoušení při hledání závady ať už na stole s nějakým vykuchaným TID displejem třeba z Corsy B nebo Astry G, kde jsou krásně dostupné.
Ideálně mu dodat na opravu s LCD panelem z auta a aby si to správně propojil.
Já sám ovšem schémata k renckům nemám a nedělám je.
Zatím tedy, že by mrknul na studeňáky.
Pokud jsi s autem v garáži, můžeš skusit prohřát fénem oblast konektorů a zkusit.
Většina studeńáků, které jsou slabší, mohou ukázat svoji slabinu tak, že chvilku pojedou normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.