Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté auto do 3 měs.nepojízdné, jak řešit

Od: annakubenkova odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit, jak postupovat v případě, že ojeté auto do tří měsíců od zakoupení vypovědělo službu - "rozpadl se motor" . Oznámila jsem tuto událost písemně majiteli servisu, neozývá se mi, prostředník prodejce mně odkázal zpět na majitele a doporučil mi, po té, co mi zaslal ceník odtahové služby, ať jim auto dovezu na své náklady (Ostrava - Jindřichův Hradec) a uvidí se.

Na takovou variantu nemohu přistoupit nehledě na to, že nevím, zda auto opraví a za jakou dobu, nebo neopraví a vrátí mi peníze?

Proto se ptám, lze odstoupit od smlouvy nebo je jiné řešení a jaké? Jelikož mne dosti tlačí čas, budu ráda za brzskou radu. Děkuji a zdravím Anna Kubenková

zámek
milancukrar uzavřel tuto otázku
Troll

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Píšete to dosti zmateně...Servis,majitel, prostředník..Kdo vám auto prodal? Jak je smlouva na auto sepsána? Vyplatí se ten odtah vůbec? Jaké je to auto? Nebude jiný motor levnější než celá anabáze s odtahy a dohady s prostředníky a překupníky? Že vás tlačí čas asi nikoho z vyjmenovaných pánů zajímat nebude.. bohužel.Pokud nemáte nervy, peníze a čas na soudní tahanice..tak bude asi nejlepší polknout a nechat opravit za své..
doplněno 02.03.23 07:31: Termín "rozpadl se motor" máte sice v uvozovkách, takže si uvědomujete, že je to zobecnění a v podstatě nesmysl.Kdo a jak usoudil, že je motor kaput? Co to dělá nebo nedělá a kdo na to přišel? Mohla byste to nějak rozvést nebo více upřesnit? Třeba to půjde levně opravit..Bez odtahů přes republiku a bez dohadování s nepoctivými kšeftari.
doplněno 02.03.23 12:17: Asd1 tak tohle je poprvé co bych od tebe ohledně aut čekal tyhle h*vna? Nechápu tě!Ale nevadí.. Já paní odpověděl špatně?

hodnocení

5x

Nepojízdné auto dáte do pojízdného stavu tak, že ho dáte opravit (nikdo jiný to za Vás neudělá).

Jestli se Vám oprava vyplatí, nebo si koupíte nové auto, to musíte sama zvážit dle cenové nabídky na opravu a pořizovací ceny auta.

makk
hodnocení

3x

V první řadě bych se podíval do kupní smlouvy. Jestli je podle smlouvy auto jako nové, vrátíte ho bez problémů, jestli je to podle smlouvy vrak, nezbývá než si příště dát pozor.

paveldvorak
hodnocení

3x

některá ojetá auta se ropzpadnou i cestou z bazaru domů...pokud jde o odstoupení od smlouvy, jde o to, s kým byla sjednána a co je jejím obsahem...po 3 měsících u ojetiny to bude problematické protže motor jste mohla zničit vy sama

hodnocení

3x
Paní potřebuje nutně a urychleně radu a pak tady nekomunikuje.. Třeba spí anebo tlačí.Pardon..tlačí jí čas*zmateny*

hodnocení

3x

Oznámila jsem tuto událost písemně majiteli servisu, neozývá se mi

Děláš to samé nám v diskuzi :-D

Paní bude Troll.. nejspíš..Jinak by nám už napsala.. Zničila vergl za pár korun jízdou po dálnici..Vergly se hodí jen mezi komíny... Teď zkouší,co jí poradíme;) Anebo se pleteme, paní Anno?
asd1

Ne každej se v důchodu nudí a čumí na poradnu 3x denně, tak s tim honem na čarodějnice bych až tak nepospíchal...

Asd 1 nechápu,ale nevadí;) Kdo se nudí nebo nenudí? Já nebo paní s verglem? Kdo má co upálit na čarodějnice? Paní má ten vergl zaparkovat na hranici? Já ve 40 letech v důchodu bohužel ještě nejsem..
asd1

11 hodin nereagovala a hned je troll, nereaguje atd. Dovedu si představit že šla spát, ráno hnala děcka do školy, jela do práce a teď ještě furt hákuje. Takže kecy o trolech jsou hodně předčasný. Ale borec přesně ví jak to je a vynáší soudy, přitom neví vůbec nic...

Asd za těch 11 hodim mohla alespoň písnout že další doplňující info dodá později až ... ale kdo ví kde je pravda-to bude zřejmé až za dalších x hodin!

Takže za 2 dny tedy 48 hodin ani ťuk... Asi hákuje v nonstopu asd1

Gumidku , že by Simona Bůčková Pacovská?

id
hodnocení

2x
Snad nedoufáte, že vám někdo vrátí peníze.

hodnocení

2x
No koupil ste ojetinu počítám že ste po koupi nevyměnil nic - rozvody oleje filtry to se běžně po koupi dělá takže pokud si chcete ušetřit zbytečný starosti a výdaje keré vám stejně nikdo neproplatí tak si to auto nechte v nakým ověřenym servisu opravit na vlastní náklady
Nevěřim že by si auto někdo vzal zpatky a vratil vam peníze

hodnocení

2x

Nedala jste v podstatě žádné relevantní informace. V první řadě pokud možno doslovné znění pasáží o stavu auta ve vaší smlouvě, typ auta, stáří, najeté km, cena, za kterou vám bylo vozidlo prodáno a v neposlední řadě vámi najeté km za ty 3 měsíce. Ovšem pokud se motor "rozpadl" po 3 měsících ve vašem vlastnictví, lze velmi těžko určit, zda a jakou měrou jste se na tom podílela vy. Pokud budu jako prodávající "pevný v kramflecích", odmítnu se o tom s vámi vůbec bavit a klidně mě dejte k soudu, který si pak zaplatíte.

asd1
hodnocení

0x
Pokud sis nezaplatila i servis zdarma tak je to na tebe. Takže buď to za svy necháš opravit nebo prodas někomu na díly, příp. Ekolikvidace. Nabídka na odtah/ zjištění zavady není zadarmo ale zaplatíš to,stejně tak případnou opravu/výměnu motoru.

mathew
hodnocení

0x
No teď už to můžete vyřešit buď opravou a nebo vrakovištěm. Něco by se dalo dělat tak akorát v případě, že se to potkalo a máte papír, že před prodejem tam dávali nové rozvody.
Příště si to pořádně zkontrolujte, protože ten motor musel být rozpadlý už když jste to kupovala.

fik
hodnocení

0x

Vyfoť smlouvu ať víme, zda jsi koupila hromadu šrotu náhradní díly, anebo ojeté auto a v jakém stavu.

bez toho se nepohneme!

V ideálním případě můžeš uplatnit záruku na skryté vady, anebo úhradu nákladů na opravu, pokud se opravdu rozpadl motor, koupila si auto s přiměřeným nájezdem kilometrů na tachometru.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]