Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta v autobazaru

Od: slavo® odpovědí: 18 změna:

Snad tento dotaz taby už byl, ale mě zajímá toto:

Autobazar mi hned nedá doklady k vozu, ale jen nějaké potvrzení o kterém tvrdí že nahrazuje ORV a kupní smlouvu a než obdržím doklady můžu s vozidlem jezdit.

Doklady posílá na registr vozidel k provedení změn.

Správně bych asi měl vozidlo nechat v autobazaru a přijít si pro ně až mi budou doručeny doklady a nebo si to vozidlo odvést na podvalníku - ale myslím si, že každý s ním odjede hned po vlastní ose a hned jezdí.

Jak to dělají zákonodárci - to oni si nekupují auta v autobazaru?

A to nemůže existovat nějaký doklad který dočasně legálně nahrazuje ORV?

A toto platí jen u nás v "kocourkově" a nebo i třeba v Rakousku a nebo v Německu?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím jak u sousedů, ale myslím, že to platí i v zahraničí nebo je to velmi obdobné jako u nás v ČR . Bez ORV I se nesmí jezdit.JInak postih- na místě lze udělit až 2000kč ve správním řízení od1500-2500kč + správní poplatek.

Posprávnu byste měl -auto nechat v AB a až dostanete doklady s ním odejet, nebo na otahovce, Eventuálně risk a doufat že narazíte na rozumnou osobu v uniformě předložíte KS + ZK a své doklady a nasypete si popel na hlavu a dostanete pak malou pokutu - případně jen TY.TY TY-napomenutí. Žádné potvrzení nedostanete- jen doklad o zaplacení KC + spr poplatky a samotnou KS + klíče od vozidla. Maximálně budete mít kopii ORV II ( tedy pokud ji vyžádáte skrze uzavření PR .PS já to po zjištění postihů risknul a vesele jel domů s tím, že přede mou jel syn a pkd by byl problém-bude varovat.

JInka -drtivá většina asi odjede s autem hned domů a jen hlupáci pak s ním jezdí hned tedy než djim doručí doklady. a Jak to dělají zákonodárci? asi nijak nepředpokládám že kupují ojetiny a když tak to mají jinak ošéfované , že by poslanecká imunita?! ORV NIC legálně nenahradí a nenahrazuje

paveldvorak
hodnocení

2x

ve skutečnosti je to jinak...pokud auobazar vozidlo vykoupil a přepsal na sebe, chová se jako každý racionální subjekt a bez přepisu auto nepustí do světa...papíry nikam neposílá, na přepisy aut využívá vlasntí zaměstznace nebo kamarády a známe, kteří se přiživují přenášením papírů z autobazaru na úřad a zpět, za to ( přenašečům papírů) bazar platí a tuto "službu" pak účtuje klientům...Takže v podstatě zaplatíte o pár tisíc víc...minimálně 500,- kč jde přenašeči papírů...tito lidé mají někdy IČ a místo podnikání v Praze, kde je nikdy nikdo nezkontroluje, takže jde o rychlé a nezdaněné peníze

Když známů v minulosti kupovas auto v autoesa, prodejce nejdříve udělal evidenčku, vypsal žádost tu naskenoval spolu s evidenčkou a podslal datovou schránkou na úřad...kupuijící se pak měl následně k žádfosati připojit...Tím se bazar bránil tomu aby auto nezůstalo nepřepsané...V praxi ti nemuselo ani takto vždy 100% fungovat protože auto sde dá obratem přeprodat nebo vyvézt a pak se to můlže řešit až u soudu

Samozřejmě platí výčet dokladů, které má mí řidič při jízda u sebe, ten je v zákoně a žádná faktura ani báchorky prodejce zákonnou povinnost nenahradí

hodnocení

0x

Proč se ptáš 2x na jedno a to samé? Ty nové otázky na konci ti stejně nikdo není schopen odpovědět, protože odpověď zatím neexistuje.

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Odpovím jen na tuhle část otázky - "Jak to dělají zákonodárci...?"

To si vážně myslíte že si naši "chudí" zákonodárci kupují vraky v autobazarech? *smich*

Myslíte jen těch 200+81 osob?

hodnocení

0x

Autobazar mi hned nedá doklady k vozu,***jak kde a jak kdy. Zařídí převoda pak si auto vyzvednete i s doklady.

Doklady posílá na registr vozidel k provedení změn.***Ano, jiný úřad to nedělá.

