Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta výkonu

Od: ojhy odpovědí: 16 změna:
Zdravím, mám fabii 1, 1.2htp, najeto přes 230k. Už pár měsíců mi někdy svítí kontrolka motoru a pak zhasne a objeví se někdy, neřešil jsem to. Ale jak jsem jel autem o víkendu, tak po trase asi 100km jsem zastavil v obchodě, po pár minutách zpátky nastartoval a auto, když se rozjíždí, tak se třepe, jak jedu pomalu, tak bliká kontrolka motoru. Jakmile se rozjezdu už na cca 50km/h, tak svítí. Ale, když jedu do mírného stoupání, tak mám na maximum promáčklý plyn, abych vůbec udržel rychlost. Čím to může být prosím? Co se pokazilo?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kontolka MIL hlásí mnoho závad na elektronice motoru.

Od vadných zapalovacích modulů přes vadné lambdasondy po vadné vstřikovače či klapku.

ojhy
hodnocení

Dobře, díky
ojhy
hodnocení

A to si teda myslíš, že mohlo způsobit ztrátu výkonu?
asd1
Diagnostika napoví.. skube,nejspíš některý válec blbě pálí,klasika je civka-svice, pak konstrukční chyby htp-podpaleny ventily (první příznaky jsou nestabilní volnobeh),shnila kabeláž atd.
06.03.23 13:27

asd1 tak*palec*

hodnocení

0x
Je pravděpodobný že ti odešel nákej zapalovací modul a jedeš na 2 valce je třeba zjistit kerej a dat novej a ja bych dal i nový svíčky
Diag ti řekne kerej valec zlobí
ojhy
hodnocení

Díky, myslíš, že to zvládne jednu cestu asi 60km?
Pokud ta cesta povede k mechanikovi,tak ano;)
ojhy
06.03.23 10:22
hodnocení

Ano :)
Pokud ti bude valit nespalenej benzín do katu múžeš ho zničit 60km je dost
Na druhou stranu čert ví kolik uz si stim takhle najel takže už to bude stejně jedno
Jinak ze zkušenosti pokud odejde jeden zapalovaci modul časem odejdou i ostatní
Ja bych šel cestou 3 nové zapalovaci cívky a 3 nové svíčky

může odpojit vstřik na nefunkční válci,a le musel by vědět, kterej to je. Jinak katík bude KO stejně

ojhy
Musím s tím autem právě dojet k mému mechanikovi

ojhy
Ale pokud říkáte, že to není dobrý nápad, tak nevím, jestli to mám riskovat
martin8
neriskoval bych

Tak neriskuj. Možná poškození už byla vyřčena. Odtah nebo mechanika k autu kde je.

ojhy
Byla to nakonec špatná cívka, díky za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]