Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co musi pojistovna uhradit

Od: repe odpovědí: 15 změna:
Pred 8 lety me nabouralo auto naraznik. pojistovna me uhradila rozpoctem.naraznik jsem jen nechal opravit. bohuzel nyni me opet nekdo naboural ten samy naraznik a pojistovna nechce jeho opravu ci vymenu nahradit s tim, ze pred 8 lety nebyl vymenen. je to tak mozne, nemusi nic hradit? bohuzel obe události jsou u stejne pojistovny.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pojišťovna Vám uhradí škodu, před nehodou byl nárazník opraven, takže takže teď nemůžete žádat nový. Jen uvedení do stavu před nehodou.

Jak to ví pojišťovna, že jste nenamontoval nový po první nehodě?

slon

Protože nedodal foto po výměně nového nárazníku. Taky to po mě chtěli.

repe
hodnocení

je to stejna pojistovna a porovnavali fotky, z nich zjistili ze nebyl vymenen.
co me tedy musi v tomto pripade zaplatit? oni rikaji ze nic.

tak Vám uhradí škodu, nikoliv výměnu.

repe
hodnocení

A co je to ta skoda? to je cena demontaze, svareni narazniku a zase jeho montaz?

škoda je ta, co vznikla při druhé nehodě...

To já nevím, v jakém přesně byl stavu před a po nehodě.

repe
hodnocení

pred nebyl praskly, dnes je. a co kdyz s nima nebude rec, jak dal postupovat? jinak diky za radu, zitra jim to napisu.
asd1
Nárazník ti už zaplatili,novy na aute neni, takže škoda je jen to co je teď nově k tomu. Nedivím se že jeden nárazník nechtějí platit dvakrát...
makak
Pojišťovna mu uhradila opravu rozpočtem, v rámci toho ho nechal opravit. Teď mu ho někdo rozbil znovu, proto ho chce nechat zase opravit. Mě to přijde logické chování. I jednou opravovany nárazník má hodnotu a o tu teď přišel...
asd1
No právě,rozpočet byl určitě na výměnu narazniku,oprava těžko mohla být podle predepsaneho postupu = neodborna oprava. Pojišťovny fakt nemusím ale tady maj pravdu.. prachy na nárazník už dotll
re4zon
Pojistovne je prd do toho, co majitel auta s penezi udela, pokud plni rozpoctem. V zadnem pripade ani nemuze odmitnout plneni s tim, ze se neco nekdy melo menit. Pravdu ma pojistovna jen v tom, z dil na aute nebyl novy, opravu ale zaplatit musi. Treba muzou odecist cenu laku, pokud ho pujde svarit a predtim uz byl opravovany a nebyl pak lakovan. Hlavni je si nesednout na zadek a nenechat si nic libit.

repe
hodnocení

Ale ja nechci platit novy naraznik, chci zaplatit opravu tj. svareni narazniku , jeho montaz a demontaz, coz take nechteji.

Tak to oznamte pojištovně a ne zde.

Musíte s ní komunikovat a nesouhlasit s jejich řešením.

repe
hodnocení

ano, uz jsem jim to napsal, tak cekam co zase napisi.

paveldvorak
hodnocení

0x

pojišťovna musí uhradit skutečnou škodu, jsou na to si 3 judikáty ústavního soudu...argumentaci pojištoven že se montáží nového nárazníku auto "zhodnotí" tak, že bude lepší než před nehodou ústavní soud opakovaně vyvrátil...bude to vždy už jen bourané a opravené auto a to není žádné zhodnocení

Pokud došlo k pojistné události a smlouva o pojištění je platná, má pojišťovna povinnost poskytnout plnění...Takže doporučuji asertivně a se znalostí věci se dožadovat svého práva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]