Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto kaput v zahraničí

Od: golf2010 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Co se stane s autem, když je nepojízdné-neopravitelné v partnerském servisu v zahraničí? Nepojízdné vlastní vinou. Nechá ho pojišťovna převést do ČR? Pokud je neopravitelné, tak jiný servis ho asi taky chtít nebude tzn. rovnou na vrakoviště? Na sídliště na parkoviště si ho asi nedám. Zajistí mi odtah pojišťovna ikdyž je to moje chyba? Nebo si ho musím zajistit, ikdyž nevím kam? nebo ho tam raději někde nechat? Kde? Vůbec nevím, co po mně bude pojišťovna chtít. Zatím je auto v servisu... prosím o radu... díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

VYtáhněte si papíry, které jste k pojištění dostal (nebo najděte příslušné dokumenty v mejlu). Někde tam jsou informace o asistenčních službách, tak jste už dávno měl začít - jak jste se do toho servisu dostal? Tam vás měla odtáhnout odtahovka na pokyn asistence vaší pojišťovny. Pokud máte asistenční služby v pojistce rozumně nastavené, tak vás při neopravitelnosti na místě odtáhnou klidně až domů. Pokud jste těch pár korun za připojištění "ušetřil", tak pokud neopravíte tak buďto odtah zaplatíte ze svého, nebo necháte auto sešrotovat na místě. I to by vám měla zařídit asistenční služba vaší pojišťovny. Vše máte popsané v dokumentech k pojistce, případně vám to řeknou na telefonu. V dané situaci nemá cenu volat do pojišťovny, ale na číslo asisteční služby (zelená karta, číslo je tam v mezinárodním formátu).

Pokud se vám to podaří opravit, schovejte vyměněné díly, případně udělejte fotodokumentaci, pomůže to následně při proplacení opravy z havarijního pojištění.

tonda*
hodnocení

2x
Nebylo by jednodušší zavolat na pojišťovnu kde vám to řeknou na 100%?

Pojišťovna moc neřekne, tohle je záležitost asistenčních služeb. Ty většinou zařizuje nějaká jiná firma (například Global asistence) která má smlouvu s příslušnou pojišťovnou.

hodnocení

1x

Jak máme vědět jak se pojištovna zachová? Zde nikdo nevidíme jakou máte smlovou s tou kterou pojišťovnou-co máte sjednané !

asd1
hodnocení

1x

Se podívej do pojistný smlouvy jaký máš pojištění. Tipuju že odtah do ČR při poruše s dostatečným limitem to asi nebude *ua*

Takže nechat opravit v místním servisu (často raketa - cizince je třeba oškubat), dovézt díly a opravit svépomocí, příp. si dovézt i mechanika, zajistit si svůj odtah (nejlevnější je známý s autem a odtah na tyči, mimo dálnice) nebo tam auto prodat příp. ekologicky zlikvidovat a tady pak odhlásit.

Jak kde... V Rakousku určitě za moc. Ale měl jsem nehodu v Rize, napřed to vypadalo na odtah do Česka ale pak mne jako první krok tamější odtahovka dotáhla do jednoho servisu, kluci to tam nezávazně převzali, asi za dvě hodiny volali s rozpočtem - bylo to 300€ za rameno, čepy a trochu zkulturnění plechařiny (plechy jsem definitivně opravovat nechtěl, jen aby to jelo), ta částka mi připadala adekvátní, před odjezdem jsem za podobné věci na druhé straně auta platil podobně. Druhý den večer bylo hotovo (tedy expres jaký u nás neznám). Po návratu jsem to nechal prohlédnout technikem likvidátora, předložil jsem mu vymontované díly a fotky, pojišťovna zaplatila - škodný jsem nebyl.

hodnocení

0x
Každopádně musíte pak nějak to auto odhlásit, takže bych si dobře rozmyslel to auto někde jenom tak nechat.

paveldvorak
hodnocení

0x

ekolikvidace v zahraničí je nejlevnější způsob...v čr se potvrzení uznává, pokud je vydáno oprávnenym subjektem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]