Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis Jawa pionyr

Od: zdenek20 odpovědí: 6 změna:

Dobry den, chci se zeptat na prepis stareho JAWA pionyra. Majitel na ktereho byl psan byl muj strejda, zemrel pred 26 lety a v ramci dedictvi nebyla motorka prepsana. Pionyr jezdil od te doby pouze po polnich cestach. Pionyra jsem zrenovoval do puvodniho stavu a chtel bych ho prihlasit na sebe. Nejlepe na normalni znacky. Vlastnim TP a SPZ. Nebyl odhlasen a pojistka se z neho platila jeste kolem roku 1980. Dekuji predem za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Takže, pokud jsem dobře pochopil,dědictví nebylo dořešeno, pořád zbylo po Tvém strejdovi "něco", co je stále jeho. Pokud pionýr nebyl v rámci dědického řízní někomu připsán (tedy - nikdo ho nezdědil), bylo by pravděpodobně nutné notářsky otevřít dědické řízení a tento "předmět dědictví" dořešit. Věřte, je to časově a hlavně finančně nejednoduchá záležitost, obrazně řečeno si za ty peníze koupíte třeba Simsona... :)

hop má pravdu, musel byste otevřít dědictví

nebo jako to mám já, jezdím na tom, dál

(i když tento rok ne, páč nemám zájem udělat technickou a jezdit)

zdenek20
hodnocení

Dobry den, dekuji za vase odpovedi. Jeste jsem zapomnel predtim napsat, ze strejda bydlel ve stejnem dome jako ja, tj. stejny c.p. a na meho otce prepsal pozemek a starou chalupu, ktera se zbourala a na jejim miste se postavil rodinny dum okolo roku 1975. Strejda tu s nami zil az do sve smrti. Pisu to jen proto, jestli by to nemelo nahodou treba nejaky vliv na to prepsani. Ikdyz jak jste psal ,,ze neco zbylo po mem srejdovi" tak to mit vliv nejspise nebude.
A jeste mel napadl dotaz, kdyz jsem cetl odpoved od autora ,,Milancukrar®". Co by se stalo, kdyby se uzavrela nova pojistka na me, avsak nevim, jestli neni nutny podpis vlastnika (pripominam ze uz nezije) pro souhlas s uzavrenim pojistky a nakonec by se udelalo STK (na to souhlas preci nepotrebuju preci ne). Mohlo by se pak beztrestne jezdit po verejnych komunikacich? A kdyby nahodou se stala nejaka nehoda a resilo by se, kdo je vlastnik pionyra, melo by to na to nejaky vliv?
Jeste jednou diky za vase cenne odpovedi. Zdenek

nu*

beztrestně lze jezdit i teď, pokud máte k motorce doklady a je pojištěná, lze s ní jezdit i na STK, a když se stane nehoda, viník bude pykat...nejde o to, kdo je vlastníkem, ale kdo nehodu způsobil...podle značky policie zjistí, že se jedná o motorku vedenou na zesnulého a kdyby se něco stalo, vyslechne příbuzné a pozůstalé...kdo kdy a kde s kým bydlel nemá na registraci vliv,vlastnické vztahy si řeště mimo úřední přepážku, myslím mimo dopravní odbor, tomu nic takového nepříšluší...obnovte dědické řízení, zaplaťte 5-6-7-8 tisí a neche si vystavit potvrzení o tom,že jste přímým dědicem...pak motorku zapíšete na sebe be poplatků...motorku mže pojistit v podstatě kdokoliv...

Zdenku, polopatě, a bez bodu za odpopvěď.

Příklad z míé praxe. Otec má pionýra. Po jeho smrti jsme hromádku šrotu něřešili, avšak syn si dal práci a pionýra dal do kupy. Normálně zaplatil pojištění, dovezli jsme to na STK a jezdí a jezdil. Časem pořídil auto a tak jezdím (občas) na fichtlu já. Pojistné se platí, STK se dělá a nic se neděje.

Máte ještě problém?

zdenek20
hodnocení

Zdravim, konecne je mi to uplne jasne. Diky jeste jednou za vase odpovedi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]