Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost na křižovatce

Od: sabi odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, do autoškoly nechodím a auto nemám, ale zajímalo by mě, kdo má přednost na této křižovatce. Když modré auto ,,odjede" a já jako řidič žlutého vozidla chci zatočit do leva a modré auto na proti do prava, takže ve stejném směru jako já, kdo z nás má přednost, žluté nebo modré vozidlo a proč? Předem děkuji za odpověďi
Přednost na křižovatce
výtka
Upozornění od sys milancukrar 07. 03. 2023 08:53:48
Tazatel popletl barvy aut.žluté nebo modré zelené vozidlo a proč

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Modré a zelené pôjdu spoločne a nakoniec žlté. Modré je na hlavnej, Zelené síce dáva prednosť na hlavnej, no nemá komu dávať prednosť. Žlté dáva prednosť na hlavnej a zároveň protiidúcemu zelenému lebo odbočuje vľavo.

hodnocení

3x

Naproti tedy já vidím zelené auto. A to má přednost, protože odbočuje doprava, zatímco to žluté doleva, tudíž mu musí dát přednost

zakony.centrum.cz/...

mnd®
hodnocení

2x

podle toho obrázku modré-zelené-žluté.Protože musíte dát přednost autům na hlavní,ten zelenej pokud v tom nic nebrání tak může klidně odbočit a potom žlutý.

Tazatel to nezná, proto se ptá, proč až nakonec žlutý. Protože žlutý odbočuje vlevo

hodnocení

1x
Pokud mají protijedoucí stejnou "prioritu" (oba jsou na hlavní, oba na vedlejší, či mají oba zelenou na semaforu), tak vždy dává ten co odbočuje vlevo přednost protijedoucímu (ať už jede rovně či doprava).
Pokud odbočují vlevo oba, tak (pokud je dost místa v křižovatce) můžou jet zároveň a míjí se pravými boky.

mnd®
hodnocení

1x

sice to na situaci nic nemění ale proč ten zelenej nemá zapnutej blinktr doprava? toho si zatím nikdo nevšiml.takže zelenej neodbočuje ale pojede rovně.ale na řešení j e to jedno.

sabi
hodnocení

Ten zelený nemá blinkr z jednoho prostého důvodu. Protože jsem ten obrázek našla na internetu, abych na tom tu otázku mohla vysvětlit, proto jsou tam šipky, ale toho sis zřejmě nevšiml
kmet

Ba ne. Nebliká, protože je to pirát a ti zpravidla neblikají, připadají si tak jako frajeři ;)

Třeba je to Baworák, tak logicky nebliká *smich*

asd1
Hlavně to jestli bliká nebo neblika na přednost nemá vliv. Rozhoduje kam skutečně jede.

Nejsou to spíše Porsche 911?

hodnocení

1x

Modrý, jede první, je na hlavní. Klidně i společně se zeleným.

Zelený jede druhý odbočuje vpravo, nemusí dávat nikomu přednost. Klidně jede i s modrým.

Žlutý, jede poslední, páč musí dávat protijedoucímu zelenému přednost.

david*
hodnocení

0x
Jako první vozidlo projede modré, protože je na hlavní silnici označeno značku, jako druhé projede zelené vozidlo, protože mu žluté dává přednost, když vozidlo jede doleva dává přednost protijedpucímu a jako poslední projede žluté auto

takže modré a zelené současně

Pokud si vzájemně nebudou zavazet. Třeba kamion si potřebuje nadjet.

tak si nadjede, ale ve svém pruhu..

zde není tato situace, to bycho mohli dodat, že nepojede nikdo, páč se blíží sanitka s hasiči..

Nebo rozhodne policajt, který je nadřazen světlům, svyslému značení, vodorovnému značení a přednosti pravé ruky.

nebo technický stav vozidla, páč zhasne a nenastartuje...

:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]