Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trabant - ochrana před rzí

Od: patrik odpovědí: 1 změna:
Ahoj! Mám problém, na trabantovi v motorovém prostoru se mi objevilo spoustu rzi, někde je to prožrané skrz v místech kde se hodně zadržuje voda. Odstranil jsem z motorového úplně vše, zítra budu brousit a následně vyvařovat. Čím a jakým nejlepším způsobem ochraním před rzí ten kov? Protože už jednou jsem to dělal a pouze antikoroznim nástřikem ve spreji. To bylo zbylo naprosto zbytečné. Bude lepší koupit nějaký dvousložkový antikoroz do pistole a případně jaký? Nebo bude lepší to natřít štětkou a válečkem a pak to zalakovat lakem?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

0x
Epoxidový základ. Korozi důkladně odstranit, vařit co nejméně tzn ne xx malejch zaplať, ale co největší kus a nejlépe v místě origo svaru.
Základ stříkat pistolí a čistý a odmaštěný plech, nejlépe aspoň dvě vrstvy. Poté zbrousit , v motoraku stačí scothbrite (drátěná vlna) popř brusný pěny či smirgl v ruce. Pozor na hrany a vše od hrubosti 180-240. Odmastit antisilem a plnič.
Místa, kde se svařuje a poté se do nich nedá dost, ochránit aspoň zinkovým sprejem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]