Správně bych asi měl vozidlo nechat v autobazaru a přijít si pro ně až mi budou doručeny doklady a nebo si to vozidlo odvést na podvalníku - ale myslím si, že každý s ním odjede hned po vlastní ose a hned jezdí.****Ano, pochopil jste to správně.

Jak to dělají zákonodárci - to oni si nekupují auta v autobazaru?****Dělají to jako jiní, nebo i jinak.

A to nemůže existovat nějaký doklad který dočasně legálně nahrazuje ORV?***Ne nemůže, páč ten doklad může vydat jen registr vozidel, tak proč by to někdo dělal.

Jak to platí jinde ve světě nevím, nesleduji jejich zákony.

Je pro Vás něco nového, nebo je to již známé?

hodnocení

Většina mi je známa.

Nyní se stalo, že při ověřování plné moci pro autobazar pošta mi napsala do ověření chybný měsíc narození a já si toho nevšiml a přišli na to až na registru který kontaktoval autobazar a ten mě, takže jsem musel znovu vyřizovat ověřenou plnou moc ( podpis ).

Autobazar má od vykoupených vozidel asi všechny velké techničáky na nějaké centrále protože nelze udělat to, abych já si osobně zašel na registr pro svoje doklady ( registr je pošle po provedení změn zpět autobazaru a ten obratem mě ).

Takže kupujete perlu z AAA? Nebo ESA? Ty jejich kecy o centrálách jsou jen kecy.. Techničák vám schválně neukážou, abyste neviděl počet majitelů před vámi a historii auta.. Například dovoz atd..

Neukázat-nedat kopii ORVII tak nekupuji a jdu pryč. v BN v ab Skála mi udělal klidně kopii ORV 2 z obou stran, abych si doma dle svého uzavřel PR

A jak máte Slavo výše ORV nikam neposílají , takto to zatím nefunguje, nějaký zaměstnanec, externí spolupracovník jde s vícero doklady od vícero aut a vyřizuje na registru zápisy změn..

Slavco, zapomeňte, že doklady se zasílají na centrálu bazaru. To určitě ne, páč to nemá logiku a význam. Jak pojedou na evidenčku?

Techničák Vám k přepisu taky nevydají, páč jako zde radíme, nedávejte techničák z ruky.

Pokud to auto nutně potřebujete ihned, tak si připlatíte za službu ihned a přepis může být ihned ten den.

hodnocení

Tak proč píší toto:

Vaše doklady jsou nyní na hromadném podání registru vozidel, kde nám nyní sdělili, že je chyba v ověřovací doložce plné moci k registraci Vašeho koupeného vozidla.
Chyba nastala při ověření podpisu na České poště.

to jsou tedy kecy

A že říkají na infolince, že registr má zpracování měsíc- opět kecy?

Ano, jsou to kecy, páč doklady zpracují ihned, jak je dostanou. Nebo snad přijdete na registr vozidel, a oni Vám neudělají převod na počkání?

Zdali byla na plné moci vada, to nekomentuji, páč to nevím.

hodnocení

A že se ozvou až po 20 dnech že je chyba v plné moci, chyba tam byla při ověření podpisu - vyřizoval jsem to v neúřední den - ten co na plnou moc dával razítko, tak se upsal u mě v měsíci narození.

A to předání dokladů zdržují schválně?

A proč jste si to nezkontrolovat Vy sám?

Dotaz položte těm, co Vám to sdělují.

hodnocení

Buď tomu za přepážkou jsem věřil že to tam napíše správně a nebo jsem si na nějakou kontrolu nevzpomněl - ale jak to bylo přesně už si po cca 10 dnech nepamatuji.

Slavo , ale za Vaši chybu si můžete jen Vy sám - všude jste nabádán ke kontrole-i při výdeji vových osobních dokladů-OP,5P,Pas... zda je tam vše správně zapsáno-Vy jste nezkontroloval ale múůže za to bazar a registr MV že jste Vy dal plnou moc ! Taky dobré trolení!

To není trollení, ale přiznání vlastní viny a hledání jiného viníka.

Takových je denně mnoho.

paveldvorak

Řešení je jednoduché, nekupovat auto bez dokladů...stačí se příště v bazaru domluvit kdy bude auto přepsané a dát to do smlouvy...

Přepis auta je primitivní evidenční úkon stačí mít občanku žádost plnou moc evidenčku pojistku na přepážce to trvá kolem 10 minut...protom je zbytečné vyhazovat 000 Kč navíc za zprostředkování této služby kterou si každý gramotný člověk dokáže zajistit sám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]