Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém po opravě brzd

Od: vladimir64* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, nechal jsem vyměnit zadní brzdy na Ford C Maxu.Brzdový třmen, kotouče, destičky vodící čepy atd.Levá strana je O.K. ale pravá se i bez většího bržďění dost silně zahřívá. Ruční brzda chodí, trubky a hadička O.K. náboj ani kotouč nehází zkrátka podle mechanika vše ok. Po odvzdušnění dobrý, ale po šlápnutí na brzdu je cítit že kotouč drhne, zajímave je to, pokud sundám péro držáku třmenu tak to jde lehčeji. Děkuji za případné rady či postřehy...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Hoď mu to na hlavu ať se stará (tj. reklamuj)..I když možná bych takovýmu lemplovi auto už radši do ruky nedal - problém tam JE, on ho jen neumí najít.

Možností je několik, od ručky přes pístek a třmen po hadici.. Diagnostika kde je problém je celkem jednoduchá, např. odbrzdí se krátkým povolením odvzdušňováku = závada na hydraulice ke třmenu (obvykle hadice, chová se jako zpětný ventil), páka ručky na třmenu ca 0,5mm od dorazu - ručka je OK atd. Postupně se vyloučí co to neni a jde se najisto..

Ad ceny - kvalitní materiál na akci podle popisu vyjde na 3k, práce tak na dvě hodiny takže komplet 5k, pokud si bere 1000,- Kč na hodinu

Nový třmeny - po delší jízdě po dojetí "na kopec" (bez brždění) musí být s novým třmenem kotouč prakticky úplně studený, i jen vlažný znamená problém.

hon
hodnocení

0x

Pokud zvedneš nápravu, ručně roztočíš kolo, tak musí udělat tuším více než dvě otáčky? Jinak to přibrzďuje a mechanik to udělal špatně - předělat.

Zvláště pokud si dával nové brzdy celé

asd1

Přidej, s novým třmenem kolo roztočíš a udělá otáček pět...

hon

No jo to je stale vice nez 2 ne? :)

při výměně destiček to většina montérů po ičk, poškodí ty písty jak za to cloumají Sikovkama, ja tomu nerozumim, ale stve me, co je to za lemply kolem auť.

mám taky dojem že mi auto trošku přibrzďuje, ne po oprave ale jaksi provozem se to zvetsuje, teplý to nemám ale taky je venku mráz, ale pri dojezdu to cejtim jak to nepatrne zpomaluje vice, nez jen odporem pneumatik...

jde s tim pistkem popripade neco udelat, nebo co bys radil?

vladimir64*
hodnocení

Jj, měl jsem si to udělat sám, ale nechtěl jsem to dělat venku v zimě a už jsem taky asi trochu línej jen mně vrtá v hlavě proč je to bez toho péra lepší...

doplněno 07.03.23 11:32:

A vlastně diky tomu, že mám zimaky na plechu typu Flexwheel, jsem si mohl šáhnout a přismahnout si na dvou prstech bříška prstů...

asd1

Péro držáku třmenu - myslíš co přesně? Napadá mě jen péro co vrací lanko ručky a při sundavání péra jsi ručku odbrzdil... Pokud tohle tak je buď zatuhlý lanovod nebo ta hřídelka ve třmenu (třmen není nový ale nějaký repas na prasáka)

asd1
Jo tohle.. pero přitahuje třmen k držáku trmenu aby byl kolmo ke kotouči. Bez péra má snahu byt trochu šikmo,desky nesedí plochou ale okrajema- proto to pribrzduje min. Ale problém tam je.
Drzak trmenu je nový? Starý může mít vyrezly dolik v místě usazení desky, ta se z doliku nemůže posunout a furt tlačí na kotouč... když desky odtahnes tak se kolo točí lehce?(lozisko)
vladimir64*
hodnocení

V ložisku problém není, třmen je originál ale jsem ještě ze staré školy, nebojím se použít hadr, ocelák a pilník. Dosedací plochy jsem vyčistil, máznul B-QUIETEM chodí volně ale včera jsem pro sichr objednal nový držák a hadičky. Pak už zbývá jen reklamovat třmen, celý tenhle problém vznikl vlastně kvůli tomu, že ůdajně nešel rozvolnit pístek a repas by se nevyplatil...

vladimir64*
06.03.23 17:54
hodnocení

Problém po opravě brzd

hodnocení

0x
No švagr ma c maxe a stalo se mi kdyz sem mu menil desky neco podobnýho
De o to že ty desky maj jedna péro a druhá ho nemá
Vzdy de na jednu stranu deska s pérem a deska bez péra
Pokud ty desky prohodíš pak to drhne až blokuje kolo
Ted si nejsem 100% jist ale ta s pérem by měla bejt na straně u pístu třmenu
007cz
To pero jen drží pohromadě pevnou a plovoucí část třmenu s deska to nemá nic společného.
Ale mi mluvíme o zadnich brzdach co čtu z dotazu to péro na obrazku víše je z předních brzd
Tak koukam že se pletu a to péro tam je omluva
Leč ja mluvil o deskach viz obrazek takže je otazkou jakej typ tam má
Problém po opravě brzd #2

hodnocení

0x

@vladimir64

Co znamená pro tvýcho mechanika vyměnit brzdový třmen?Píšeš nechal vyměnit,ale už nepíšeš jestli za nový nebo tam dal nějaký třmeny repas třeba opískovaný. Jestli repas, tak by měl být nový pístek(vyzkoušený mám frenkit) a hlavně nová guma pístku,která ho dotěsňuje a zaroven i diky podtlaku který vznikne při uvolnění brzdového pedálu zase pístek pomáhá "vracet"

Někdy se nechce týpkům rozdělávat brzdová hadička co je po letech zarostlá, tak ji jen očistí a nastříkaj silikon sprejem, aby hezky vypadala.Může být zevnitř naleptaná ucpaná

Kašlat na mechoše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]