Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém se svým bratrem, který má momentálně mé auto, které jsem mu dal. Bohužel on nechce automobil přepsat na sebe a já platím pojistku. Když pojistku zruším, tak půjde stejně všechno za mnou, protože jsem majitel. To poslední co bych chtěl udělat je, že bych ohlásil krádež vozu, přeci jen je to rodina. Navíc veškeré doklady včetně velkého techničáku má u sebe bratr. Napadlo mne nechat si vystavit nový velký techničák a pak se to pokusit nějak přepsat, ale nevím jak. Věděl by někdo, jak tuhle situaci vyřešit? Díky moc, za radu.
Maik
maiku, nejdříve bych bratrovi naznačil, jaký udělám postup, a upozornil bych ho na možné následky. Máš na to tři dny.
Čtvrtý den jděte na evidenci, že jste někam založil techničák (nikoliv ztratil) a potřebujete přepsat vozidlo na osobu XY s r.č. a bydliště.
Bude Vás to stát 100Kč, pak ihned jděte do pojištovny, bay vrátili zbytek pojištění. Doporučeně pak pošlete bríchovi doklady s upozornění,. že ty jeho jsou již neplatné a při první kontrole na silnici to zjistí.
doplněno 21.06.10 21:27:Hope, děkuji
No a co by se stalo, kdybych já jako brácha potom řekl, že jsem měl auto jenom zapůjčeno, ale nikdy jsem ho nekoupil. Jak je tedy možné že ve velkém TP je na mě odhlášeno, když neexistuje žádná kupní, ani darovací smlouva. A bratr mě neinformoval že mě chce takto podvést. Navíc mám velký TP, který mi taky zapůjčil společně s vozidlem a tam žádná odhláška není. Nepřipadalo by vám to jako podvod a bratr by stejně vyhrál?
sasdaxi, klidně můžeme vést polemiku,
ale my se s bráchou domluvili, uzavřeli ústní kupní smlouvu, tak jak dovoluje občanský zákoník, vše jsme si předali, to i techničák že to vše zařídí, ale bratr mě podvedl. Proto jsem se rozhodl, že na něj převedu auto. Bratr lže, vozidlo jsem mu prodal za dvě piva.
Sasdaxi...teď vy?
doplněno 22.06.10 17:16:sasdaxi,
Ano je to o dohadování a vítěz bude ten, kdo to vydrží déle. souhlas.
Já pokračovat nebudu. " škoda, ostatní se mohli přiučit.
Jen bych řekl že sis to všechno vymyslel a tento spor by musela řešit třetí strana. musel by rozhodnou soud, kdo je vlastník vozidla
Takže radu Milana použít můžeš, ale je to jenom tekové bububu na bráchu. a to již nesouhlasím, páč na úřadě bude zapsán bratr a ten musí bránit, že nic nemá.
přeji hezký podvečer.
Ano je to o dohadování a vítěz bude ten, kdo to vydrží déle. Já pokračovat nebudu. Jen bych řekl že sis to všechno vymyslel a tento spor by musela řešit třetí strana. Takže radu Milana použít můžeš, ale je to jenom tekové bububu na bráchu.
Dobrý den,
děkuji vám všem za rady. Mezitím se mi podařilo bráchu odchytit a donutit ho na ulici alespoň mi podepsat kupní smlouvu, takže papír bych v ruce měl. Problém je ale v tom, že co jsem si zjišťoval, tak na vystavení kopie velkého techničáku potřebujete ten malý a naopak. Oba má ale bratr. Na odhlášení auta na bratra ale potřebuju oba (malý i velký). Bratr mi nyní tvrdí, že auto už si přepsal. Můžu to někde ověřit? Takže momentálně můžu na kupní smlouvu zrušit povinné ručení, jestli se nepletu.
Díky, Maik
To semi líbí.Sice se s Vámi odmítá bavit,ale Vy jej chcete šetřit.Buď budete platit pořád a nebo od něj dostanete velký techničák a auto na něj odhlásíte a dál je to jen na něm.
Tohle na mě brácha zkusit tož ho rozškubnu jak žabu.Rodina má držet při sobě!
Já jen hledám jinou cestu, než vlastního bratra udat na policii, že mi ukradl auto. Ono je to trochu složitější
Tak správná dedukce-nechat si vystavit duplikát TP a udělat odhlášku na "bráchu"-samozřejmě si sepiš jakože kupní smlouvu-na jejím základě to na úřadě jednak odhlásí,a zejména zruší pojistnou smlouvu-a "bráškovi"jen oznam ať se stará s povinným...
samozřejmě si sepiš jakože kupní smlouvu-na jejím základě to na úřadě jednak odhlásí,a zejména zruší pojistnou smlouvu - To si snad děláš srandu.
jestliže nemohu jako výhradní vlastník vozu,způsobilý k veškerým právním úkonům ,přijít na patřičný úřad a se svým právoplatně nabytým majetkem nakládat zcela dle svého uvážení-aníž bych toto musel deklarovat byť jakýmkoli kusem papíru(jakože kupní smlouva),čili už nějaké omezení výkonu mého vlastnického práva-tak si srandu nedělám...A právě proto,že postačí opravdu i kousek popsaného toaleťáku(obrazně řečeno)-jenže to bez "něj"nejde...V tomto případě jde spíš o problém v jednání bratra-ohledně kup.smlouvy jde spíše o tech.detail...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.