Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit, jak postupovat v případě, že ojeté auto do tří měsíců od zakoupení vypovědělo službu - "rozpadl se motor" . Oznámila jsem tuto událost písemně majiteli servisu, neozývá se mi, prostředník prodejce mně odkázal zpět na majitele a doporučil mi, po té, co mi zaslal ceník odtahové služby, ať jim auto dovezu na své náklady (Ostrava - Jindřichův Hradec) a uvidí se.
Na takovou variantu nemohu přistoupit nehledě na to, že nevím, zda auto opraví a za jakou dobu, nebo neopraví a vrátí mi peníze?
Proto se ptám, lze odstoupit od smlouvy nebo je jiné řešení a jaké? Jelikož mne dosti tlačí čas, budu ráda za brzskou radu. Děkuji a zdravím Anna Kubenková
Ne každej se v důchodu nudí a čumí na poradnu 3x denně, tak s tim honem na čarodějnice bych až tak nepospíchal...
11 hodin nereagovala a hned je troll, nereaguje atd. Dovedu si představit že šla spát, ráno hnala děcka do školy, jela do práce a teď ještě furt hákuje. Takže kecy o trolech jsou hodně předčasný. Ale borec přesně ví jak to je a vynáší soudy, přitom neví vůbec nic...
Asd za těch 11 hodim mohla alespoň písnout že další doplňující info dodá později až ... ale kdo ví kde je pravda-to bude zřejmé až za dalších x hodin!
Nedala jste v podstatě žádné relevantní informace. V první řadě pokud možno doslovné znění pasáží o stavu auta ve vaší smlouvě, typ auta, stáří, najeté km, cena, za kterou vám bylo vozidlo prodáno a v neposlední řadě vámi najeté km za ty 3 měsíce. Ovšem pokud se motor "rozpadl" po 3 měsících ve vašem vlastnictví, lze velmi těžko určit, zda a jakou měrou jste se na tom podílela vy. Pokud budu jako prodávající "pevný v kramflecích", odmítnu se o tom s vámi vůbec bavit a klidně mě dejte k soudu, který si pak zaplatíte.
Vyfoť smlouvu ať víme, zda jsi koupila hromadu šrotu náhradní díly, anebo ojeté auto a v jakém stavu.
bez toho se nepohneme!
V ideálním případě můžeš uplatnit záruku na skryté vady, anebo úhradu nákladů na opravu, pokud se opravdu rozpadl motor, koupila si auto s přiměřeným nájezdem kilometrů na tachometru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.