Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy reklamace

Od: lukec odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Koupil jsem zánovní vůz fabia 2021 ještě s platnou tovární zarukou údajně.
Na prvni pohled vše v pořádku jizdne také problém nastal když jsem zjistil že není voda v odstrikovaci chtěl jsem ji dolit ale vytekla ven prasklá nádobka to bych ještě zvládl jenže když jsem to v servisu druhej den zvedl nejen že auto bylo na spodek havarované opraveno dost špatně svařovaný čidla trefná převodovka měněná vana a chladič dost špatně.
Ve smlouvě mám že jsem byl seznámen podrobně ze stavem predmetu smouvy.
Když jsem volal ze chci odstoupit od smlouvy hned druhý den se kroutí ze on neboural atd dostal jsem z něj že když jsem přišel na nehodu ze to dáme do smlouvy a on mě slevi 10000,- čímž mě potvrdil ze mě teda zase tak přesně neinformovaljak mu to cvaklo začal vymýšlet že mě dá náhradní díly a slevu na což jsem mu řekl že uvidim co mě řekne servis a že jsme byly domluvení na autě se zárukou čímž tou neodbornou opravou nebude moc platná.
Můžu odstoupit od smlouvy? Páč pan ani nepočkal na vyjádření a zablokoval si mě

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Budete se soudit několik let a dotyčný vám to bude splácet po tisícovce...
Už si hledejte právníka a připravte si peníze.
lukec
hodnocení

Proč mají lidé potřebu vyjadřovat mylné informace? Už dávno se soudy tak netáhnou. Už jsem byl několikrát svědkem kdy se i banální teda pro mě banální věc vyřešila soudně a dost rychle. I jsem řešil zamítnutou záruku na mobil v hodnote jen 20k nepomohla predzalobni výzva ale soud byl do pár měsíců zamnou
No . když to všechno tak dobře znáš,tak to dej rovnou k soudu;) A neptej se tady;)

hodnocení

0x
Pokud vám zatajil poškození při nebodě, je to důvod k odstoupení od smlouvy.
V servisních záznamech ta oprava není? Bohužel, Škoda servis v tomto funguje asi tak, že kámoš poměrně těžce havaroval Fábii v záruce a servis opravu (mimo jiné výměna zadní nápravy) to do záznamů nezapsal. Snad aby "nepoškodil zákazníka". Kupec pak má smolíka. Prostě Čechistán. :-/
Ale stejně můžete zkusit autorizovaný servis požádatco záznamy.
lukec
hodnocení

To asi těžko bylo opraveno v autorizovaném servisu ty by to tak nezbastlili
bysesdivil
02.03.23 13:10

*smich*

A proč by nové auto nechal opravovat jinde? Asi neznám nikoho, kdo by aspoň prvních pár let neplatil havarijko.
k2

@tomkk:"Pokud vám zatajil poškození při nebodě, je to důvod k odstoupení od smlouvy" Na zaklade ceho/proc je to duvod k odstoupeni od smlouvy?

hodnocení

0x
Mě překvapuje že ste si auto neprohlid před koupí a pokud tomu nehovite že ste k tomu někoho nevzal či to někam nezavezl okouknout
Na todle bych se poradil s advokátem todle by asi jit reklamovat mělo a vždy je lepší když to dotyčnýmu co to prodal dojde úředně
Pokud se ale prodejce bude škubat budte připraven na to že to vúbec nebude jednoduchý a rychlí
lukec
hodnocení

Ano jsem hold me budou peníze stát v garáži věřil jsem v tu záruku i kdyby se me po cestě rozsypala převodovka vyřešil bych to ze škodovkou i mechanik na první pohled neviděl problém až se to zvedlo
Chtěl si ušetřit,tak si ušetřil..Holt ŠkodoFka je pecka.. Fšechno je na to levný a každej Pepa to umí vopravit..Dej to do autorizáku a voni to vopravjej..A toho šmejda co ti zamlčel bouračku dej k soudu;)

danp
hodnocení

0x

Dobrý den,

myslím, že tady se jedná o skrytou vadu o které jste měl být informován v kupní smlouvě. Nechal bych si udělat nezávislý odborný posudek a poté i např. doporučeným dopisem kontaktoval prodejce.

V dopise bych také uvedl, jaké navrhujete řešení. Ve Vašem případě bude asi nejlepší odstoupení od smlouvy.

Přeji hodně štěstí, bohužel takových prodejců aut je dnes hodně :(

hodnocení

0x

Na slovo tovarni zaruka musi byt clovek hodne opatrny a moc tomu neverit. Ja jsem takto taky naletel. teda ne ze naletel, ale nebyl plne informovan. Kupoval jsem 3 roky stareho opla s 24tis km a mel inzertovanou zaruku 5 let od vyrobce. Coz sice byla pravda a zaruka opravdu existovala, ale uz nikde nebylo napsane ze je to 2 roky na vse + 3 roky/30tis km dokoupena na motor a prevodovku. To jsem se zjistil az po te co jsem si nechal u opla prepsat vlastnictvi vozidla na sebe (abych mel pristup k historii vozidla). Takze ze zaruky ktera mela trvat jeste 2 roky to byly 3 mesice jelikoz jsem pak prekrocil hranici najezdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]