Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava těsnění pod hlavou neúspěšná

Od: petrnov odpovědí: 24 změna:
V servise mi bylo opraveno auto Suzuki SX4, které mělo prasklé těsnění pod hlavou. Po 3 dnech ježdění s opraveným autem mi začala znovu vytékat voda, zhruba půlka nádržky, motor se nepřehřívá, tak jako před opravou ale teplota motoru při zapnuté klimatizaci mi spadne dolů. Jak je to možné? Špatná práce servisu nebo může být na vině nějaký jiný problém? Oprava stála 20 tisíc.
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dával jste auto do servisu, aby vám vyměnili těsnění pod hlavou, nebo aby diagnostikovali závadu a opravili? To je docela rozdíl.
Pokud to první, může být problém jinde (křivá/prasklá hlava, prasklý blok...) a výměna těsnění na to nebude mít vliv.
Pokud to druhé, reklamujte opravu s tím, že závada přetrvává.
petrnov
hodnocení

Tady je faktura. Dával jsem auto na opravu aby mi diagnostikovali problém a následně ho opravili.
Oprava těsnění pod hlavou neúspěšná
autopl

Ne co vyuctovali, ale jak zni objednavka? Nijak? Tak priste budes vedet, ze dulezite je vedet (a prokazat), co sis objednal.

Ted bys musel prokazat ze chyba je v tom, co udelali (a ne v tom, co neudelali).

Pokud je třeba chyba v bloku motoru, tak máš smůlu.

petrnov
hodnocení

Objednal jsem si opravu problému, který mi způsobuje, že se mi přehřívá motor a mizí chladicí kapalina. To si myslím, že je zodpovědnosti servisu problem identifikovat a odstranit, za to jsem platil v prvním místě. Nepřišel jsem s konkrétním požadavkem opravy, přišel jsem s požadavkem na odstranění problemu/opravu toho co mi to zpusobuje, to ze se jedna nebo mělo jednat o těsnění pod hlavou, s tim přišli oni.

hodnocení

3x
Prostě soudruzi někde udělali chybu a nezadařilo se. Podcenili utopenou vložku válce, dali nekvalitní těsnění, nesrovnali hlavu, blbě ji utáhli, nebo je hlava prasklá a oni neudělali tlakovou zkoušku. Nebo nedoplnili všechnu vodu a motor se přehřál
Buďte rád, že to udělalo takto brzy po opravě, je ro jasná reklamace.
petrnov
hodnocení

Děkuji za informaci

přesně tak

zam
hodnocení

1x

Opravdu vytéká? Nebo jenom ubyla? Taky se mohla chladící soustava jen odvzdušnit.

autopl

Což by standardně měli udělat v servisu, anebo ho na to upozornit. Dojel bych tam, a požádali o vyřešení, dolití, zaznamenání důkazů, a pak by se vidělo.

hlavně nic nedolévat sám kdŽ tomu nerozumím. A první co potom prodejce řekne, proč jste nám to nehlásil včas, ještě před vytopením a zadřením motoru :)

petrnov
hodnocení

Použil jsem špatné slovo - voda mi mizí, kazdopadne mnohem rychleji než před opravou za 20 tisíc.
Mám jí tam teda dost málo, tak 10-15cm nad minimem, nemám ji dolívat ani před cestou tam?
k2

@petnov: "Mám jí tam teda dost málo, tak 10-15cm nad minimem"

Jste si jisty, ze pisete o hladine chladici kapaliny, nespletl jste si slovo nad a pod a zaroven jednotky?

petrnov
hodnocení

Chladicí kapalina je téměř na minimu, při odjezdu ze servisu byla doplněna.
Tak ji dolijte, pokud znova zmizí tak do servisu na reklamaci. Mohl být ještě někde vzduch.
Autopl.. Jaký prodejce? Jaké vytopení a zadření? *sok*

15cm nemá snad ani nádobka chladící kapaliny. Víte co je 15cm?

petrnov
Ano, vím co je 15 cm od spodní hranice tam zbývá zhruba 10-15 cm vody z původních zhruba 25, pokud budu počítat délku celé nádobky. Zhruba půlka chladicí kapaliny vytekla. Jestli mě chcete poučovat o tom jestli poznám 15 cm tak o to nestojím.
asd1
Gumid,tak to má potom ptaka metr a půl dlouhyho :D
A jinak tip na odvzdusneni a k tomu termostat zasranej zbytkem těsnění = nezavre a proteka...
petrnov
hodnocení

Žádal jsem o názor experty, ne trolly, kteří mi budou tvrdit, že nemůže mít 20 cm protože nikdy nic podobného neviděli nebo si myslí, že to není možné z nějakého důvodu. O takovyhle “odborný” názor zájem nemám. Stojím a vidím, že od spodu nahoru má lehce přes 20 cáků celá
zaseja

"Žádal jsem o názor experty, ne trolly, kteří mi budou tvrdit, že nemůže mít 20 cm protože nikdy nic podobného neviděli nebo si myslí, že to není možné z nějakého důvodu. O takovyhle "odborný” názor zájem nemám. Stojím a vidím, že od spodu nahoru má lehce přes 20 cáků celá"

Zatím jseš za trolla ty sám, když nevíš, co je délka nádržky a co její výška, potom jsem z tvého textu pochopil, že sis asi nádržku dolil úplně celou a teď se divíš, že už je v ní vody JENOM 10 - 15 cm nad minimum, tak kolik tý vody od hrdla bylo po dolití a kolik po zahřátí?

petrnov
hodnocení

Jesus, kde jsem psal něco o tom, že jsem si ji dolíval? Kde? Jinak co se týká délky, nebo jak si upřesnil výšky nádržky, tak celá má 20-25 cm, měl jsem tam lehce nad minimem, od vyznačené části (Low) asi 8 cm. Ted už tam neni skoro žádná voda. Je to tezky to pochopit? Chceš to vyfotit s přiloženým metrem? Jak se mi vrátí ze servisu, tak to s radostí vyfotím.

petrnov
hodnocení

Jinak z mojí strany tuhle o ničem diskuzi uzavíram, dostalo se mi páru odpovědí s tím co by za problémem mohlo stát a zbytek se semnou hádal o délce chladící nádržky :D pokud jsem se netrefil o 3 cm přesně tak to mě velice mrzí :D

hodnocení

0x

Možná je to jen blbě odvzdušněný a sedne si to. Hned bych neplašil, dolej to a uvidíš co to udělá. Stejně ti nikdo nedokáže jestli jsi dolil nebo nedolil, toho bych se nebál.

lolek
hodnocení

0x

Zajeď na servis kde ti to opravovali nebo tam zavolej, tady na foru to zatim neřeš (až s případným výsledkem ze servisu).

Pokud máš kapalinu tak ji dolej, ale ne nad MAX, přebytek stejně vyteče... ale já bych kapalinu extra nekupoval, připadal bych si totiž jak blbec, co někomu vypláz 20 litrů a pak po fórech že mám řešit problém sám ...? Ne!

petrnov
hodnocení

Kapalinu na dolití v autě mám, ale vykašlal jsem se na to a dovezl jim to v aktuálním stavu, servis nemám daleko... Dovezl jsem jim to tam a teď budu čekat. Jinak hlava prasklá nebyla, dělali zkoušku, odvzdušněné to bylo, tak uvidím co za tím je

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]