Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neexistující rozměry kol v TP

Od: zbynek odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

mám dotaz v TP mám napsaný rozměr kol 225/40 r17, ale ať jsem hledal kdekoliv, tak jsem tyto pneu nenašel, frajer co mi prodával auto tak tam měl 225/45 r17, STK prý vždy prošel, ale nechci nic riskovat.

Nevíte co s tím?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Může to být překlep.. Koukni na vyhledávač pneu podle vozu co ti tam vyjede, pak řešit s úřadem opravu chyby.. *ua*

sts
01.03.23 20:54
hodnocení

0x
Smazáno

uziv
hodnocení

0x

Pošli foto techničáku, vždyť tam bývají uvedeny i alternativní rozměry, nejenom jeden

zbynek
hodnocení

Samožřejmě mám i druhé rozměry (205/55 r16), ale jde mi o to že jezdím s 225/45 r17 což mi nedává smysl, tím že mám hliníky, tak jsem si chtěl koupit stejné pneu abych je jen přehodil.

uziv

No tak si porovnej obvod pneumatiky. 205/55/r16 Má myslím i stará oktávka, kolik má octávka RS?

pokud obvod cca sedí, tak chyba v profilu v techničáku spíše nebude. Smyslem toho profilu je, aby se zachovala jednotná velikost obvodu pneumatiky na různých rafkach a šířkách

A že to někde na technické přehlíželi, to bylo dřív, to už dneska moc neprojde, protože to musí fotit... takže jí musíš dát bokem aby fotili něco jinýho :)

zbynek
hodnocení

Tak co jsem tak koukal tak RS Octavia má buď 225/45 r17 nebo 225/40 r18 tudíž stejný jako mám já

uziv

Tak si podobný ty obvody ta 200 pětka bude určitě jako rezerva ne? Vem Svinovací metr a uvidíš

Uziv a co si s tím pomůže? Dle ORV má mít rozměr 225/40R17 a ne 225/45R Na TK Nebudou měřit obvod pneu ale jen, pokud poctivě, tak rozměr psaný na pneu = neprojde a tk jen na 30 dnů! Už z rozměrů-nemůžou mít stejný obvod a i když to bude v rámci tolerance, tak stejně je to nevyhovující rozměr!

hodnocení

0x
Takový rozměr se asi dělá. Ale nebude běžný. Např.
m.autodoc.cz/...

tirerack.com/...

walmart.com/...

hoosiertirewest.com/...

tireget.com/...

Asi se to prodavalo i tady: (co jsem tak dohledal, tak to obouval golf/passat, pak občas japonské značky aut)

pneumatiky.heureka.cz/...

paveldvorak
hodnocení

0x

Kola daného rozměru lze bez problémů sehnat, takže existují

zbynek
hodnocení

Bez problémů? Pošlete mi prosím nějaký odkaz na letní? Děkuji :)

Máte odpo s odkazem od Gazda včera v 21:38 ! Jinak dp zjistit u výrobce zde nemáte v ORV překlep a nechat opravit.

fik

@Diesel

Nejdřív tvrdíšže obvod nehraje roli, a potom tvrdíš, kontrolovat překlepy? :)

trochu mimo-vysvětli své myšlenkové pochody čím si protiřečím?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]