Chtěl bych se zeptat, mám Toyotu Yaris 1.3 VVti rok 2008 benzín s nájezdem 233000km. Má smysl a a výhodu do něj zabudovat LPG a mít tak nižší náklady? Jezdim sním rozvoz jídla po větším městě se spotřebou okolo 6,7 (v letních měsících klesne treba k 6-6,2) Denní profil: 200km město, 40km okresky Denní nájezd cca 240km x 20dni/m. Náklady na palivo mě při současných cenách za PHM vychází na prumernych 2,4 - 2,5 CZK/km Nájezd tedy značný, tak jestli by se investice vyplatila.
Dobrý den, ve Vašem případě, pokud je LPG na vaše auto schválené bych neuvažoval jinak než ho tam dát, při tomhle nájezdu to máte za chvili zpátky. Předpokládám. že si chcete auto nechat... Přeji hezký den
Obecně se vyplatí bohaté. Pokud to po týdnu nevybouras:D Nevím jak tenhle motor zvládá plyn. Já osobně bych na tohle bral Pandu v plynu. Koukni na spritmonitor,tam vidíš spotřebu a můžeš odhadnout náklady a za jak dlouho se montáž plynu zaplatí..
Ekonomika provozu je jasná. Náklady na montáž se ti vrátí za 4 - 6 měsíců. S Yarisem vlastní zkušenosti nemám, takže doporučuji najít systém (výrobce), který už je v Yarisu vyzkoušený a se kterým nejsou problémy. Snad se ti tu někdo se zkušenostmi s LPG Yarisem ozve. Můžeš se také zeptat po plynařích (montážnících), ale s jejich informacemi nakládej opatrně, mohou ti také chtít prodat cokoli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.