Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod na jiného majitele

Od: veruuuu odpovědí: 8 změna:

Ahoj mám dotaz, koupila jsem si nové auto na půjčku. Essox ho celý za mě zaplatil a já ted platim měsíční splátky. Není to leasing, je to úvěr. Jako majitel jsem zapsaná já. Mám u sebe pouze malý tech.průkaz. Velký má essox, jako záruku. A muj problém je, že nemám na splátky. v obchodních podmínkách je, že v případě nezaplacení do 20 dnu po termínu splatnosti, že pro auto přijedou nechají si ho u sebe dokud nebudu moc pokračovat dál platit. K tomu ještě budou narůstat penále. Tak jsem se rozhodla, že bych auto prodala. Ale uver platila dál, jelikož obrdžené peníze bych využila na zaplacení kreditních karet, které mě hrozně fin.rujnují. Jde mi o to , zda mohu přepsat majitele na technickém průkazu i v případě, že mám na něj úvěr(ne leasing-majitel jsem já).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kdo je napsán jako provozovatel vozidla?asi to bude trošku jina, páč nic Vám nebrání si dojít na evidenci a nechat si napsat duplikát, a pak na úřadě nechat převést vozidlo na kohokoliv. Proto se domnívám, že mají v záznamu napsáno, že jsou majitelé oni.

doplněno 18.06.10 09:13:

kdo je napsán provozovatel?

doplněno 18.06.10 09:22:

Verunku, nějak se mi to nezdá, ale neříkám že to tak není. Páč vy klidně můžete jít na evidenci vozidel a nechat si napsat duplikát, že jste ztratila techničák,

nebo je v techničáku blokace o převedení?

kuukněte do smlouvy, co je tam napsané. Nelze poradit když neznám smlouvu.

Obecně, na lízink je auto lízinkovky, na půjčku je vozidlo Vaše, takže nevím proč by měl mít někdo Váš techničák,

Opravdu je tam něco divné.

veruuuu
hodnocení

jako majitel jsem napsaná já...jak na malým tak na velkým tech.průkazu...

veruuuu
hodnocení

Také já...

veruuuu
hodnocení

Odpoledne se do něj pořádně podívám,...momentálne ho nemám u sebe. Mám ofocený i velký tak ten taky pročtu. Ted me taky napadlo, že mám na auto sjednany havarijko...a mela jsem menši karambol. Spoluučast byla min 10 000 Kč, a škoda byla za 3000 takže jsem na konec platila jen 3000 Kč. Ale pokud by to bylo na leasing, tak by tu škodu platila ta společnost nebo se pletu?

nu*
hodnocení

0x

nechápu proč si lidé co mají problémy kupují nová auta, to si dnes může většinou dovolit ten kdo podniká a má z čeho odepisovat...auto na úvěr je toho, kdo si auto koupil, auto na leasing je majetkem leasingové společnosti...Tak si ujasněte koho co čí je...

erikch*

buďte rád,že nechápete jak lze být z ničeho nic v problémech-jde to i ze dne na den-stačí jedna dopr.nehoda-například,jedno přepadení a vaše zranění-například,nějaký pobyt v nemocnici,během nějž příjdete o práci...Příjem se najednou zcvrkne pouze na pojistné(máte-li pojistku samozřejmě) a najednou jste během pár dní v pr...A můžete být sebezodpovědnější,žádné zběsilé půjčky,leasingy apod...Stále ještě nechápete...?!Tak to buďte rád a modlete se ať to nemusíte pochopit...

likva*

Souhlasím s Vámi - bod.

likva*
hodnocení

0x

Ahoj Verunko,

auto můžeš prodat, ale na evidenci vozidel si musíš za 100 Kč nechat vystavit duplikát TP a potom vozidlo odhlásit na nového majitele. Uvědom si ale, že jsi podepsala úvěrovou smlouvu, kterou tímto úkonem - prodejem vozidla bez vědomí úvěrové spol. porušíš. Pokud se to dozvědí, tak máš problém. Pokud budeš řádně platit dál, nebo celý úvěr doplatíš a nikdo na to nepřijde, tak je to OK.

nu - jsi mimo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]